Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Рутинска победа кадета

Црвено-бели бисери савладали су Земун у гостима резултатом 3:1 у оквиру 25.кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Николе Митића диктирали су темпо већи део утакмице и заслужено стигли до тријумфа головима Матеје Радоњића и Матеје Бубња који је био двоструки стрелац.

Земун – Црвена звезда 1:3 (0:2)

Стадион: СЦ „Ада Циганлија“

Судија: Момчило Марковић.

Стрелци: Чворо у 50. минуту за Земун, а Радоњић у 9. и Бубањ у 33. и 88. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Н. Николић, Кљештан (Земун), Граоња (Црвена звезда).

Црвени картон: Крстић (Земун).

Земун: Давидовић, Кљештан (од 84. Ерић), Крстић, Чворо, Павичић, Тешановић, Л. Миладиновић, Деспенић (од 46. Ђ. Ракић), Костић (од 89. Реџић), Н. Николић (од 76. У. Николић), Адеми.

Црвена звезда: С. Маринковић, Митић (од 89. Савић), Граоња, Марић, Лечић, Видојевић (од 90. Каришик), Мијатовић, Милосавић, Бубањ, Радоњић (од 60. Шљивић), Николашевић (од 11. С. Миладиновић, 70. Ракић).

Кренули су црвено-бели од старта офанзивно решени да што пре стигну до гола. Прва прилика за црвено-беле у петом минуту, Николашевић је проиграо Мијатовића који је шутирао искоса са десне стране, али преко гола. Већ у деветом минуту Црвена звезда је повела са 1:0. Милосавић је упутио лопту на леву страну ка Бубњу који је додао у средину за Радоњића који је са десетак метара затресао мрежу Земуна. У 11. минуту домаћи су имали одличну прилику, али је голман Маринковић два пута сјајно реаговао и спречио изједначење. Наши кадети су наставили да диригују темпо игре, У 19. минуту добар пас у средину ка Бубњу који је оборен са леђа. Последњи играч одбране Земуна Крстић добио је директан црвени картон.

Наредна два минута донела су нове две шансе за наш тим. Најпре је са дистанце Мијатовић покушао, али је лопта пролетела поред десне стативе голмана Давидовића. Минут касније Бубањ је сјајно реаговао у казненом простору, шутирао из окрета, али је голман Земуна зауставио његов ударац и избацио лопту у поље. Наставили су изабраници Николе Митића да доминирају у свим сегментима игре, а нови погодак постигли су у 33. минуту, а егзекутор је био Матеја Бубањ. Само три минута касније у шанси се нашао Миладиновић, преварио бека гостију, али је његов шут био изблокиран. У финишу првог полувремена поново је запретио веома расположени Мијатовић. Оштро је шутирао, али је пребацио лопту изнад пречке, па су црвено-бели на одмор отишли са два гола предности.

Одмах на старту другог полувремена Милосавић је сјајно шутирао, голман домаћих је само погледом испратио лопту, али је она прошла поред гола. У 50. минуту судија је после играња руком једног нашег фудбалера свирао једанаестерац за Земун. Маринковић је одбранио шут Чвора, али је он натрчао на одбијену лопту и постигао погодак.Шљивић је одмах након уласка у игру у 61. минуту добро асистирао за Милосавића који је шутирао изванредно, али је Давидовић одбранио. Већ у следећем нападу Милосавић је поново запретио, али непрецизно. У 70. минуту Земун је узвратио преко Чвора, али је одбрана црвено-белих добро интервенисала. Након тог покушаја није било већих узбуђења све до 82. минута када се у шанси нашао Давор Ракић, али је изблокиран. Тачку на овај сусрет ставио је у 88. минуту другим голом на мечу Бубањ и тако наставио невероватну голгетерску серију у овој години. Црвена звезда је пружила још једну битну победу и у добром расположењу чекају наредни дуел са Војводином.

The post Рутинска победа кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 мар 22, 2021 at 00:19

Bravo kadeti Crvene Zvezde samo tako samo napred nadam se da cete isto tako da zaigrate u prvi tim kad dodje vreme da osvajate Titule a u Evropi da se pokazete u najboljem mogucem svetu i da sadasnje generacije Fudbalskog Kluba Crvena Zvezda dobiju prave naslednike na terenu!!!!

Reply

Leave a Comment