Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Просинечки: „Ефикасност ће доћи“

Роберт Просинечки свестан је да ефикасност није баш била на нивоу у последњих неколико мечева, као и да је било грешака у одбрани, али сматра да припреме томе и служе и да је боље сада видети проблеме, него када крену мечеви за бодове.

„Играчи раде одлично, улазе у форму и сигуран сам да ће и ефикасност доћи. Црвена звезда напада и доминира, па ривали имају доста простора за контре. Правили смо и доста грешака услед деконцентрације. Два пута смо играли руком у шеснаестерцу, још два пенала су досуђена против нас због неопрезних стартова. Све у свему, боље да сада правимо такве грешке“, каже наш тренер за лист „Спорт“

Пашеко је за све навијаче још увек непознаница, а Роби очекује његове праве партије тек нешто касније

„Надам се и верујем да ће он бити прави. Сада то није, јер је далеко од такмичарске форме. Ипак је шест месеци био ван фудбала и тешко му је да се врати… Чекамо да кроз тренинге и мечеве добије сигурност и чврстину која му треба да би ушао међу 11 првотимаца.

 

Повезане вести

34 comments

veliki pravi Zvezdas феб 13, 2012 at 20:55

Trazi Robi agrsivniju jos Crvenu Zvezdu ,sto tacnija dodavnja i sto vise suteva sa distance i presing po citavom terenu ,napred Crvena Zvezdo uz tebe sam

Reply
Neco- Peco феб 13, 2012 at 20:53

Sada ne treba dirati Robija, ili ga je trebalo smijeniti na kraju jesenjeg dijela ili ga pustiti da radi do kupa! A tu ako bude blamaza opet onda nema sta pricati niko vise! A ako uzmemo kup to ne treba znaciti da smo zadovoljni i da je zacementirao svoje mjesto trenera u zvezdi! Ja mislim da on nije trener za nas, bar ne jos i nije mi drago sto se uci na Marakani poslu. Pizon nije neki trener al je sa najgorim timom imao najbolji rezultat i smjenjen je dok je bio prvi, zamislite onda kakvi su istali treneri bili! Al sad nije vrijeme za rezove, on igrace najbolje zna i treba mu dati jos tu mrvu sanse da se dokaze sa nadom da grijesimo a on da to moze. Robi mi je drag lik i odlicno je uradio prelazni rok al…

Reply
milos 90 феб 13, 2012 at 19:18

doveo je robi dobra pojacanja ,ali s tom taktimo nece nista uraditi,al ajde sacekacu tu tekmu sa spartakom 3.marta oa da vidimo sta ce biti

Reply
Zdravko феб 13, 2012 at 18:45

Pustite Robija da radi.Ako ne bude nekih odredjenji rezultata cekamo izbore i tada pada kompletna garnitura.Da li ste slepci da ne vidite da je Prosinecki trenutno najveca zvezda naseg fudbala,zbog toga je Partizan doveo Granta da bi kako tako parirao Zvezdi.Doveo je nasu decu ,voli Zvezdu kao i mi.Ne moze niko da se digne iz blata za godinu dana .Sve zivo pljujete.a kada odu vani daju golove jednoj Barseloni i ostalim evropsakim timovima.MIslim da sirite negativnu energiju, dajte malo pozitive i svi na nasu MARAKANU.

Reply
delija221 феб 13, 2012 at 17:42

ako pogledate od prosle sezone jesenji deo videcete da smo zaostajali 5 bodova za partizanom,a ove godine 10 bodova.Ali poenta nije u tome sto puno zaostajemo nego da je partizan uzeo puno vise bodova,nego u tom jesenjem delu,a mi nismo imali tim da ih pratimo.Nazalost! 🙁

Reply
Zarko феб 13, 2012 at 16:56

Treba reći treneru da ne mora da daje izjave pošto su iste kao prošlog januara, a onda godina dana najgorih rezultata(mislim da je Janevski imao bolje rezultate). Sav se naježim kad pročitam da dominiramo (neprestano vraćanje lopte unazad, spora, bezidejna igra.) Čak i Barsa ove godine sa sve kvalitetom koji ima ima problema sa ekipama kad izvrše presing, a pri tom jedna je Barsa. Najzad ono što ne priliči velikom igraču i našoj legendi a to je ogromna sujeta iz svake rečenice, nigde samokritike, nigde ni pomisao da je postvka možda uzrok problema. Šekularac je uzeo titulu pa je smenjen jer je procenjeno da sa njim ne možemo postići vrhunske rezultate u Evropi.

