Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Ђурић: „Поставила сам циљ – финале Европског првенства“

Традиционално, Ивана Ђурић своју сезону отвара на Зимском Купу Србије у бацачким дисциплинама и то традиционално, са фантастичним даљинама.

Нова првакиња Србије у дисциплини бацање копља већ у првом хитцу забележила је 46.85 метара и освојила своју прву медаљу у дресу Атлетског клуба Црвена звезда.

Са припрема сам готово директно изашла за Зимски Куп ради провере саме технике и залета. Изузетно хладан дан, ранији долазак на такмичење и неколико ситница донели су резултат од 46 метара. Задовољна сам, јер је технички све било добро, а даљине ће већ саме долазити – рекла је Ивана.

Готово сви покушају били су преко 46 метара.

Већ након првог такмичења приближила се норми за млађе сениорке у норвешком Бергену.

Почетком ове године поставила сам себи циљ, финале Европског првенства. Самим тим форму темпирам управо за јул. Норма је пола метра већа од мог личног рекорда, тако да тежим најбољем резултату каријере – истакла је Ђурићева.

Права провера биће и Балканске игре, на којима Ивана готово увек резервише медаљу.

Ове године тежим даљинама, не медаљама. Балканијада је одличан показатељ форме пред Европско. Уколико тамо бацим преко 50 метара, верујем да ће ми донети и медаљу – рекла је Ивана.

Нови клуб, ново искуство и нови тренер Немања Савковић, промене су које су уследиле у Иваниној каријери.

Доста промена у осносу на прошлу сезону. Нови клуб изненадио ме је топлом добродошлицом и подршком. Свакодневни тренинзи са новим тренером, такође доприносе мом напредовању. Надам се да ће све позитивне промене допринети добрим резултатима на наредним такмичењима – истакла је Ивана.

Желимо Ивани и њеном тренеру пуно успеха, верујући да ће испунити зацртани циљ.

The post Ђурић: Поставила сам циљ – финале Европског првенства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment