Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда зна у дербијима без публике

Наш клуб не зна за пораз у дербијима одиграним без присуства публике, што је сјајна увертира пред 164. лигашки дуел између Црвене звезде и Партизана. Оно што је још интересантније, то је да је једини вечити дерби без присуства публике одигран “Маракани” онај у ком смо савладали ривала резултатом 4:1.

Поготке у 132. вечитом дербију постигли су Сегундо Кастиљо (2), Дејан Миловановић и Ненад Милијаш, а Црвена звезда показала да зна да игра дербије и пред празним трибинама када је домаћин, а то је оно што нас очекује у среду од 18 часова. У тој сезони је наш тим имао шест бодова заостатка у односу на вечитог ривала, а карактеристично за овај дерби је то што је први пут у својој историји игран без публике. Још једна занимљивост овог дербија је чињеница да су на клупама оба тима тада седела два тренерска дебитанта, а Александар Јанковић је сјајном тактиком успешно савладао ривала и смањио бодовну предност.

Иако су гости повели већ у трећем минуту голом Лазића, црвено-бели се нису предавали и уз веома борбену и организовану игру су успели да преокрену резултат. Неодлучност гостију у завршници напада, казнили су фудбалери Црвене звезде неколико минута касније. Капитен црвено-белих Миловановић је шутирао из слободног ударца оштро, снажно и веома прецизно, а лопта се на путу ка голу одбила од пречку додатно улепшавши феноменалан гол Звездиног везног фудбалера. Потпуни преокрет донео је Кастиљо, када је после ударца из угла који је извео Короман, сјајно гађао и матирао ривала, а поново је пречка била савезник изабраника Александра Јанковића.

Друго полувреме је каснило због кише која се спустила над Београдом, али то није спречило фудбалере Црвене звезде да у потпуности надиграју противника и у наставку меча. Поново је кобан по Партизан био Кастиљо који је у 56. минуту прецизним ударцем погодио доњи леви угао гола за убедљиву предност црвено-белих. Коначан резултат је постављен у 68. минуту, када је на центаршут Басте са десне стране, Ђорђевић оборио Јестровића, а главни судија Јованетић показао на белу такчку. Сигуран извођач једанаестерца био је Ненад Милијаш који је снажим ударцем „закуцао“ лопту под пречку,а наш тим је до краја меча сачувао убедљиву предност и славио у 132. вечитом дербију.

Састав Црвене звезде на мечу: Иван Ранђеловић, Душан Баста, Ђорђе Туторић, Ибрахим Гај, Гжегож Броновицки, Сегундо Кастиљо, Огњен Короман, Ненад Милијаш, Дејан Миловановић (од 83. Никола Трајковски), Миланко Рашковић (од 76. Игор Бурзановић), Ненад Јестровић (од 88. Иван Тричковски).

Други вечити дерби пред празним трибинама одигран је 18. октобра 2020. године, али на стадиону Партизана. То је први овосезонски дуел између вечитих ривала, а меч је завршен резултатом 1:1. Једини погодак за наш тим постигао је Александар Катаи. У среду од 18 часова нас очекује 164. вечити дерби, сусрет који ће, такође, бити одигран без присуства публике, а Црвена звезда је кроз историју показала да уме да се снађе у тим околностима.

 

Повезане вести

2 comments

24горан2230 апр 6, 2021 at 22:28

Ред је да се сутра радујемо победи дуго смо у посту.

Reply
Aleksandar 89 апр 6, 2021 at 01:55

Ajde da pobedimo idemo na +12 i polako ka Novoj Tituli Prvaka Drzave!!!

Reply

Leave a Comment