Reply
Velja_FCRS феб 13, 2012 at 16:07

Robi brate bio si veliki igrac ali si kao trener jedna velika „0“ . Mozete da lupate minuse do sutra ali to je cinjenica,covek prvo nije nikakav takticar,protiv svake ekipe igra isto(idijotizam) plus je tvrdoglav kao magarac sa „svojim“ nacinom igre i pored toga sto vidi da to ne pije vodu,konstantno iste izjave po novinama od kojih mi se SE*RE vise.
To sto je Krojf pravio sa Barselonom je dobilo svoje obrise tek posle 10 godina,to kod nas nema sanse da uspe iz dva bitna razloga,nemamo toliki broj kvalitetnih igraca niti imamo pare da ih kupimo,jer je nasa skola tek od prosle godine pocela sa ozbiljnim radom posle mnooogo godina. Jos nesto,tesko da ce bilo koji navijac da se slozi sa tim da ovom „sistemu“ treba vremena da se usavrsi,s’obzirom da smo 5 godina vec bacili u vodu. Covek siluje jedan te isti „sistem“ vec mesecima bez uspeha i nikom nista,Lukic cuti,navijaci cute(dokle samo) a titule se gomilaju,derbiji se gube i jos se sramotimo po Evropi.
Robi je doveo je igrace koje je zeleo,kompletan prelazni rok je odradjen pod njegovim nadzorom tako da ne moze vise da kaze da nema igrace,sve sto je valjalo u ovoj zemlji je dovedeno,cak imamo i viska igraca.Koliko vidim po pripremnim mecevima,nema nekih rezultata.Price da smo na pocetku priprema,rezultat nije vazan,tempiramo formu i ostale gluposti vise nemaju tezinu jer prvenstvo se blizi a nasa igra,ako se „ono“ moze tako nazvati,je daleko od zadovoljavajuce. U cemu je onda problem,visoka trava,teske noge,lose vreme ili nesto peto?! Koga vise zanima da li se uigravate ili su novi igraci,HOCU BRE REZULTATE i na pripremama,naravno!!! Pa kako ces da stvoris pobednicki mentalitet ako gubis utakmice,pa makar i pripremne? Kurobecaju se sa izjavama po medijima kako nas je poraz opomenuo(pa smo pukli opet),te Robi kaze kako je bitno da se ekipa istrcala(vodi ih na hipodrom),te glup poraz,greske u odbrani!? Jel to mene neko zajebava,pa da nema gresaka u odbrani ne bi se ni primali golovi,logicno! Guzati Tosic igra stopera,prespori i redovno neprecizni Borha igra u spicu napada,retardirani Petkovic na levom beku,Evandro sutira penale dok ne pogodi itd…itd. Dokle vise sa takvim glupostima,dokle teranje inata(pitam se kome),dokle ce Robi da bude zadovoljan posle svakog poraza, ne znam samo sa cime?!
Dragi moj Roberte Prosinecki,gotivim te puno zbog stvari koje si uradio za nas klub ali za trenera nisi,bar ne Zvezdinog. Vezbaj se ti na nekom Zapresicu,Dinamu ili nekom trecem a mi pod hitno treba da stavimo Saleta Jankovica za trenera jer smo sa njim imali neki obris igre i nadu za napredak.Dostanic,Pizon i Kristic su otisli ali je sve ostalo isto,Robi nista nije uradio sa ovim timom, a svidelo se to nekom ili ne,niti ce,na moju veliku zalost jer sam sve zivce pogubio i nemam srca vise da gledam stoku kako uzima titule.
Jedva cekam te pisljive izbore u nadi da ce doci neki drugi,pametniji ljudi sa nekim drugim trenerom sa malo vise iskustva.Robiju stvarno zelim sve najbolje ali mislim da je vreme da dodje neko drugi.
Volim Zvezdu vise od svega….

