Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаФудбал

Звезда расадник репрезентативаца

Током марта су се окупиле бројне репрезентације различитих узрасних категорија, а чак 33 фудбалера из Црвене звезде је добило позиве да представља своју државу, чиме се још једном потврђује чињеница да је наш клуб расадник репрезентативаца.

Из првог тима црвено-белих позив је добио Милан Гајић који је прошао све селекције у репрезентацији Србије. Био је члан златне генерације са Новог Зеланда, а коначно је наступио и за А репрезентацију. Дебитантску утакмицу забележио је против Ирске у победи нашег националног тима са 3:2 у јучерашњем мечу на Маракани. Поред њега позив за Канаду добио је Милан Борјан који је до сада одиграо 43 утакмице у дресу репрезентације, а репрезентативци су и Гелор Канга и Ел Фарду Бен.

Селекција Србије до 21 године окупила се за пријатељску утакмицу против Турске коју играју 30. марта у Анталији, а на списку селектора нашли су се Милош Гордић и Жељко Гаврић. Позив би вероватно стигао и за нашег дефанзивца Страхињу Ераковића који је повређен неко време. Позив за репрезентацију Црне Горе до 21 године добио је Никола Крстовић, а његова селекција ће наступити на квалификацијама за Европско првенство где дочекују Босну и Херцеговину 29. марта.

На окупљању екипе до 19 година на списку наше репрезентације нашли су се Андрија Катић, Урош Лазић, Александар Лукић, Урош Благојевић, Никола Станковић, Милош Пантовић и Илија Бабић. Припремну утакмицу одиграли су 10. марта против Румунија на гостујућем терену, а резултат је био 0:0. Смотру је пропустио Андрија Радуловић због повреде.

На списку репрезентације Србије до 18 година, нашли су се Марко Ћопић, Стефан Деспотовски, Вукашин Крстић, Никола и Јован Митуљикић, Матеја Бачанин и Никола Кнежевић, док су се у националном тиму Србије за годину дана млађе фудбалере одазвали: Виктор Радојевић, Петар Граоња, Матија Глушчевић и Марко Лазетић. Позив за репрезентацију до 17 година добио је Драгољуб Радоман.

Млађи кадети репрезентације Србије (У16) остварили су сјанан резултат у припремном мечу савладавши Румунију са 3:0. На списку селектора били су наши играчи Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Мирко Николашевић, Јован Мијатовић и Матеја Бубањ, а одсутан због повреде био је Јован Шљивић. Сјајну партију пружили су Матеја Бубањ и Мирко Николашевић који су постигли по погодак. У истој узрасној категорији, али за репрезентацију Црне Горе, позив је добио Лука Лечић.

ЗВЕЗДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ:

Сениори – Милан Гајић (Србија), Милан Борјан (Канада), Гелор Канга (Габон), Ел Фарду Бен (Комори).

До 21 године – Милош Гордић, Жељко Гаврић (Србија), Никола Крстовић (Црна Гора).

До 19 година – Андрија Катић, Урош Лазић, Александар Лукић, Урош Благојевић, Никола Станковић, Милош Пантовић, Илија Бабић (Србија).

До 18 година – Марко Ћопић, Стефан Деспотовски, Вукашин Крстић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матеја Бачанин, Никола Кнежевић (Србија).

До 17 година – Виктор Радојевић, Петар Граоња, Матија Глушчевић, Марко Лазетић (Србија), Драгољуб Радоман (Црна Гора).

До 16 година – Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Мирко Николашевић, Јован Мијатовић, Матеја Бубањ (Србија), Лука Лечић (Црна Гора).

 

The post Звезда расадник репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мар 27, 2021 at 00:24

hahha..čuj rasadnik..pa gde su sve ti reprezentativci..jel ima nekoga da igra negde u svetu pa makar i u drugu ligu..pa nema..to su samo polutalenti koji nigde ne vrede a kod nas se guraju na silu da bi se nekome utrapilu za neku bednu crkavicu..kog smo to reprezentetavica izbacili i prodali za 10 mil kao sto to rade glodari..pa nikad..jako prosto..to nije kvalitet za evropu

Reply

Leave a Comment