Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

Нове снаге у управи одбојкашког клуба

Управни одбор Одбојкашког клуба Црвена звезда је на својој синоћној седници донео важне одлуке за развој у наредном периоду.

Указано је поверење Николи Росићу који ће обављати дужност генералног директора клуба.

На конференцији за медије одржаној у Медија центру СД Црвена звезда, председник Скуштине Емир Омановић је представио новог генералног директора одбојкашког клуба Црвена звезда, Николу Росића и члана управног одбора, Милана Вујка.

Ова одлука је дошла као резултат пажљивог планирања и анализирања актуелне ситуације, уз пуну подршку Ане Аврамовић која је са те позиције водила клуб дуги низ година. Ана Аврамовић ће наставити са радом у клубу са позиције подпредседника Управног одбора и саветника генералног директора, како би Николи Росићу пренела своје богато искуство и пружила му подршку у раду. Такође, Управни одбор ће у својим новим члановима, успешним привредницима Милану Вујку и Александру Жигићу, добити значајно појачање у стабилизацији финансија клуба, што је неопходан предуслов за постизање врхунских резултата који су увек били циљ Црвеној звезди, најтрофејнијијем одбојкашком клубу у земљи.

Никола Росић је одбојкашку каријеру започео у Партизану, у коме је играо од 1999. до 2004. године. Клупску каријеру је наставио у екипи Будванска ривијера, немачким клубовима Мерсер и Фридрисхафен, швајцарском Лугану, Томишу, Аркадију и Крјови из Румуније. Са Фридрисхафеном осваја две титуле првака државе и једну националног Купа, а са са Луганом и Томисом по једну титулу првака државе. Никола Росић је имао и веома успешну репрезентативну каријеру која је почела 2005. године. Играо је на позицији либера. Са репрезентацијом је освојио бронзану медаљу на Светском првенству 2010. године, златну (2011.) и бронзану (2013. и 2017.) на Европским првенствима, једну златну медаљу (2016.), три сребрне (2008., 2009. и 2015.) и једну бронзану (2010.) у Светској лиги. Учесник је Олимпијских игара 2012. године. На Медитеранским играма 2005. године је освојио бронзану медаљу, Играчку каријеру је завршио 2019. године.

The post Нове снаге у управи одбојкашког клуба appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment