Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Иако нема навијача, пукла је петарда у Ивањици

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:5 (1:2)

На крилима победе у Вечитом дербију, Црвена звезда је стигла до веома убедљивог тријумфа на гостовању Јавору у Ивањици. У оквиру 31. кола Суперлиге Србије, црвено-бели су дошли до 19. везане победе и то резултатом 5:1. Два поготка постигао је Катаи, а по један су додали Бен, Фалко и Милуновић. Стрелац водећег поготка за Јавор био је Луковић.

По веома добрим временским условима и сунчаном дану у Ивањици, црвено-бели су наставили свој победнички низ, иако је ривал знао да задаје муке нашим момцима, поготово у последње две године (када су забележена и два ремија). Терен на стадиону „Крај Моравице“, као што смо и навикли претходних година, није био у идеалном стању, па је помало отежавао пас игру, што, испоставиће се, није представљао проблем Звезди. Веома дисциплиновану екипу Јавора, наш стратег је напао са бонус играчем у самом шпицу напада – реч је о младом Николи Крстовићу, којем је ово тек други почетак меча ове сезоне. Други „бонус“ играч био је Његош Петровић, који је деловао на средини терена, у пару са Кангом.

Шокантно је почео меч по играче у тегет дресовима (овај пут смо играли у резервној гарнитури). Лука Луковић је погодио када се то најмање очекивало. Питање је да ли је и сам знао да ли је хтео да шутира са десне стране, или упути центаршут, али лопта је свакако ишла ка голу, Борјан је био катастрофално постављен, па није успео да заустави лопту. Играо се 4. минут.

Одмах је Звезда узвратила. Играо се седми минут када смо добили прекршај у идеалној позицији. Мало искоса са леве стране, али ипак ближе средини гола, лопту је на 20-ак метара наместио Катаи и маестралним ударцем матирао Велимировића за 1:1. Школски, за пример како се изводе слободни ударци.

Наставио је Јавор да изненађује својом офанзивном игром. Није то било баш толико убојито, колико је наша задња линија била деконцентрисана у уводу, на челу са најбољим голманом наше лиге. Опростићемо ипак нашим момцима благи пад концентрације. Све у свему, гледали смо веома занимљиву утакмицу у Ивањици, не толико тврду као што су многи очекивали.

У тих неких уводних 20-ак минута гледали смо обострану иницијативу, која се смењивала. А праву прилику видели смо са наше стране у 19. минуту, када је Канга два пута изблокиран. Први пут из изгледне позиције, са неких 12 метара, а након тога из релативно теже ситуације. Већина напада нашег тима у том периоду ишла је преко леве стране, а нисмо се либили ни да покушавамо с дистанце. Један такав шут, из приличне даљине упутио је Гајић, али се истакао голман Веселиновић пославши лопту у корнер. Пар минута након тога, у 25.-ом, и Лука Луковић је покушао са друге стране, али преко гола.

Комбинација Иванића и Крстовића из 28. минута завршена је ударцем младог Црногорца по средини гола, где је лопту сачекао добро постављени Велимировић. После брза два поготка и нападачког фудбала на почетку, временом је спласнула иницијатива оба тима, па су тако много акције и завршаване покушајима са дистанце. Иако стопостотних шанси није било, играло се солидно брзо, лопта је лако завршавала у последњој трећини терена и то са обе стране.

А онда, у 31. минуту смо видели и стопостотну прилику, и погодак. Акцију Црвене звезде повео је Канга, дуго држао лопту да би у средни пронашао Бена на око 20 метара од гола. Бен је велемајсторским пасом упослио Иванића који пропушта чист зицер да нас доведе у вођство. Лопта, одбијена од голмана домаћина долази до Бена, па до Катаија, који шутира са ивице шеснаестерца, она мења правац у једном моменту и вара Велимировића. 2:1 за Звезду и поптуни преокрет, а на крају крајева и Бен је баш заслужио ту асистенцију.

Вредни помена су и ударци Петровића са дистанце, сегмнет игре који га је посебно красио прошле сезоне. Неколико пута је тукао преко гола и то сасвим солидно.
Доказ да се Јавор није предавао видели смо и на почетку 40. минута игре. Након једног од три везана корнера, лопта дословно погађа у главу Јевтића и завршава на самом рогљу Борјановог гола. Имали смо среће што Јавор није „срећно“ изједначио. Контраудар нашег тима и добру прилику видели смо само два минута касније. По ко зна који пут је Родић био у прилици да центрира, одлично је то тада учинио, али Бен није најбоље шутирао главом. Нови одличан ударац видели смо у последњем минуту полувремена. Топовски је шутирао Крстовић са ивице казненог простора, не би шансе имао Велимировић да је наш центарфор био мало прецизнији.

