Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Звезда великим преокретом до важне победе

Кошаркаши Црвене звезде су после велике драме и тешко изграђеног преокрета успели да савладају Игокеу у 25. колу АБА лиге са 69:66.

Црвено-бели су у другој минуту последње деонице имали двоцифрени заостатак, али су постепено смањивали и у тајм-аут прекидима кројили планове који су на крају и реализовани.

Након уводних 6:1, за час су сви помислили да би посао за тим Дејана Радоњића мога да буде лак, али се већ у наредним минутима видело да то неће бити тако. Гости из Републике Српске су прешли у вођство након пола прве четвртине, а то су одржавали све до последњих 180 секунди сусрета. Лојд и Волден су упалили машину и на својим мишићима изградили злата вредну победу.

Џордан Лојд је на крају био најефикаснији играч меча са 18 поена, а испратио га је Кори Волден са два поена мање. Веома важну ролу је имао и Ноко и значајно својим скоковима и поенима укупно 9 допринео преокрету и победи Црвене звезде.

Имала је Игокеа својих шанси, држала се до самог краја. На само седам минута до краја су поново пришли на два поена разлике полагањем Јовановића, а онда је уследио фаул над Симоновићем који је промашио, а затим погодио једно слободно бацање. Гостима је остало само три секунде, тако да није могло да дође до смисленог напада, али је Талић шутирао из далеко и није погодио за евентуални продужетак.

У екипи Игокее истакао се Клемонс са 16 поена, али сви остали као што су Пот, Талић и Јошило су стали у последњој деоници.

Црвена звезда – Игокеа 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)
Хала Александар Николић Судије: Игор Драгојевић, Милош Кољеншић, Денис Хаџић

Црвена звезда: Хол, Волден 16, Лојд 18, Ускоковић, Давидовац 4, Лазић 2, Рит, Добрић 9, Симоновић 3, Јагодић-Куриџа 2, Кузмић 6 , Ноко 9

Игокеа: Вулић 2, Клемонс 16, Јовановић 8, Греј 4, Симанић, Јошило 7, Талић 9, Илић 3, Пот 9, Кармајкл 8, Фундић, Кондић.

Повезане вести

7 comments

dusan апр 11, 2021 at 20:20

zvezdin tim je neverovatno los. rocesti, teri, o’brajant, borisa i jos jedan bi odlomili ovu ekipu nekosarkasa. ovo veceras protiv igokee je bila velika sramota. ako uopste i stignemo do buducnosti to nece biti dobro za nas.

Reply
MILOS RANKOVIC апр 11, 2021 at 20:08

MI SE RASPADAMO ODAVNO,ALI OVAKVE LOSE UTAKMICE POCELE SU KAD JE OTERAN BRAJANT,KOLOM SKLONJEN IAKO JE BOLJI OD USKOKOVICA I HOLA MADA TO NIJE TESKO,SA OVAKVOM IGROM UZETI ABA LIGU NECEMO,LETO CAO HOL,KUZMIC,RADANOV,KOLOM,USKOKOVIC,KURIDZA,NEZNAM STO ALI JA I DALJE VERUJEM OVOJ ZVEZDI,DAL JE TO LJUBAV PREMA ZVEZDI ILI LUDILO NEZNAM,JEDINO STO MOGU RECI POSLE OVE UTAKMICE IDEMO DALJE

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 11, 2021 at 19:53

davidovac je kao nikolić u gudbalu..smešno,jadno i žalosno..davidovac nas unakazio ove godine za sve godine postojanja

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 11, 2021 at 20:24

fudbalu*

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 11, 2021 at 19:52

ovo se zove kuku-lele..pa mi nismo ni medju 4 u aba ligu..bolje da smo izgubili i ugasili svetlo sada nego sto će da nas ponižavaju milogorci

Reply
Nenad Popovic апр 11, 2021 at 19:48

Bog nas je pogledao, pa dobismo ovu utakmicu, jer ovo nista ne valja. Radonjicu svaka cast jer sa ovako razvaljenom ekipom, kao što je naša, ni Greg Popovič, ništa ne bi mogao da uradi. Teško će biti dalje, jer treba dobiti dva puta Cedevitu, a to će biti jako teško. Treba misliti već sada na sledeću sezonu. Od ovih igrača pokušati da se zadrzi Volden, eventualno Noko, jer Lojd sigurno odlazi. Oterati Kuzmića, Lazića, Simonovića obavezno. Koga dovesti, gde naći pare i igrače, to će biti pitanje svih pitanja… Obradoviću Sašo, u crno si nas zavio sa ovako selektiranom ekipom. Pozdrav svim pravim Zvezdašima!

Reply
Josif апр 11, 2021 at 23:54

Радоњиќ је 5 месеца у клубу! Имао је времена да нешто промени на боље. Када се одреко Колома и Брајанта, могло се после до краја фебруара довести бар 1-2 играча, пре свега плеја и центра и отерати још Хола. Уместо тога Радоња је прихватио овај састав, генерално ништа није променио, можда одбрану мало затего док у нападу ништа, опет дивљање као код Обрадовиќа. Обрадовиќ је имао скор 5-10 у ЕЛ и 10-1 у АБА, значи укупно 15-11 скор, а Радоњиќ у АБА има 9-2 и у ЕЛ је имао 5-14,значи укупно 14-16 па сада ти види, дали је за свака ти част“! Ово што нас вечерас судије погураше мало, свима је јасно да ништа неваља. Позз

Reply

Leave a Comment