Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

У сусрет противнику – Јавор

Фудбалери Црвене звезде сутра од 15 часова гостују Јавору на ,,Градском стадиону у Ивањици“ у оквиру 31. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходном мечу савладали вечитог ривала са 1:0, а једини гол на том мечу постигао је Мирко Иванић.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

До сада смо се са екипом Јавора сусрели 28 пута. Први сусрет одигран је првог септембра 1969. године у Ивањици, када је тим Миљана Миљанића славио резултатом 3:0 головима Михаиловића, Лазаревића и Арнејчића. Црвена звезда је у дуелима са ивањичким суперлигашем забележила 21 победу, три ремија и само пет пута је била поражена уз гол разлику 51:18 у корист нашег тима.

Последњи дуел против Јавора одигран је на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 12. кола Суперлиге Србије ове сезоне. Утакмица је завршена нерешеним резултатом (0:0).

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 31. кола Суперлиге Србије између Јавора и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт са почетком у 15 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 86 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 28 победа и два ремија, уз гол разлику 83:13. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на стадиону ,,Рајко Митић“, а то је био 164. вечити дерби где је наш тим славио са 1:0. Стрелац на том мечу био је Мирко Иванић.

Што се тиче ривала, Јавор се налази на 12. месту у националном шампионату са 37 бодова. Ивањичани су славили на 10 дуела, седам пута су ремизирали и забележили су 13 пораза уз гол разлику 37:43. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су против Металца из Горњег Милановцима у гостима, где су славили са 2:1.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Прву утакмицу против Јавора нисмо успели да добијемо, иако смо тај меч требали да завршимо са пар голова. Једноставно такав је био дан, сада је другачије, другачије је време. Мислим да сам рекао и после завршеног вечитог дербија, да је то победа коју треба да потврдимо. Утакмица против Партизана неће имати ту тежину ако не будемо прави против Јавора. У меч улазимо максимално концентрисани, дерби је прошао, одиграо се, архивиран је, поуке и добре ствари ћемо извући, а наш циљ остаје непромењен. Идемо да одиграмо једну јаку утакмицу тамо, иако је терен незгодан, мањи је, димензије су мање, они су мотивисани, имају своју математику и циљеве. Биће то једна права и добра утакмица – истакао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч и стрелац екипе је Лука Луковић који је ове сезоне постигао 13 погодака у Суперлиги Србије. На голу је искусни Ђорђе Лазовић. Задњу линију екипе најчешће чине Филип Плавшић и искусни Иван Остојић, а бековски тандем су Марко Јевремовић и Стефан Вицо. Дефанзивни везни екипе је Бубакари Дукуре који је дошао на позајмицу из Шамблија, француског друголигаша. Најистуренији је млади нападач Андреј Илић који је ове сезоне постигао шест голова.

СУДИЈА МЕЧА

Главни Арбитар на утакмици 31. кола Суперлиге Србије између Јавора и Црвене звезде биће Лазар Лукић. Поред аут линија помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

– 19:00 Чукарички – ТСЦ Бачка Топола

– 19:00 Младост – Спартак

– 19:00 ФК Вождовац – Пролетер

Недеља:

– 19:00 Партизан – Раднички

Понедељак:

– 16:00 Инђија – Бачка

– 18:00 Напредак – Мачва

– 18:00 Рад – Нови Пазар

– 18:00 Радник – Металац

– 18:00 Војводина – Златибор Чајетина

 

Повезане вести

Leave a Comment