Reply
mare феб 13, 2012 at 18:28

svaka cast majstore, apsolutno se slazem u svemu sa tobom

Reply
Velja_FCRS феб 13, 2012 at 20:57

Hvala brate….

Reply
Alex Krycek феб 13, 2012 at 16:04

Роби, жао ми је, али ако до краја сезоне не покажеш зашто си ту, морао би да одеш…дакле, ако не буде било никаквог помака, јбг…пробао си – ниси успео. Али, ако будемо били успешни (освојен куп + смањен бодовни заостатак и сигурно друго место, јер је прво нереално и то свако нормалан види), онда можеш да останеш.

Reply
Zvezdaš феб 13, 2012 at 16:40

Aham, ako ti tako kažeš, važi 😉

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 13, 2012 at 15:38

Citam sve neke mracne i tmurne izjave i prognoze i ne bi bilo posteno niti bi pricao u korist nase Zvezde kada bi rekao da svi vi koji kritikujete niste u pravu.Tu nema dileme,izneli ste sve onako kako jeste na nasu veliku zalost.Svi to vidimo,nismo coravi a i cemu bi sluzilo samozavaravanje?E sad,nisam procitao da je neko dao konkretno resenje a da je pritom realno i dostupno Zvezdi,iza koga cete stati 100% i koje ce biti garant rezultata i igre kakvu svi zelimo!Hajde neka neko predlozi novog trenera pa da kroz diskusiju razmenimo misljenja o njemu.Ja bih najvise voleo Muslina koji je potvrdio znanje iz prve sanse.To je isto pokazao i drugi put i osvojio jos jednu titulu,ukupno 3 za tri godine.Potez Dzajica da mu ne dozvoli poziciju koju sada ima Robi,po mom misljenju bio je prekretnica kluba i presudan trenutak a ovo sto imamo zadnjih par godina je posledica tog vise nego katastrofalnog i pogubnog poteza Dzajica!Muslin je covek savremenih shvatanja,francuski djak,prosao njihove savremene i moderne skole fudbala koje su i njima dale dobre rezultate,pogotovo sa reprezentacijom.On je bio i za totalnu reorganizaciju kluba tj. zaokret u funkcionisanju i radu kluba po uzoru na moderne klubove Evrope.To je moja zelja ako bi menjao trenera.Ipak,znamo da to nije realno u ovom trenutku.Muslin nije u dobrim odnosima sa ovom upravom i od starta nema lepo misljenje o njima.Takodje ni sa Dzajom nije dobar,a svi mi prizivamo Dzaju,ako se vrati otpada ova kombinacija.Znaci Muslin je jedini iza koga bi ja smeo da stanem i zivotom.Zato ja ni ne dramim toliko jer znam da nas ceka neki bata djorin strucnjak jer mi para za ozbiljnog stranog trenera nemamo.A i ko bi dosao u ovakovoj situaciji?Sada ocekujem da cujem vase predloge.Napred Zvezdo

Reply
MarkoFCRS феб 13, 2012 at 15:46

Pošto muslin nije realan, kao što sam već rekao, Marko Nikolić, bivši trener Rada je sasvim realno rešenje, i verovatno najbolje rešenje sa naših prostora. Mada, moje mišljenje je da Robiju treba dati šansu do kraja sezone.

Reply
Немања феб 13, 2012 at 17:43

Муслин је нереално решење, јер у Русији има одличне резултате са Краснодаром, и шансе да се он врати у Звезду су равне нули.

Reply
istina феб 13, 2012 at 15:27

Ako te vec zanima Muslin je igrao 3-5-2 formaciju ,sa 3 klasicna stopera i dva krilna igraca samo uz aut linije a to su bili Marijan Markovic i Ivan Gvozdenovic !!!!!

Reply
Alex Krycek феб 13, 2012 at 16:01

И Шарац једно време.

