Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле избориле мајсторицу. Милица Бојовић бројала до 30

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа Прве женске кошаркашке лиге Србије савладале су градског ривала, екипу Радивој Кораћа, а већ на старту морамо истаћи остварење вечерас фантастичне Милице Бојовић која је постигла 30 поена уз шут из игре 13/17 (76%), а уз то је забележила и седам скокова.

Након овог меча резултат у серији је изједначен на 1:1, па ће финалиста овосеонског шампионата бити познат тек након мајсторице која је на програму у суботу 27. марта.

ЖКК Радивој Кораћ : ККЖ Црвена звезда Комбанк 60:82 (19:27, 13:18, 12:17, 16:20)

И поред хендикепа у виду одсуства Невене Наумчев, Црвена звезда је одиграла феноменалну утакмицу, у свом стилу. Осим у првој половини прве деонице сусрета, када је домаћа екипа имала прикључак, црвено-беле су контролисале дешавања на паркету и одиграле зрело.

У најбитнијем тренутку досадашњег дела сезоне, Милица Бојовић је убацила рекорд каријере, Ивана Катанић поновила рекорд по броју асистенција, а Звезда је X фактор имала у Нини Деурић и Тамари Чорто.

Видели смо пет промена резултата у првој четвртини, уз три велике серије. Звезда је серијом 6-2 отворила утакмицу, Кораћ одговорио са 7-0, Маша Јанковић и Милица Бојовић везаним поенима донеле трећу промену вођства, а Марија Стојиљковић тројком после пут предност својој екипи, (12-10). Уследила је велика серија Црвене звезде 12-0, уз седам поена Милице Бојовић, испраћена одличном одбраном, што је покренуло тим Драгана Вуковића у правом смеру, (12-21). Ивана Катанић је донела прву двоцифрену предност, а преко Саре Лумис трећепласирана екипа првенства успела да смањи на крјау првих десет минута на 19-27.

Веома зрело је играча Црвена звезда, у сваком тренутку стрпљиво и награђене су Звездине девојке за паметну игру. У серији 9-0 Тамара Чорто је погодила битну тројку из корнера, тим Зорана Акановића покушавао да се врати у ритам мини серијама, али је Марија Авлијаш новом тројком, уз поене са пенала Иване Катанић, и успешног продора донела великих и сигурних 17 поена разлике, 28-45. Давинићева и Митровићева су поставиле 32-45 на крају првих десет минута.

Покушале су да искористе домаћи терен и своју халу играчице Радивој Кораћа, успеле да наставе серију између две четвртине до 9-0, али је Нина Деурић прекинула пост Црвене звезде, одбила налет и наговестила нову серију Звезде, 14-0, у којој је огромну улогу имала Милица Бојовић, Звезда је пик&рол игром потпуно надиграла противника, и поново имала високу предност, (39-59). Проблем су правили фаулови Маше Јанковић, али је Деурићева великом енергијом успевала да сачува Американку Сару Лумис. Мини серију Радивој Кораћа и наду да ће моћи до великог преокрета угасила је Нађа Недељков, тројка из корнера за 44-62 пред последњих десет минута.

У последњем кварталу Звезда мирна, сигурна, сталожена. Ивана Катанић је дириговала игром, и поред пете личне грешке Маше Јанковић, а затим и Николине Деурић у финишу, која је урадила велики посао. Тамара Чорто је са нове две тројке осветлила пут ка циљу, а утакмицу су завршиле Јована Спасовски са пенала и Дуња Зечевић са две рампе. На крају, апсолутно заслужена и убедљива победа Црвене звезде 60-82 за 1:1 у серији.

Милица Бојовић је убацила рекорд каријере – 30 поена! Пратиле су је Ивана Катанић са 10 поена, али јоше једним рекордом: 18 асистенција! Николина Деурић је убацила 10 поена, по девет Тамара Чорто и Нађа Недељков.

Трећи меч који ће одлучити о финалисти на програму је за викенд у хали “Баскет Сити”.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Дешић, Катанић 10 (5ск 18ас 2укл), Чорто 9 (3ск 1укл 1блк), Каписода, Деурић 10 (6ск 2ас 2укл), Спасовски 1, Јанковић 6 (3ск 2ас), Недељков 9 (5ск 3ас 1укл), Ристић, Бојовић 30 (7ск), Авлијаш 5 (5ск 2ас 2укл), Зечевић 2 (1ск 2блк). Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment