Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Напредак – Звезда): И наш Меда се пробудио из зимског сна

НАПРЕДАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:4

Оцене играча

 

Почетак је пролећа, а то је време када се дешавају два сасвим природна процеса у свету који нас окружује: буђење Меде из зимског сна и рађање Звездине нове титуле. Јуче сте имали прилику да читате о победи црвено-белих у лаганом ритму, на веома тешком гостовању у Крушевцу и додатном трасирању шампионског пута. Данас можете прочитати и како је један од најстаријих администратора МЦЗ форума по временском стажу, Меда, оценио учинак фудбалера Црвене звезде са јучерашње утакмице:

Милан Борјан (6) – Деловало је да ће капитен бити потпуно безапослен и да ћу му оцењивати квалитет испуцавања лопти, али је ипак имао једну интервенцију у другом полувремеу, уз примљен гол, тако да ће добити прелазну оцену.

Милан Гајић (6.5) – Стандардно добар у офанзиви, а лош у дефанзиви. Понављао се пуно по десној страни, изнудио пенал, а на другој страни пропустио да интервенише пар пута.

Радован Панков (6.5) – Био је Раша прилично сигуран. Није имао пуно посла, али га је одрадио коректно и без киксева.

Милан Дегенек (6) – Већином меча сигуран, али код гола се опустио и пропустио да интервенише. Нашем најбољем штоперу се провлаче овакве грешке у последње време.

Марко Гобељић (6) – Посао у одбрани у свом стилу одрадио врло добро, а у нападу, такође у свом стилу, лоше.

Секу Саного (6.5) – Био је прилично сигуран у првом полувремену, без иједног кикса овог пута.

Вељко Николић (7.5) – Дириговао је Веља свих 90 минута. Иако није имао конкретан учинак, преорао је терен, лопте су му имале очи, већина је ишла унапред, а у дефанзиви јако одговоран. Због добре игре на обе стране терена зарадио је епитет играча утакмице.

Мирко Иванић (7) – Још једна добра Мићина партија. Нарочито је био запажен у првом полувремену. Пробијао је неуморно, сарађивао стандардно добро са Магиком по левој страни и да није било оног промашаја у другом полувремену био би играч утакмице.

Жељко Гаврић (5.5) – Још једна бледа партија и најслабија карика данас. Ништа му није полазило за ногом, а није ни показао превише жеље да борбеношћу надокнади лошу игру.

Александар Катаи (7) – Магико и када не одигра на свом нивоу постигне погодак и одигра довољно добро да се истакне. Делује да је све ближе топ форми и можда то и покаже баш на дербију за пар дана.

Диего Фалћинели (7) – Борио се, градио, одлагао лопте као што и иначе ради. Постигао је и ефектан погодак из одбитка након шута Мирка Иванића. Биће Деки на великим мукама око избора нападача за дерби.

Ел Фарду Бен (7) – Врло добра партија Бена. Постигао и погодак након слободњака Фалка, чиме је додатно поправио свој већ феноменални голгетерски учинак у нашем дресу.

Његош Петровић (7) – Без грешке је одиграо, био јако стабилан у дефанзиви, а стигао је и да се истакне у нападу одличним додавањима и са две бомбе ван шеснаестерца.

Филипо Фалко (7) – Унео је Пипо живост у игру, показао да ће бити велико појачање и истакао озбиљну кандидатуру да буде један од странаца у протоколу за дерби. Трећи гол пао након његове одличне жабице из слободњака, када је Бен сачекао одбитак.

Славољуб Срнић (7) – Прави професионалац, увек борбен и даје максимум на терену. Иако није играо на својој природној позицији, дао је све од себе и оставио одличан утицак. Успео и да асистира Павкову.

Милан Павков (7) – Звездином џокеру није дуго требало да затресе мрежу ривала. Свега неколико минута након уласка се одлично снашао и ставио тачку на ову утакмицу.

Дејан Станковић (9) – Шта рећи када шеф убоде са свим изменама. Маестрално вођење меча и заслужено висока оцена. Биће на слатким мукама око састава за дерби, али нема дилеме да смо у сигурним рукама и да ће Деки свој посао одрадити феноменално.

Уколико мислите да је Станковић боље могао водити утакмицу, да Николићу није припао епитет играча сусрета, или било шта са чиме се слажете или не слажете – осећајте се позваним да прокоментаришете Медине оцене. То можете учинити или овде, у секцији за коментаре, или на нашем форуму, чиме ћете ући у избор кандидата за оцењивање наших играча у оквиру акције „Оцене форумаша“. Само… пазите се шта ћете му рећи, ипак је он господар шуме 🙂

 

 

Повезане вести

Leave a Comment