Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Бошко Ђуровски преузео Графичар

Руководство РФК Графичар, филијале нашег фудбалског клуба недавно је сменило Радомира Коковића са места шефа стручног штаба. Потрага за новим тренером није дуго трајала. „Графоси“ су се одлучили да у наставак прволигашких борби уђу са легендом Црвене звезде Бошком Ђуровским на клупи.

О доласку Бошка Ђуровског на клупу тима са Сењака говорио је први човек љубичастих Слободан Говедарица:

– „Велика нам је част што ћемо сарађивати са фудбалском и људском легендом као што је Бошко Ђуровски. Његово велико играчко и животно искуство, свакако ће бити од великог значаја за младе играче који тек започињу каријере. Желимо му добродошлицу и захваљујемо му се што је прихватио да сви заједно радимо и напредујемо као колектив“ – истакао је председник Графичара, Говедарица.

Бошко Ђуровски је рођен 28. децембра 1961. године у Тетову. Као играч пуних десет сезона је носио дрес нашег клуба и током тог периода освојио је са црвено-белима три шампионске титуле (1980, 1981. и 1984.), као и два трофеја намењена победнику националног купа (1982. и 1985.). Као тренер предводио је Црвену звезду у сезони 2006/07 када је сео на клупу након одласка Душана Бајевића и те сезоне је успео наш клуб да доведе до дупле круне. И наредну 2007/08 сезону Ђуровски је започео на клупи Црвене звезде, али је након слабих издања у Евро квалификацијама наустио тренерску позицију. И у сезони 2016/17 Ђуровски је стигао на клупу нашег клуба као замена за Миодрага Божовића, али осим друге позиције у првенству и пораза у финалу националног купа више се није могло.

Ђуровски је током тренерске каријере поред Црвене звезде предводио швајцарски Сервет, Раднички из Обреновца, Рад, јапанске клубове Нагоју и Кјото, а од 2013. до 2015. био је селектор националне селекције БЈР Македоније.

Повезане вести

Leave a Comment