Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Терзић: Звезда против новог такмичења

Генерални директор Црвене звезде о такмичењу које је изазвало потресе у европском фудбалу

Вест о формирању Суперлиге Европе изазвала је огромну пажњу јавности. Не само европски, већ и светски фудбал дефинитивно неће бити исти уколико најбогатији и најбољи клубови данашњице заиста покрену такмичење затвореног типа, којем ће само одабрани имати приступ.

Још раније се помињало се да би позивницу могли да добију сви досадашњи шампиони Европе, међу њима и Црвена звезда, а тим поводом огласио се генерални директор црвено-белих, Звездан Терзић.

„У контакту смо са људима из УЕФА и Европске клупске асоцијације, пратимо ситуацију. Сачекаћемо да видимо да ли је ова одлука уопште примењива с обзиром на то да су фудбалски савези Енглеске, Француске, Немачке, Шпаније и Италије против формирања Суперлиге. Ту се отвара много питања сада. Сачекаћемо коначан став УЕФА по овом питању, која се такође противи формирању Суперлиге. Данас почиње конгрес УЕФА, видећемо какве ће одлуке бити донесене по овом питању и какво алтернативно решење има УЕФА. Тек после тога можемо као клуб да кажемо нешто конкретније“, навео је Терзић у саопштењу достављеном медијима.

Звездин директор истиче да је против оснивања Суперлиге и наводи да ће се Црвена звезда као клуб борити против њеног оснивања.

„Генерално сам против оснивања Суперлиге Европе и као клуб ћемо се борити против формирања, јер је та лига замишљена да богати клубови постану још богатији, а сви остали још сиромашнији. Продубљује се ионако превелик постојећи јаз међу клубовима. Спорт губи своју суштину, губи фер-плеј. Црвена звезда је бивши првак Европе и због постојећих финансијских разлика већ је платила велики цех у последњих 25 година. Ово ће бити катастрофа за цео европски фудбал: систем који не даје шансу свима, американизација спорта, нарушава се европски модел спорта, нарушава се фудбалска пирамида, 12 клубова на једној страни против стотине хиљада других, нема механизма солидарности према осталим клубовима и лигама…“, наводи Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment