Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКуп СрбијеМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда преко ИМТ-а до полуфинала Купа Србије!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ИМТ 3:0 (3:0)

Црвена звезда се пласирала у полуфинале Купа Србије у фудбалу, победивши екипу ИМТ-а резултатом 3:0. Иако резултат осликава рутинску победу, морамо одати признање гостујућем тиму на храброј игри и солидном броју створених прилика пред нашим голом. Стрелци за црвено-беле били су Фалћинели, Катаи и Фалко, коме је ово био први погодак у нашем дресу.

За прву званичну утакмицу између Црвене звезде и ИМТ-а, Станковић је у највећој мери одржао реч дату на конференцији, те је заиста послао прилично јак састав у четвртфиналу купа. Овај меч била је идеална прилика да се недавно опорављени трио врати у такмичарски ритам, а ради се о Италијанима Фалку и Фалћинелију, као и Секу Саногоу.
И у саставу Ненада Јандрића видели смо двојицу наших играча, на позајмици, а то су били голман Андрија Катић и офанзивац Владимир Лучић.

Прва права акција и први погодак виђени су већ у четвртом минуту сусрета. Комбиновали су црвено-бели на левој страни терена, а завршни пас, односно идеалан центаршут, упутио је Родић. Ту „кифлу“ сјајно је испратио Фалћинели, па је трзајем главом из не баш лаке позиције довео наш тим у предност од 1:0.

Само минут касније лако је предност могла бити дуплирана. Фалко је добио лопту кроз средину, па је идеално проследио даље ка Срнићу. Некадашње Звездино дете је покушало из прве, из полуокрета, али релативно траљав шут је отишао поред гола. Екипа ИМТ-а узвратила је истом мером већ у 7. минуту сусрета. Након корнера са десне стране, на шест метара, поприлично неометан покушао је Стаменић, али је погодио одлично постављеног Поповића у ноге.  Три велике прилике видели смо у првих седам минута сусрета, од којих је, на срећу једна била претворена у погодак на правој страни.

У десетом минуту сусрета имали смо прву прилику и из прекида. Из идеалне позиције, са око 18-19 метара шутирао је Катаи, лопта је окрзнула стативу ближег Катићевог угла, али недовољно да спречи најгоре по ИМТ. Црвена звезда је повела 2:0.

Другу стопостотну шансу у уводу меча гости су имали у 16. минуту. У центру пажње био је наш омладинац Лучић, који је на поклон добио лопту од неодлучних Родића и Дегенека, али уместо да лако савлада Поповића погађа само спољни део мреже. Друга озбиљна деконцентрација наших дефанзиваца на данашњем мечу. Нису прошла два минута, када су „плави“ створили нову прилику пред нашим голом. Са десне стране је Зорић добио сјајну повратну лопту, налетео је на њу из пуног трка и са 12-13 метара погодио само Поповића.

Није Звезда остала „нема“ на све што се догађало у њеном шеснаестерцу, па је имала нову прилику из слободног ударца. Слична ситуација као Катаијева из 10. минута само са супротне стране, поверена је Фалку. Италијан је шутирао лоше, преко гола.

Ипак, у 21. минуту Фалко се и више него искупио за тај слабо изведени прекид. Фантастичан напад повео је голман Поповић одличним пасом ка средини терена. Од Фалћинелија лопта одлази до Катаија, који избацује Иванића по левој страни. Из прве је Мирко, као на тацни упослио Фалка, који истим маниром шутира и погађа малу мрежу крај десне стативе за огромних 3:0. Био је то први гол Филипа Фалка у црвено-белом дресу.

Колико год погубно по госте деловао резултат из првих 20 минута, они нису одустајали од храбре игре. Често, прилично често је лопта била на нашој половини и чак пет корнера су извели у том периоду. Да то нису били само јалови напади показале су и три горенаведене прилике из тог дела меча. Ипак, срећа а ни знање нису били на њиховој страни, па је апсолутно сваки од та три промашаја Звезда скупо наплатила.

Ново узбуђење пред Катићевим голом видели смо у 27. минуту. Чини се да је Иванић послао лоб пас у простор ка Срнићу. Била је то трка нашег крила и голмана гостију, коју је за делић секунде добио млади чувар мреже и „за длаку“ избио лопту испред Срнића коме би, у супротном, остао празан гол.

Нападала је Звезда у наставку, а гости као да су се мало уморили, па је тежиште игре било искључиво на њиховој половини. Од прилика бележимо покушаје Милуновића из 32. (изблокиран покушај главом) и 35. минута (изблокиран покушај ногом). Тада је Станковић на опште изненађење и променио формацију, управо извођењем Милуновића (повреда мишића), а увођењем Вељка Николића.