Офанзивна игра оба тима као резултат је донела и три постигнута поготка у првих 45 минута. Од првог судијског звиждука играчи Јавора су показали да им напамет није пало да се бране, па су веома брзо и повели. Нимало то није омело шампионски тим Црвене звезде, који је убрзо успоставио своју препознатљиву игру и у потпуности преко Катаија преокренуо резултат.

На старту другог дела меча, Бен је демострирао колико је опасан када упути центаршут из прекида. „У трепавицу“ је погодио Крстовића, који одлично скаче и шутира тик изнад пречке. Не би то ни отишло преко гола, да лопта није закачила главу једног од дефанзиваца Јавора. Недуго потом, први жути картон на мечу добио је Канга због коришћења лакта приликом скока.

Од тог момента, гледали смо поново иницијативу домаћина, као и два опасна напада. Један по десној страни, када оштар центаршут није стигао Шћепановић; и један по средини, када је ударац помало себичног Илића био изблокиран.

Трзнули су ти покушаји играча у белом нашу дефанзиву, која вечерас није била на очекиваном нивоу, па смо гледали нешто смиренији наставак. Поред тога је и наша средина терена колико-толико преузела контролу, па „бели“ нису претили у периоду око средине другог полувремена. Успели су наши играчи да претворе утакмицу у „фудбалску успаванку“, што и није много похвално, али је данас итекако дало резултата. Тек је Петровић у 64. минуту покушао траљаво, из даљине, али је лопта незгодно оскочила и умало преварила Велимировића.

Када није могло игром, могло је из прекида. У потпуном смирају меча, у 65. минуту долазимо до трећег поготка након „скраћеног корнера“. Канга је центрирао како само он то зна, са десне стране, а „небески“ скок видели смо од Немање Милуновића који лопту шаље под пречку немоћног Велимировића за 1:3. Тада је морао тренер Јавора да реагује изменом – уместо Маричића, ушао је Рушевић. У истом минуту пожутели су наш Крстовић, односно Дукуре из Јавора.

Велику прилику да се врати у меч, Јавор је имао управо преко Рушевића у 70. минуту. Идеалну лопту у празно добио је џокер Ивањичана од Илића, стигао је лопту секунд пре Борјана и послао је поред стативе. Том приликом успео је и да фаулира и добрано изнервира нашег чувара мреже, па су обојица добили по жути картон. Двоструку измену тада је извршио Станковић, пославши на клупу маестралног Катаија и солидног Крстовића. До краја меча гледали смо Павкова и Срнића.

Седамдесетдруги минут се играо када је наш тим потпуно и до ногу дотукао домаћина. Дуго је трајао напад по левој страни, комбиновали су наши играчи да би лопта у шеснаестерцу стигла до Иванића по истој страни. Мирко је помало и напамет, инстинктивно послао лопту ка другој стативи, где је пронашао усамљеног Бена. Овај је примирио лопту и рутински матирао чувара мреже домаћих за великих 1:4. Управо уместо Бена, на терен је у 75. минуту крочио Филипо Фалко.

Три измене смо видели у редовима Јавора у 77. минуту, као последњи трзај и покушај ублаживања пораза.

Акцију Звеканов-Јевремовић крунисао је солидан шут другоспоменутог, али без опасности по гол Борјана. То је био 80. минут, када су на терен ушли Гобељић и Вукановић уместо Милуновића и Иванића. Нису измене Јавора ништа донеле том тиму, чак напротив, јасно се видело колико су наши резервиси бољи и опаснији.

Сјајну акцију крунисану поготком извели су управо наши данашњи резервисти. Одличну комбинацију Родић-Вукановић по левој страни наставио је Родић одличним убачајем по земљи. У петерцу је сјајном поставком Павков трасирао пут Филипу Фалку који налеће на лопту и из непосредне близине је закуцава у мрежу за 1:5.

Звезда је друго половреме играла са пола гаса, у правом смислу тог израза. На почетку је несвесно препуштена иницијатива Јавору који се трудио да дође до изједначења, али чим смо се дефанзивно консолидовали домаћин је престао да буде опасан по наш гол. Временом, наши фудбалери су користили физичку потрошњу домаћина и у веома лаганом темпу стизали до прилика које су махом биле искоришћене.

Нову стопостотну прилику пропустили смо преко Панкова у 87. минуту. Након корнера лопта се одбија до Гајића, на десној страни, који хвата полуволеј и истим проналази Панкова на 4-5 метара од гола. Реаговао је Раша како је могао, али „рефлексни“ шут му завршава преко пречке.