Reply
Deki феб 13, 2012 at 14:59

A cemu cimanje ovoliko??? Idu izbori, menjamo upravu i resena stvar.. Pa mi 5 godina vec ne znamo za pobedu u derbiju, a najvecu podrsku su ovi igraci dobijali u poslednjim minutima tih izgubljenih derbija!!! Sve kao „ajde da ne klonu duhom…“ Pa samo su na treninzima imali po hiljadu, dve, navijaca.. Teska srca priznajem da je i mene Lukic „ushinuo“ kad je doveo Robija… svi smo naseli, al’ jbg sad… Ipak on nema iskustvo!!!

Reply
MarkoFCRS феб 13, 2012 at 15:05

Najgluplji argument je nema iskustvo. Ili zna, ili ne zna trenerski posao, malo tu iskustvo pomaže…

Reply
Vlaja феб 13, 2012 at 14:51

I prica o mladom timu ne pije vodu. Bajkovic,Mikic,Tosic,Petkovic, Dimitrijevic,Evandro,Kadu,Borha,Miric,Perovic i jos neki igraci koji su vodili glavnu ulogu na pripremnim utakmicama nisu uopšte u cvetu mladosti, vec na vrhuncu karijere, i oni nemaju bas mnogo prostora za napredak. Nema opravdanja više, imamo igraca i vise nego sto treba, vezni red je bez potrebe prebukiran, mogao je eventualno da dođe jos jedan zadnji, a ne da prekfalifikuje Tosica sa beka pod stare dane.Špic nam ne treba jer i ne igramo preko njih, i onaj jedan sto bude u postavi ne dobija cesto loptu. Očekivao sam da se vise uigravaju momci koje smo doveli, da krenu malo i ovi mlađi, a ne da i dalje cekamo da prorade Borha, Evandro, Dimitrijevic, Kadu, jer oni definitivno ne mogu bolje, pa je i prema njima nepravedno tražiti nešto što nisu. Znam da ce neko reci da su u nasoj zemlji svi treneri, ali kroz pricu i preko foruma se vidi da mnogi misle isto, imaju zajednicku sliku, suprotnu od ove koju Robi bezuspešno i tvrdoglavo forsira.

Reply
dajte nam 4 4 2 i muslinovu igru феб 13, 2012 at 14:31

Eh, da je problem samo neefikasnost ovo tima zvezde, problem je sto mi nemamo igru, ko je gledao snimak mec sa kinezima mogao je da vidi da pojma nemamo, a ono sto je najsmesnije ovo vazi za nas najbolji mec do sada,a bili smo ocajni
mislite o tome ljudi!
robi mora da ode ako misli dobro ovom klubu, lukic i uprava su svesni da ovo nista ne valja, trazili su objasnjenje od robija, ali opravdanje je da se tim uigrava i da ima 30 igraca.
Nema od toga nista, ekipa je u totalnom padu , psihicki je jos slabija nego jesenas, a oslonci igre su i dalje kadu, mikic i ostali gubitnici.
Borha igra u spicu iako je spor, korisnije je bio na krilu jer kad je spicu u ovakvom sistemu igre gde se svi dodaju a niko ne daje spic loptu, borha je totalno odsecen i jedva da je primio 5,6 puta loptu prekjuce, na krilu je bar bio korisniji jer je imao loptu vise u nogama
Sistem igre je nakaradan, samo robi to ne vidi, iako i lukic i svi oko njega to vide, kasalica greke klupu iako je najbrzi spic koga imamo, zaista volim robija kao igraca, ali sa ovakvom igrom nacisto propadamo kao fudbalski tim

Reply
Delije Sever феб 13, 2012 at 14:28

Nama trebaju djela odmah,a ne neka obecanja…To inace ovako glasi : „Bice bolje sledece sezone,sada su nam krive sudije,imali smo rpoblema sa povredama “ ….. Nama trebaju trofeji

Reply
Delije Sever феб 13, 2012 at 14:22

Ja obozavam Robija i zeleo sam da on dodje na klupu…On je veliki covek i igrac…I nadam se da ce da donese uspjehe na Marakanu,ali sada trenutno veoma lose ide Zvezdi…Ja samo mislim da je on jos neiskusan trener…Ovo mu je prvi posao kao prvog trenera i mislim da jos nema iskustva za to…Zvezda nije neki mali klub da se on uci na njima….nam trebaju uspjesi…. 😀

