Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Победа над Макабијем за крај Евролиге у Београду

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су победу у последњем мечу у Евролиги на домаћем терену у сезони 2020/2021. Црвено-бели су савладали Макаби из Тел Авива резултатом 76-64.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су изванредну утакмицу у 33. колу Евролиге и савладали Макаби Тел Авив резултатом 76-64. Црвено-бели су били силно мотивисани да у последњој евролигашкој утакмици на домаћем паркету забележе победу и то су и успели. Судбина се поиграла да и у прошлој и овој сезони последњи ривал у најелитнијем такмичењу у Београду буде Макаби. Израелци, који су скуп фантастичних индивидуалаца и овог пута нису могли против тимске одбране Црвене звезде и скакачке доминације црвено-белих (45-25).

Најефикаснији у победничком тиму био је Џордан Лојд који је постигао 21 поен уз седам скокова. Пратио га је Огњен Добрић који је меч завршио са 13 кошева, док је Дејан Давидовац постигао 11. Мора се поменути и скакачка доминација у режији Марка Симоновића и Лендија Нока. Обојица су уписали по 11 скокова што је заиста куриозитет, а Ноко је забележио дабл-дабл учинак јер је уписао и десет поена.

Након бољег почетка гостију који су након првих десет минута игре на свом конту имали шест поена предности (15-21), одбрана Црвене звезде изгледала је много боље. Већ у другој четвртини захваљујући великој борбености и енергији изабраници Дејана Радоњића су топили предност ривала. Да је било мало више среће у последњем нападу када је Џордану Лојду испала лопту из руку, већ би се преокрет догодио у првом полувремену (33-34).

Ипак, било је очигледно да је моментум на страни црвено-белих. Као по навици у другом полувремену се активније укључио Дејан Давидовац. Невероватна енергија Алексе Ускоковића, капитена Бранка Лазића у одбрани били су практично окидач велике серије. Макаби је у трећем периоду игре постигао свега 11 поена што је заиста импресивно за екипу таквог нападачког потенцијала (53-45).

Агресивност, активност у скоку целе екипе били су рецепт за победу и изабраници тренера Радоњића су га стриктно применили. Израелци су били разоружани, нису имали решење за гранитну одбрану Црвене звезде која је готово рутински привела меч крају и спустила завесу на овогодишње издање Евролиге на домаћем терену на сјајан начин.

Ова победа биће велики замајац за Црвену звезду коју већ у недељу очекује тешко гостовање Цедевити у Олимпији.

Црвена звезда мтс – Макаби Тел Авив 76-64 (15-21, 18-13, 20-11, 23-19)

Црвена звезда мтс: Хол 5, Лојд 21 (7ск, 4ас), Ускоковић 6, Давидовац 11, Лазић 2, Раданов, Добрић, Симоновић 6 (11ск), Јагодић-Куриџа 2, Кузмић, Ноко 10 (11ск).

Дејан Радоњић:

– Била је ово добра утакмица за нас. За мене је вероватно најважнија ствар како смо реаговали након утакмице са Арманијем. Имали смо много више енергије и били смо више фокусирани у односу на утакмицу пре два дана. Честитао бих играчима јер су одиграли са много жеље и енергије. Свакако сам задовољан начином на који смо одиграли меч и тим што је реакција била добра. Почетак није био добар, али је реакција након тога била сасвим задовољавајућа. Имали смо континуитет што је веома важно, да не играмо у серијама са пуно успона и падова како смо то радили у претходном периоду. Одбрана је била константна 40 минута, а у нападу смо проналазили решења.

Радићемо у наредном периоду, надам се са опорављеним играчима и надам се да ћемо моћи да играмо слично као вечерас. То није лако јер је потрошња велика, ритам није ни мало лак. Треба се одморити сада, а већ сутра направити план јер нас чека тежак меч против Цедевите Олимпије.

Кошаркаши Црвене звезде такмичење у овогодишњој Евролиги завршавају наредне недеље против Албе у Берлину, док их већ у недељу од 17 сати очекује дерби кола у АБА лиги против Цедевита Олимпије.

Прузето са сајта СД Црвена звезда

Повезане вести

2 comments

Србин са Космета апр 2, 2021 at 12:34

Свака победа је драгоцена,посебно против ових ,који знају много добро ко смо ми!
Дефинитивно Хол и Кузмић нису за ниво играња у Звезди!
Сад све снаге да освојимо АБА лигу!
Можемо !

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 2, 2021 at 11:01

tako mi pobedimo kad rivala neće šut..makabi imao najlošiji šut u istoriji a naši pogadjali i frižidere..odbrana je bila na nivou

Reply

Leave a Comment