Четврту прилику за госте пропустио је Глишић у 35. минуту, када је на пас Лучића са десне стране покушао спољним делом копачке да матира Поповића. Успео је да га остави непомичног, али је његов шут срећом отишао мало поред леве стативе. И минут касније гости су извели озбиљан напад, а чини се да је исти играч из исте позиције покушао, с тим што је тад био одлично изблокиран. Ретко који тим је за једно полувреме направио толико озбиљних ситуација пред нашим голом. Опао је темпо у последњих десетак минута полувремена, што је опет дозволило гостима да осујете наше атаке и пребаце лопту у наш део терена.

Веома храбра екипа ИМТ-а дошла је на наш стадион да се надиграва, да покуша да нападне, упркос ореолу апсолутног аутсајдера. Извели су шест корнера, створили четири озбиљне прилике, али је резултат био 3:0 за нас. Црвено-бели су своје прилике користили, док гости нису имали довољно концентрације у завршници, па руку на срце резултат из првих 45 минута и није био толико реалан. Статистика каже да је било 5:5 у шутевима, 2:6 у корнерима (у корист гостију). Кошаркашким термином речено, наши момци су имали 60% шута из игре.

На полувремену је Станковић извршио две измене – Санога и Фалка заменили су Вукановић и Петровић. У првом минуту наставка, баш је Вукановић био у прилици да затресе мрежу након корнера Александра Катаија. Са пет метара, ипак није успео да закачи лопту и повиси резултат у нашу корист.

Прву прилику у другом делу гости су имали у 54. минуту. Одличан дупли пас одиграли су Кијевчанин и Глишић у нашем казненом простору, али је Поповић „ушао“ у шут Глишићу па је од свега гостујући играч добио само корнер.

Добрано се смирила игра у других 45 минута, наши играчи су изгледа били поприлично задовољни стеченом предношћу, док су гости и даље покушавали да одрже свеопште солидан утисак данашњег издања.

У 61. минуту Кијевчанина је заменио Илић. То је била уједно и прва измена код гостију. Минут након тога забележили смо коначно и покушај наших играча. Контранапад је повео Катаи, упослио Фалћинелија на левој страни, који је у ситуацији један на један избацио свог чувара, потом гађао супротан угао, али добрих метар поред гола. Тргла се мало Звезда у тим тренуцима, најпре је Катаи имао феноменалан соло продор, али када је требало да дода лопту неком од слободних саиграча, решио је да акцију заврши сам и само успео додатно себи да закомпликује посао. У следећем нападу ИМТ-а, добили смо још једну лопту и велику шансу на поклон. Тада је Катаи ипак упослио усамљеног Фалћинелија, који је имао сво време овога света да шутира, али је из њему познатог разлога решио да се поиграва, дрибла и на крају све упрска. Испоставило се да се поигравао само са живцима навијача и пре свих Дејана Станковића који га је у следећем минуту заменио. Изашао је још и Катаи, а ушли су Павков и Бакајоко. Са друге стране, уместо Лазовића и Стаменића, гледали смо Фофану и Тодоровића.

Нису само Катаи и Фалћинели били некако ноншалантни у завршници (што је изнад споменуто), то смо нажалост данас мало чешће гледали од наших играча након тог 21. минута и трећег поготка. Јасно је да је резултат био и више него задовољавајућ, јасно је да је посао обављен већ на самом старту меча, али остаје тај горак укус беспотребног поигравања наших играча, што у нападу, што у одбрани. То лако може да се врати, онда када никако не би требало.

У 78. минуту са гостујуће стране Лучића и Стефановића мењају Пурић и Аћимовић. У истом минуту видели смо још једну добру ситуацију за ИМТ. Након одбијене лопте да ивицу шеснаестерца фантастично је шутирао Тодоровић из прве, али је Поповић извадио већ виђену лопту у мрежи. И након тог корнера, исти играч је покушао волејем, али овај пут високо изнад пречке.

Нову прилику, односно прву из прекида, гости су имали у 83. минуту. Из идеалне позиције за шут из слободног ударца покушао је Глишић, али је лопта прохујала мало изнад пречке нашег гола.

Тек у 86. покшава и наш тим преко Павкова. Шутирао је са дистанце, али се истакао наш голман на позајмици, Катић.