Reply
Joksa феб 13, 2012 at 14:20

Prica, prica,prica…Izjave, izjave,izjave…Isto s**nje, isto odstojanje… Godinu dana isto.
Problem je sustina koja se naslucuje, uprkos lepoj prici, a ona prestaje da bude lepa onoga trenutka kada nije potvrdjena konkretnim delima.
Primera radi, dovedeni su mladi, kvalitetni igraci, neki su vec bili tu. Odlicna prica je bila oslanjanje na svoju skolu, jos bolja dopuna iste najboljim sto Srbija ima od mladih igraca. Ja necu o upravi, ista je odradila apsolutno sve po osnovu dovodjenja mladih i kvalitetnih. I? Sta trenutno imamo?
U nemogucnosti da direktno pratimo pripremne utakmice, indirektno iz pisanih medija namecu se sledeci utisak:
Startna postava ce biti gotovo ista kao ona koja je napravila minus 10 i izgubila derbi, sa eventualno vec vidjenom rotacijom pozicija. Zanimljivo je da kod ovih cestih rotacija, gde bek igra stopera, zadnji vezni stopera, spic krilo ili obrnuto, oganzivni vezni krilnog ili obrnuto, igraci relativno brzo „prolupaju“ i nema govora o uigranosti(uigranost nije nista drugo do puki sablon u kome pojedinac zna tacnu poziciju ostalih i sta moze ocekivati od ostatka tima u vezini situacija. Dakle, nema sistema, jedini sistem je jalovo „ja tebi-ti meni“ na sredini i tako dok ne nabodemo slucajno gol ili isti ne primimo iz polu kontre, a cesto i iz nabacene u pet metara.
Zanimljiva je tvrdoglava hrabrost u forsiranju jednog(istog) sistema pored toga sto rezultati ne idu u prilog istom, a sa druge strane kukavicluk da se uigravanje startne postave odradjuje sa mladim igracima i pojacanjima, pored toga sto je prvenstvo izgubljeno. Pa kako onda radite dugorocno?
Nametnuti utisak je da se radi bez plana i sistema, pored trenutnog potencijala i da ce i ova sansa biti devalvirana.
Ostace samo prica, koja nas starije, malo je reci, iritira!

Reply
Strahinja феб 13, 2012 at 16:01

u pravu si matori, moramo im otvoriti oci i da ove izjave vise ne prolaze, ok ajde pripreme su to, ali sistem ne valja, sto su doveli silne mlade igrace ako ce opet borha da igra i slicni a lik nema blage veze.. nama treba 4-4-2

Reply
Secam se pobeda феб 13, 2012 at 14:04

Robert Prosinecki ima kredit koji nije imao nijedan trener Zvezde bar u zadnjih 20 godina. Ja jesam za to da Robi dobije jos vremena a u isto vreme priznajem da nema igre koju bi ja zeleo. Ali svi vi koji ste svo vreme govorili da nema pojma kao trener treba kada dodje uspeh da priznate da niste bili u pravu. Imamo dobra pojacanja i sta god ko rekao za nase uslove odlican tim, ove polusezone ce se videti. Ali ja toliko verujem u Robija da mislim da ce sigurno uspetiu trenerskoj karijeri.

Reply
MarkoFCRS феб 13, 2012 at 15:11

Bravo care, slažem se sa tobom! Robi ima ideju, i zato verujem da će uspeti… I sećam se kakva je razlika u igri bila, kada je nakon Kristića došao Robi. I uopšte to proleće, na početku smo jako lepo i efikasno igrali, i onda je došao onaj derbi kada Delije nisu išle, izgubili smo titulu, povredili nam Maestra, i od tad nikako da opet počnemo sa dobrom igrom… Ali ja verujem!

Reply
Delije Sever феб 13, 2012 at 13:42

Zvezda iz sezone u sezonu sve vise tone…Uprava nevalja,ne znaju da rade sa velikim klubom kao sto je Crvena Zvezda…Robert Prosinecki je dobar trener ali neiskusan,ima on lijepu zamisao za taktiku ali ne zna da to izvede na terenu kao sto je zamislio…Ovo je prvi klub koji trenira Robert Prosinecki,do sada je samo bio pomocnik trenera ali nikada nije bio trener….Pa ko je dozvolio da se neki trener uci na Crvenoj Zvezdi,to je sramota…Nama treba neki iskusan trener !!!

