Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Петица омладинаца

Јуниори Црвене звезде рутински су савладали ОФК Београд на домаћем терену са 5:0 у оквиру 28. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су владали тереном свих 90 минута и лако реализовали створене шансе. Двоструки стрелац у нашем тиму био је Матеја Бачанин, а по једном су погодили Никола Митуљикић, Никола Кнежевић и Александар Кахвић.

Црвена звезда – ОФК Београд 5:0 (2:0)

Стадион: ,,Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Ђорђе Максимовић.

Стрелци: Н. Митуљикић у 12, Бачанин у 40. и 64, Кнежевић у 55. и Кахвић у 89. минуту.

Жути картони: Весељи (ОФК Београд).

Црвена звезда: Ћопић, Крстић, Лековић, Лукић, Петровић(од 54. Радојевић), Пантић(од 57. Л. Стојановић), Ћурић(од 54. М. Стојановић), Ј. Митуљикић, Кнежевић(од 59. Пиргић), Н. Митуљикић(од 61. Кахвић), Бачанин.

ОФК Београд: Марковић, Митровић(од 46. Л. Братић), Г. Братић(од 66. Јовичин), Богићевић(од 68. Флоричеловић), Руљић, Блажић, Иваниш(од 54. Ранковић), Недељковић(од 51. Ђорђевић), Микан, Радиновић, Весељи.

Имала је Црвена звезда иницијативу од самог старта меча. Већ у петом минуту Бачанин је добро гађао са десне стране, али је голман гостију скратио угао и успео да одбрани његов покушај. Три минута касније Крстић је добро прошао по десној страни и упутио одличан центаршут, а онда је Никола Митуљикић без размишљања шутирао из полу-волеја, али је лопта прошла поред стативе. Наставила је Звезда да притиска последњу линију ОФК Београда. У 10. минуту Бачанин је предриблао пар играча у плаво-белом дресу и проиграо Јована Митуљикића који није успео лепо да захвати лопту, па није био прецизан.

Играо се 12. минут када је Крстић поново добро прошао по десној страни и пронашао Николу Митуљикића, који је главом рутински погодио гол ОФК Београда и затресао мрежу за 1:0. После постигнутог поготка уследио је период без већих шанси на обе стране, али су црвено-бели и даље имали иницијативу. До промене резултата дошло је у 40. минуту када је Јован Митуљикић пронашао Матеју Бачанина у шеснаестерцу, а нападач Црвене звезде се одлично снашао и погодио “малу мрежу” за 2:0.

Наставила је Црвена звезда са офанзивном игром и у другом полувремену. У 55. минуту велику грешку направио је Марковић када је неопрезно изашао са гола, а близу лопте нашао се Никола Митуљикић, успео је голман ОФК Београда да заустави Николу Митуљикића, али се лопта одбила до Кнежевића који је лако погодио на празан гол за 3:0. Три минута касније Јован Митуљикић је покушао са дистанце, али је голман гостију одбранио његов покушај. Играо се 64. минут када је Бачанин преварио два играча и после доброг соло продора погодио за 4:0. У 77. минуту лепо је прошао дефанзивце ОФК Београда Јована Митуљикића, али је гађао изнад пречке. Пет минута касније могао је Бачанин до хет-трика, али је фалило среће у завршници. Коначан резултат поставио је Александар Кахвић, који се ,,поклонио” и главом сместио лопту у мрежу за 5:0, после одличног центаршута Виктора Радојевића.

Повезане вести

Leave a Comment