Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиМлађе категоријеНајновијеФудбал

Млађи кадети рутински у дербију

Млађи кадети Црвене звезде савладали су Партизан на гостовању са 2:0 у оквиру 23. кола београдске лиге. Изабраници Срђана Бугарског су показали иницијативу од самог старта и на почетку другог полувремена решили питање победника. Стрелци за наш тим били су Лука Николић и Стефан Радујко.

Партизан – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „СЦ Телеоптик“.

Судија: Павле Томић.

Стрелци: Николић у 46. и Радујко у 59. минуту.

Жути картон: Радујко (Црвена звезда).

Црвени картони: Младеновић (Партизан), Каришик (Црвена звезда)

Партизан: Ерић, Андрић, Милосављевић, Боровић, Крајиновић, Павловић(од 14. Радосав), Илић, Ракоњац, Ивић, Мирчетић(од 71. Недељковић), Скробоња(од 67. Младеновић).

Црвена звезда: Миладиновић, Каришик, Гачић(од 46. Јовановски), Мајсторовић, Мандић, Бајагић(од 46 Катанић), Гојков, Вукојевић(од 57. Радујко, од 62. Видаковић, од 73. Петровић), Ђурић, Илић, Николић(од 57. Димитријевић).

Велику иницијативу су имали изабраници Срђана Бугарског на старту првог полувремена. Већ у трећем минуту један од дефанзиваца Партизана је повукао Илића у казненом простору и главни арбитар меча Томић је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Каришик, али је Ерић прочитао страну и одбранио. Дефанзивац наше екипе је из одбитка покушао да поправи ситуацију, али лопта је прешла изнад пречке. У 10. минуту Вукојевић је снажно гађао са десне стране, али је голман домаћих успео да одбрани његов покушај. Уследио је слабији темпо утакмице у наредном период све до 33. минута када је Бајагић проиграо Теодора Илића, али је голман црно-белих изашао на време и покупио лопту. То је уједно била и последња велика шанса црвено-белих у првом полувремену.

Наставила је Звезда са офанзивом на старту другог дела игре. Већ у 41. минуту Гојков је добро гађао са десне стране, али је голман домаћих одбранио његов покушај. Одлично је шутирао Илић у 45. минуту али, поново је Ерић сачувао мрежу. Само минут касније Јовановски је добро прошао по десној страни и пронашао Луку Николића у шеснаестерцу, а нападач Црвене звезде се леђима окренут голу одлично снашао и погодио за 1:0. Минут касније Катанић је покушао са дистанце, али је гађао преко гола.

Играо се 59. минут када је Стефан Радујко добро прошао по средини и са 18 метара упутио маестралан ударац и матирао Ерића за 2:0. У 66. минуту Катанић је поново опробао шут са дистанце, али поново је његов покушај завршио изнад пречке. Само минут касније Гојков је био изблокиран када је гађао са из шеснаестерца, а онда је Мајсторовић дошао до лопте, али успео је голман домаћих да сачува мрежу. Црвена звезда чију окосницу на мечу су данас чинили фудбалери рођени 2006. године, а у просеку годину дана млађи од играча Партизана су успела до краја меча да одрже предност и утакмицу заврши као победник.

The post Млађи кадети рутински у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 апр 5, 2021 at 00:57

E ima i danas Veciti Derbi u mladjim kategorijama?

Reply

Leave a Comment