Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Добра увертира у Крушевцу, пред дерби!

НАПРЕДАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:4 (0:2)

Црвено-бели су лако стигли до нове везане победе у Суперлиги Србије (29. коло) и тиме направили одличну увертиру пред Вечити дерби у наредном колу. По веома тмурном и кишовитом времену у Крушевцу, изабраници Дејана Станковића савладали су Напредак резултатом 4:1. Голове су постигли Катаи, Фалћинели, Бен и Павков, односно Лука Милуновић за Крушевљане.

О форми Црвене звезде излишно је причати у једној од најбољих сезона у новијој историји клуба, док се и Напредак могао похвалити узлазном путањом исте, с обзиром да су ушли у низ од три утакмице без пораза.

Црвено-бели су отпутовали у Крушевац лишени помоћи најбољег дефанзивца ове сезоне, Немање Милуновића, који ће по свој прилици бити у конкуренцији за састав против Партизана. У стартну поставу се после пар утакмица вратио Жељко Гаврић, а други млади играч у протоколу био је Вељко Николић. Са друге стране и тренер Ђуричић се у последњем тренутку сусрео са озбиљним кадровским проблемом, јер му се понајбољи играч, Саша Марјановић, повредио на тренингу.

Целодневни пљусак, прохладно време за април, те веома наквашен терен у многоме су спречавали фудбалере обе екипе да пруже свој максимум.

Десетак минута увода протекли су у иницијативи наших момака, који су играли у резервној, тегет гарнитури. Осим безидејног кружења око шеснаестерца и пар нуспешних центаршутева нисмо много видели. А по говору тела и поставци фудбалера домаће екипе, лако се могло закључити да им је примарни циљ био заштита сопственог гола, те су ретко прелазили центар игралишта.

Ни у других десет минута се ситуација на терену није много променила, кружила је Звезда око казненог простора Напретка, имали су два покушаја контранапада гости али се ништа конкретно није догодило. А онда, на почетку 21. минута у још једном не претерано опасном нападу Црвене звезде, центаршут је покушао да упути Гајић, лопта је погодила Спрема у руку и судија Шегрт је показао на белу тачку. Више него сигуран реализатор био је Александар Катаи и наш тим је повео са 1:0.

Дао је крила тај гол нашим момцима, јер се на други погодак чекало свега четири минута. Фантастично је Иванић шутирао са преко 25 метара, лопта је „лелујала“ у ваздуху, па је Живковић крајњим напором интервенисао. На његову жалост одбио је лопту само до Фалћинелија, којем није било тешко да материјализује тај одбитак и удвостручи предност Црвене звезде.

Ништа Напредак није могао. Ни пре, ни после Звездиних голова. Већ се након пола сата игре могло видети да ће ово бити рутински освојена три бода за наш тим. Контролисали су наши играчи игру максимално у првих 45 минута.

Прву велику шансу која није претворена у погодак видели смо у 40. минуту сусрета. Прекид је са десне стране извео Катаи, лопта је прелетела све играче, стигла до Иванића на другој стативи, чији је шут из непосредне близине маестрално изблокирао клизећим стартом један од дефанзиваца Крушевљана. Два минута касније и Катаи је покушао главом, али поред гола.

Полувреме без прекида, без тензије, па га није било потребе ни продужавати. Звезда је у размаку од пет минута дошла до онога по шта је и пошла. Сигурно вођство, уз сигурну, али не и лепршаву игру, били су више него добар разлог за мирно друго полувреме. Домаћи тим апсолутно ништа није урадио за 45 минута, Борјан је био неоцењен, док су наши играчи поред голова створили тек још једну конкретну прилику након прекида.

На почетку другог дела на терен су крочили Бен и Петровић, уместо Катаија и Санога. Очигледно да је Станковић желео да сачува најјаче адуте за дерби.

Већ у 47. минуту пропуштамо колосалну прилику. Бриљантан пас кроз средину добио је Иванић од Бена, изашао сам поред Живковића, али и доста лоше гађао десни угао. Лопта је за пар метара промашила гол.

Oтворио се мало Напредак, коначно у другом полувремену, долазили су „чак“ и до нашег шеснаестерца, а све је то остављало и далеко више простора за наше играче у офанзиви. Због првог оштрог старта на мечу, пожутео је Спремо у 55. минуту.

С обзиром да киша није престајала да пада, терен је из минута у минут био у све лошијем стању, све смо чешће имали прилику да гледамо проклизавања фудбалера оба тима.

Прву прилику на мечу Напредак је створио тек у 58. минуту. Након контранапада, са леве стране је центрирао Костић тачно Милошеву на волеј. Овај је са 10-ак метара шутирао слабо, право у Борјана.

