Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Славиша, издржи…

Остао је Славиша Стојановић у лепом сећању навијачима Црвене звезде. Стигао је у Љутице Богдана лета 2013. године и у тој једној сезони на кормилу црвено-белих освојио титулу након шест сезона у којима је вечити ривал освојио исто толико шампионских пехара.

Стојановић сада бије најважнију животну битку. Како преносе бугарски медији, 51-годишњи тренер Левског из Софије је пре неколико дана примљен у болницу због заразе вирусом COVID-19. Наводи се да је 30. марта добио позитиван тест и да је сада прикључен на кисеоник.

Славиша Стојановић је рођен 6. децембра 1969. године у месту Горњи Дејан у близини Власотинца. Током играчке каријере наступао је за словеначке клубове Слован из Љубљане, Љубљану, Цеље, Вевче и Ливар. У екипи Ливара из Иванче Горице започео је и тренерску каријеру 2001. године. Пут га је затим водио преко клупе Домжала и Цеља, да би 2011. године постао селектор репрезентације Словеније. Након успешне једногодишње мисије у нашем клубу Славиша Стојановић је предводио белгијски Лирс, кинески Чангчун Јатаи и екипу Риге из главног летонског града. У сезони 2018/19 сели се у Бугарску где је са клупе предводио екипу Левског, а затим преузима и летонску фудбалску репрезентацију. Новембра претходне године поново постаје становник Софије и поново седа на клупу екипе која је 26. пута била шампион наших источних компија.

Славиша издржи. Својом вољом савладаћеш и овог, до сада најподмуклијег противника.

Повезане вести

Leave a Comment