Црвена звезда је, упркос високој победи, одиграла онолико колико јој је било потребно за нова три бода. Сталожено, паметно, користивши своје прилике, Звезда је најпре изједначила, па онда преокренула резултат, да би на крају стигла да нанесе и убедљив пораз домаћину. Гледали смо мајсторије Катаија, као и увек сјајну пратњу од Иванића и Бена, дрскост Крстовића и убојитост резервиста. Цео пакет добили су навијачи којима је црвено-бела боја у срцу, али на велику жалост, крај малих екрана. Надамо се да ће се и то ускоро променити и да ћемо видети публику на трибинама.


Ивањица
Стадион крај МоравицеСудија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Бојан Бановић. Жути картони: Канга, Крстовић, Борјан (Црвена звезда), Дукуре, Рушевић (Јавор) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Луковић (4. минут), 1:1 Катаи (8. минут), 1:2 Катаи (31. минут), 1:3 Милуновић (65. минут), 1:4 Бен (72. минут), 1:5 Фалко (81. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић, Петровић, Бен (од 75. Фалко), Иванић, Канга, Катаи (од 70. Срнић), Крстовић (од 70. Павков). Тренер: Дејан Станковић

Јавор: Велимировић, Остојић, Павишић (од 83. Стојановић), Јевтић, Јевремовић, Дукуре, Маричић (од 67. Рушевић), Шћепановић (од 77. Балабановић), Николић (од 77. Вицо), Илић, Луковић (од 77. Звеканов). Тренер: Игор Бонџулић

Повезане вести

5 comments

MILOS RANKOVIC апр 11, 2021 at 20:18

JA PUNO PISEM UVEK ALI OVI MOMCI SAMO MALO VELIKO VAM HVALA ZA OVU SEZONU,VI STE MOMCI KOJI POKAZUJE KAKO SE BORI ZA GRB KOJI NOSITE NA GRUDIMA,JOS JEDNOM HVALA VAM PUNO,STANKOVICU TI SI JEDAN COVEK I TRENER KOJI JE UNEO U ZVEZDU ONO STO JE FALILO KOD MILOJEVICA,LEPRSAVA IGRA,UVEK NA GOL VISE,TRCANJE 90 MINUTA KOJE JA U ZVEZDI NISAM VIDEO VISE OD 20 GODINA,BODRENJE IZMEDJU SEBE,NESEBICNOST,DRUZENJE,MA SVE NAJBOLJE I HVALA TEBI STANKOVICU I TVOM STRUCNOM STABU,I ZA KRAJ HVALA SINISI MIHAJILOVICU ZA FALCINELIJA,A FALKO CE BITI BOMBA ZA LIGU SAMPIONA,MENI NIJE JASNO KAKO GA NIKO NIJE UZEO U ITALIJI,AKO DODJE PRIJOVIC,DRAGOVIC I JEDAN LEVI BEK MI SMO U RANGU SA SALCBURGOM,DINAMOM AKO NE I BOLJI,OVA EKIPA IMA SVE,SAMO MOLIM BOGA DA PRODJE OVA KORONA,A ONDA CE SVET VIDETI STA JE NAVIJANJE I KAKO SE VOLI SVOJ KLUB,BICE LUDILO NA STADIONU POSLE GODINU IPO DANA,LETECE PERJE KO GOD DODJE U BEOGRAD

Reply
Aleksandar 89 апр 12, 2021 at 12:32

Milos Rankovic e da znas sve si napisao kako treba ja se nadam Trofejima i u Fudbalu i u Kosarci isto kao i 2015-2016 2017-2018 i 2018-2019 da okoncamo kraj sezone na najbolji moguci nacin u oba sporta za Fudbal da budu odlicna pojacanja dogodine za novu narodnu sezonu i za Kosarku da budu odlicna pojacanja dogodine za narednu sezonu da ne budu promasaji.

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 11, 2021 at 17:49

jako prosto..ne igra nikolić nema mučenja…jasno kao dan

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 11, 2021 at 17:48

prelepo..tako se gazi..Kataiu dati platu milion evra jel je on 90% tima a Falko će biti extra pojačanje

Reply
Delije Sever Ns апр 11, 2021 at 17:23

Bravo majstori.Svaka vam čast na svemu ove sezone.Samo jako i još jače da napadnemo i kup.Zvezda mora da igra uvek na gol više i nesme da se zadovolji ikao da 3 gola i uvek mora da pokuša da da i 4,5,6…

Reply

Leave a Comment