Милуновић и МЕлуновић заменили су Чечарића и Милошева у 62. минуту, Ђуричић није више имао простора да чека, морао је да мења. У истом минуту видели смо и један од ретких покушаја с дистанце, Петровић је шутирао солидно, али преко гола. И у 67. минуту је снажно Његош шутирао из даљине, право у Живковића који опет одбија лопту, али овај пут ту није било наших играча.

У последња 22 минута меча, гледали смо Срнића и Фалка, који су ушли у игру уместо Гаврића и Иванића.

У 70. минуту наш тим је имао прилику из слободног ударца. Помал искосаса леве стране, али ближе средини, са 25 метара шутирао је Фалко. Веома је незгодно то учинио, лопта је одскочила испред Живковића који је некако зауставио тај ударац, али је лопту, баш као и у 25. минуту одбио тачно до једног од наших играча – Ел Фарду Бена. Решила је тада Звезда све дилеме око победника овог меча.

Да домаћи не оду у свлачионицу без испаљеног метка, побринуо се баш наш бивши играч, Лука Милуновић. Свега два минута након нашег трећег поготка, центаршут је био упућен са десне стране, лопта је прелетела лоше постављену одбрану играча у тегет дресова и стигла до Милуновића који по средини гола лако матира Борјана за 1:3.

Бен је имао одмах прилику да узврати, одлично је акцију повукао Петровић, преварио једног противничког играча, на послетку је лопта стигла до Бена на левој страни који из добре позиције није знао да ли да шутира или асистира, па је прилика отишла у неповрат.

У 75. минуту је ушао Милан Павков, а у 76.-ом је већ постигао гол. Фалко је покренуо напад, лопта је дошла до Срнића који одмах проналази Павкова у средини. Одлично је прихватио лопту наш центарфор, повукао је мало ка напред и врло прецизним ударцем у супротан угао савладао Живковића за 1:4. Стопостотно је Станковић погодио са изменама на овом мечу: Срнић асистенција, Бен и Павков голови, а Фалко је најзаслужнији био за наш трећи гол, као и генерално знатно бржу и повезанију игру.

Ето шта се све дешавало у овој, наизглед мирној утакмици. Ништа се не дешава 20 минута, па два гола за пет минута. Па потом ништа битно до 70. минута и одједном још три поготка. Од „ничега“ дођосмо до голеаде у Крушевцу.

Последњу прилику на мечу видели смо у 90. минуту, када су поново у првом плану били резервисти Бен и Срнић. Бен је фантастично проиграо свог колегу на левој страни, овај је шутирао оштро, по земљи, али је Живковић ногама зауставио тај шут.

Црвена звезда је по овом веома тешком терену и времену заслужено стигла до релативно убедљиве победе и нова три бода. Као што смо написали, након 20 минута било је оправданог страха око тога како ће се утакмица завршити. Лоша игра, све гори терен, мотивисан противник који тражи бодове за опстанак.. ипак 5 минута били су довољни да наш тим са два поготка трасира пут до нове победе. Касније је све већ много лакше ишло, а признање за фантастичне измене заиста треба доделити Дејану Станковићу. Сваки играч који је у другом делу игре ушао, добрано је допринео овој битној победи. Овој битној увертити пред меч сезоне, што се тиче Суперлиге Србије, који је на програму у среду, седмог априла од 18 часова.

 

КрушевацГрадски стадион. Судија: Јован Шегрт. Помоћници: Светозар Живин и Милан Шутуловић. Жути картони: Спремо (Напредак) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Катаи (21. минут), 0:2 Фалћинели (25. минут), 0:3 Бен (71. минут), 1:3 Милуновић (73. минут), 1:4 Павков (76. минут)

Напредак: Живковић, Маринковић, Н. Миловановић (од 82. Ђековић), Мршић, Спремо (од 82. Лабан), Зоњић, Костић, Чечарић (од 62. Мелуновић), Кочић, Милошев (од 62. Милуновић), Бачанин. Тренер: Милан Ђуричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Дегенек, Панков, Гобељић, Николић, Саного (од 46. Петровић), Катаи (од 46. Бен), Иванић (од 69. Срнић), Гаврић (од 69. Фалко), Фалћинели (од 75. Павков). Тренер: Дејан Станковић

Повезане вести

3 comments

Delije Sever Ns апр 3, 2021 at 23:33

Bravo tako se bori za Zvezdin dres.Tako treba da izgleda Zvezda a ne kao protiv Imt od 20min kad smo izgledali kao razbijena vojska.Samo jedno da znate“Hoćemo pobedu pobedu u „Derbiju“.

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 3, 2021 at 19:11

MISTER NAS SPONIŽAVA SA GOBELJOM I SRNIĆEM..TRAGEDIJA DA ONI NOSE DRES ZVEZDE..TUZNO JE

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 3, 2021 at 19:10

JAKO DOBRO I ODLIČNO S OBZIROM DA SU USLOVI ZA IGRU BILI BAŠ LOŠI..SVAKA ČAST

Reply

Leave a Comment