Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Сигурни омладинци

Јуниори Црвене звезде савладали су у 26. колу Омладинке лиге Србије екипу Војводине са 2:1. Изабраници Марка Неђића примили су гол у раној фази меча, али их то није обесхрабрило. Већ до полувремена преокренули су резултат погоцима Николе Кнежевића и Јована Митуљикића и сигурном игром до краја сачували „гол вишка“ и забележили значајну победу.

Црвена звезда – Војводина 2:1 (2:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Кнежевић (из једанаестерца) у 16. и Ј. Митуљикић у 34. минуту за Црвену звезду, а Новевски (из једанаестерца) у 12. минуту за Војводину.

Црвена звезда: Ћопић, Крстић, Петровић (од 46. Радојевић), Лековић, Гочобија, Пантић (од 53. М. Стојановић), Кнежевић, Ј. Митуљикић (од 88. Лукић), Н. Митуљикић (од 79. Л. Стојановић), Кахвић, Бачанин (од 58. Пиргић).

Војводина: Видаковић, Кљајић (од 72. Пантић), Богдановић, Јеленковић, Батос (од 56. Павлица), Кокановић, Ивановић (од 53. Станојевић), Мартинкевич (од 65. Тедић), Милетић, Миловановић (од 70. Благојевић), Новевски.

Кренули су офанзивно у сусрет фудбалери црвено-белих. Већ у петом минуту покушао је Бачанин, али га је изблокирао Јеленковић. Два минута касније још једна прилика за наш тим. Кнежевић је шутирао са дистанце, али је лопта пролетела поред стативе. У 12. минуту, после старта Гочобије над једним играчем гостију у шеснаестерцу, судија је свирао пенал за Војводину. Сигуран извођач био је Новевски – 0:1. Нови пенал, овога пута за Црвену звезду догодио се у 16. минуту. Голман гостију Видаковић оборио је Кахвића и судија је поново показао на белу тачку. Одговорност је преузео Кнежевић и поравнао резултат на 1:1. Након два брза поготка, темпо утакмице је успорио. Игра се углавном одвијала на средини терена без конретних прилика, све до 34. минута. Кнежевић је центрирао из слободног ударца, а највиши у скоку био је Јован Митуљикић за вођство црвено-белих од 2:1. Пет минута касније нова прилика за чету Марка Неђића. Шутирао је Никола Митуљикић искоса са леве стране, али је лопта отишла изнад пречке.

Првих неколико минута наставка нису донели већа узбуђења. Црвено-бели су запретили у 55. минуту преко Кахвића, али је наш нападач погодио голмана гостију. У 60. минуту одлична прилика за Војводину. Павлица се нашао испред Ћопића, али је Звездин чувар мреже фантастично интервенисао и спречио изједначење. Нова прилика за наше јуниоре догодила се у 67. минуту. Радојевић је изванредно упослио Кахвића, који је левом ногом шутирао поред гола. На нову прилику за гол чекало се до 83. минута. Слободан ударац за Црвену звезду са неких двадесетак метара извео је Кнежевић, али је лопта закачила живи зид и отишла ван оквира гола. До краја сусрета није било изгледнијих прилика, те су црвено-бели сачували преност и забележили нова три бода на домаћем терену.

The post Сигурни омладинци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment