Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновијеОбавештења

Убедљив пораз Звезде на почетку друге фазе Првенства

На почетку друге фазе Првенства Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је поражена од Војводине у Новом Саду резултатом 17:9.

Црвено-беле су одиграле другачију утакмицу у односу на претходни дуел са истим ривалом у Београду, па је сада Војводина од почетка диктирала ритам утакмице и после нешто више од осам минута игре водила је 5:0.

Први гол Звезда је постигла у 10. минуту утакмице, када је Христина Илић била прецизна. Новосађанке су затим повеле 7:1 и до краја првог полувремена су одржавале шест голова разлике (10:4).

Војводина је много боље почела и у наставку, па је после шест минута игре у другом полувремену водила 14:4 и питање победника је практично било решено.

Звезда је последњу четвртину отворила серијом 3:0, односно головима Андрее Гашић, Јане Лујић и Христине Илић, али је Војводина одговорила на исти начин и четири минута пре завршетка меча било је 17:7. У самој завршници за Звезду су по још један погодак постигле Татјана Теодоровић и Андреа Гашић, за коначних 17:9.

Код Звезде су по два гола постигле Илић и Гашић, а по једном су се уписале Лукић, Лујић, Теодоровић, Миловановић и Меса. Код Војводине је најефикаснија била Лолита Авдић са четири гола.⁣

У наредном колу, 24. априла, састаће се управо Црвена звезда и Таш 2000, односно Војводина и Палилула.

Војводина – Црвена звезда 17:9 (4:0, 6:4, 4:0, 3:5)

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 4, Бањац 1, Пантовић 3, Павлин, Шошић, Попов 1, Капларевић 1, Дамњановић 3, Рончевић 1, Моћан, Орашанин, Космо 2. Тренер: Дрезгић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић 1, Ј. Лујић 1, Теодоровић 1, И. Лујић, Тодоровски, Миловановић 1, Шарац, Меса 1, Илић 2, Гашић 2, Зелић, Антанасијевић, Пејић. Тренер: Ивковић.

Пласман: Војводина 9, Палилула 9, Црвена звезда 6, Таш 2000 без бодова.

 

Повезане вести

Leave a Comment