Reply
MarkoFCRS феб 13, 2012 at 15:14

Iskusan poput Zemana?

Reply
Delije Ljuta Krajina феб 13, 2012 at 13:24

Neoboriva je cinjenica da nam igra nije na zavidnom nivou u ovom trenutku, ali jos uvijek vjerujem u Roberta i mislim da ce uspjeti sloziti sve redove u ovoj mladoj ekipi! Uostalom, ko da ga naslijedi na klupi ako ode u ovom trenutku?? Vjerujete braco, Radomir Antic, Sale Jankovic, Ratomir Dujkovic i velicine slicne njima sigurno nece…

Reply
Vlaja феб 13, 2012 at 13:20

Ovoliko kredita nije imao nijedan trener u Zvezdinoj istoriji. Godinu dana bez trofeja, porazi u derbiju,zaostatak 10 bodova u polusezoni, pripreme koje ne ulivaju poverenje, brukanje sa Kineskim klubovima. Kao, otkrio je Lazovica. Pa on je i dosao u Zvezdu kao talenat, ko god da mu je pružio šansu dečko bi uspeo. Sta da kaže Stanojević koji je promovisao 3-4 mlada igrača. Od svih igrača dovedenih u prelaznom roku samo par njih se naigralo i na njih se računa, i sve ostaje kao i do sada. Sistem igre definitivno nije dobar, dajemo malo golova, malo sa stvori šansi, protivnik nam lako dođe do gola.Nije spalević toliko bolji od Kaluđerovića pa se pod stare dane nadava golova. Ali ljudi igraju, ne pričaju i obećavaju.Sad je bila prilika i da promenimo trenera, ulazimo u dugačak period posta, bez trofeja i uspeha, a robi nas očito nece izvući. I kada smo imali lošu ekipu uvek smo, barem kući davali golove, sad gubimo bodove i na Marakani. Da ne pominjem provlačenja u Kupu.

Reply
caruga феб 13, 2012 at 13:17

nemamo trenera i tacka!!!!!!!nemamo igru i tacka!!!gola nemozemo da damo i tacka!!!!!!!!!Robi nije za trenera,usao je u istoriju Zvezde kao trener koji je nakon trecine utakmica u prvenstvu izgubio trku za titulu i to za raspalim partizanom nikad gorim.zar to nije porazno,zar to nije ponizavajuce,ZAR TO NIJE DOVOLJNO DA SE PREKINE RAD I AGONIJA sa njim.ako nije dovoljno,neznam sta je???i uvek price i saopstenja~e sad ce,samo sto nije,na prolece,ma evo krece,krenulo je!JESTE KRENULA NAS SRAMOTA ZA SRAMOTOM~

Reply
Dejan Smederevo феб 13, 2012 at 13:06

Ja sam lepo govorio da je Prosinecki bio odlican igrac i da je mnogo toga uradio za Zvezdu i mnogo joj dao,ali da on definitivno nije trener za klub kao sto je Crvena Zvezda. U Antaliji smo dali 5 golova, a primili 6 do sada. Opet se ponavlja stara prica i ja tvrdim da ova sadasnja garnitura u Zvezdi nije sposobna da je vodi. Postavlja se i pitanje ko je i zasto amnestirao Prosineckog koji je zasticen kao beli medved ? Niko ne sme biti amnestiran od losih rezultata i nevidjenog haosa u klubu.Zasto niko ne snosi odgovornost za propast kluba ? DOKLE VISE ???

Reply
DSDS феб 13, 2012 at 12:59

После прошлих припрема сам чуо исту реченицу и видео исти наслов..
Изненади нас Роби , велики део навијача је изгубио веру у успех ове Звезде.. Оно што сам успео да видим на снимцима не изгледа охрабрујуће. Мнооогоо пропуста , нарочито у нападу. Лоше се крећемо.
Све што видим је пуко добацивање.

Reply
Mare феб 13, 2012 at 12:55

Jao Robi, pocinjem da sumnjam ! -.-

Reply

Leave a Comment