Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Вршачка купа остала неосвојива за црвено-беле

Паклени ритам стонотенисерки Црвене звезде коначно је окончан сусретом 17. кола Супер лиге Србије. Након једномесечне паузе проузроковане вирусом COVID-19 који је задесио готово целокупну екипу и током које је било какав тренажни процес био онемогућен црвено-беле су биле приморане да у свега недељу дана одиграју како заостале, тако и редовне сусретe, па и не чуди да је у суботњем дуелу у граду Јована Стерије Поповића, Паје Јовановића, Јаше Томића и других истакнутих Вршчана доживљен пораз који не осликава квалитет двеју екипа.

СТК Вршац – СТК Црвена звезда 4:1

Звездине стонотенисеке су претходне суботе 13. марта гостовале у Уздину екипи Унирее. Већ у уторак 16. одмериле су снаге против Флипа у Новом Саду, а дан касније у среду 17. марта у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ дочекале су сигурно најквалитетнију екипу у плеј-аут фази такмичења, новосадски НС 2011. Паклених седам дана узело је данак па црвено-беле физички нису могле да испрате изузетно мотивисаног противника и поред чињенице да су у претходна два овосезонска дуела против истог ривала показале квалитет и оствариле два тријумфа.

На старту дуела Уна Радак је убедљиво савладала Марију Стајић резултатом 3:0 у сетовима, али се капитенка Неда Кандић брзо реванширала на идентичан начин савладавши Теодору Гојков. Неочекивано, било је то све што су црвено-беле даме учиниле током овог сусрета јер су у наставку домаће играчице са три мксимална тријумфа, не препустивши нити један сет Звездиним стонотенисеркама, стигле до убедљивог тријумфа 4:1 и четврте суперлигашке победе у актуелној сезони. Прво је Анђелија Ратић савладала Душицу Тодоровић, Уна Радак је била боља од Неде Кандић, да би за крај меча још једном Анђелија Ратић славила, овога пута у дуелу против Марије Стајић.

– Појединачни резултати:
У. Радак – М. Стајић 3:0 (11:3, 11:6, 11:3)
Т. Гојков – Н. Кандић 0:3 (3:11, 7:11, 9:11)
А. Ратић – Д. Тодоровић 3:0 (13:11, 11:6, 11:6)
У. Радак – Н. Кандић 3:0 (11:4, 12:10, 11:9)
А. Ратић – М. Стајић 3:0 (11:9, 11:6, 11:2)

Био је ово један од оних дана када шта год да се уради, шта год да се покуша, једноставно не иде. Срце и глава су хтели, али руке нису могле. Ипак, радује чињеница да сада следи једномесечна пауза током које ће се црвено-беле даме и дефинитивно физички опоравити од свега што их је задесило у претходном периоду и припремити за финиш шампионата у који ипак улазе са одличним изгледима да остваре зацртане циљеве. До краја актуелне сезоне стонотенисерке Црвене звезде гостују у Сенти 16. априла, затим следи дуел са новосадским Флипом у дворани на нашем највећем стадиону, а у месецу мају биће одиграна два завршна првенствена кола када ће наше девојке дочекати Униреу из Уздина и гостовати у Новом Саду екипи НС 2011.

Повезане вести

Leave a Comment