Двадесет минута игре Црвене звезде, онако како то најбоље зна и 70 минута одмора. Упркос убедљивој победи, у добром делу сусрета ИМТ је показао далеко више жеље и борбености од наших играча. Много деконцентрације, много ноншалантности и незаинтересованости видели смо у тих 70 минута, па је право чудо како гост није макар ублажио пораз. Ипак, колико год покушали да критикујемо поједине сегменте у игри и поједина издања, резултат и циљ су остварени. Неколико опорављених играча је враћено у протокол, играло је пар младих играча иако за куп то није обавеза, па када се све узме у обзир уз репрезентативну паузу, можда и можемо донекле да нађемо оправдање у великом паду у игри. Макар донекле.

У полуфиналу нас чека један од наредних тимова: Војводина, Партизан или Радник.


Београд„Рајко Митић“. Судија: Павле Томоћ. Помоћници: Матија Олајош Нађ и Атила Хармат. Жути картони: Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Фалћинели (4. минут), 2:0 Катаи (10. минут), 3:0 Фалко (21. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Милуновић (од 36. Николић), Дегенек, Родић, Саного (од 46. Вукановић), Срнић, Фалко (од 46. Петровић), Катаи, Иванић, Фалћинели (од 68. Павков). Тренер: Дејан Станковић

ИМТ: Катић, Вукашиновић, Дамјановић, Марковић, Зорић, Стефановић (од 78. Пурић), Глишић, Кијевчанин (од 61. Илић), Стаменић (од 69. Фофана), Лазовић (од 69. Тодоровић), Лучић (од 78. Аћимовић). Тренер: Небојша Јандрић

Повезане вести

6 comments

krvavi zvezdas-DE мар 30, 2021 at 18:33

STARTNIH 11 JE NAJBOLJE STO IMAMO UZ DVE IZMENE..UMESTO JADNIKA GOBELJE GAJIĆ I UMESTO NESRETNOG SRNIĆA KANGA I TO JE TOP STARTNIH 11..ALI JE PROBLEM STO VISE NEMAMO NA KLUPI NI POLUIGRAČA VIŠE..STAVITI U REZERVE SVE OMLADINCE A ZABRANITI PRILAZ MARAKANI:NIKOLIC,PETROVIC,SRNIĆ,VUKANOVIC,GOBELJIC,BAKIKAKI..

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 30, 2021 at 18:14

BAKAKOKO KAO NOKO..DČEKO JE IZ UNIVERZUMA,NJEGA FUDBAL NE ZANIMA NITI SE ON IKADA BAVIO FUDBALOM..PRE MI LIČI DA JE SKAKO SA MOTKOM..NOVA LA PREVARA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 30, 2021 at 18:13

POSLE 3:0 ULAZI „magiko“ NIKOLIĆ I RAZJE..BE CEO SISTEM..UZ GOBELJIĆA,VUKANOVIĆA I SRNIĆA BILO JE MUČNO ZA GLEDANJE..ETO KOJI SMO NIVO SA NIKOLICEM,PETROVICEM,GOBELJICEM,SRNICEM,VUKANOVICEM..PA NIVO NI ZA IMT

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 30, 2021 at 18:40

ŠTA JA DA TI KAŽEM BRATE ? PAO SAM DA ZVEZDA DAJE 4+ GOLOVA ZA 250 EURA.TO JE VEĆ SEDMI ,OSMI PUT, NIKADA VIŠE NA MOJ TIKET ZVEZDU NEĆU IGRATI.OVO JE BRUKA I SRAMOTA ,KAŽITE LJUDIMA OTVORENO DA IGRATE ZA KLADIONICE .SRAM VAS BILO,ZAVRŠIO SAM SA VAMA.A TI STANKOVIĆU PRIČAJ PRIČICE NAKON MEČA NEKOM DRUGOM,MENI NEĆEŠ.RAZOČARAO ME DANAS KATAI,TOLIKO JE NEOZBILJNO ODIGRAO DA TREBA DA SE STIDI.O OVOM TELETU NIKOLIĆU ,RETARDIRANOM GOBELJIĆU,SRNIĆU,RODIĆU,BAKA PRASETU ITD NE TREBA NI JEDNO SLOVO POTROŠITI.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 30, 2021 at 19:57

SVE SI LEPO REKAO..SVI STO IGRALI POSLE 3:0 OTERATI U RUDNIK A NE DA SE IZIVLJAVAJU POSLE DVE NEDELJE LENČUGARENJA..SRAMOTA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 30, 2021 at 18:11

DO 3:0 JE BILO MILINA GLEDATI..FALKO JE EXTRA IGRAČ I BIĆE JOŠ BOLJI KAD PRODJE PRIPREME I PRAVO POJAČANJE

Reply

Leave a Comment