Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Звезда убедљива против Таша

Ватерполисткиње Црвене звезде победиле су Таш 2000 резултатом 20:3, у другом колу друге фазе Првенства Србије. Црвено-беле ће осмог маја играти са Палилулом, а извесно је да ће се исте екипе састати и у полуфиналу плеј-офа.

Звезда је још једном лако победила младу екипу Таша. Средином прве четвртине домаћем тиму вођство је донела кубанска играчица, Сесилија Диаз Меса, која је била и најефикаснија на данашњем мечу са шест голова. Јелена Шарац је дуплирала предност, а потом је и Таш преко Јоване Радоњић дошао до првог поготка. Уследила је серија од три поготка Звезде у последњих 100 секунди прве четвртине и вођство од 5:1. Играчице Драгане Ивковић су наставиле да тресу мрежу до убедљивих 15:1, колико је било два и по минута пре краја треће четвртине и чекао се само коначни резултат.

Готово све играчице Црвене звезде су се уписале у листу стрелаца. Најефикаснија је била Диаз Меса са шест голова, док су по три постигле Тара Пејчић и Андреа Гашић, а два Милица Зелић. Код Таша је Јована Радоњић постигла два, а Анастасија Корени један погодак.

У другој утакмици другог кола групе за пласман од 1. до 4. места, Палилула и Војводина су одиграле нерешено 8:8, па те две екипе коло пре завршетка групне фазе имају по десет бодова, али су Новосађанке у бољој позицији, пошто имају бољи међусобни скор од Палилуле, а у последњем колу дочекују Таш 2000.

Црвена звезда – Таш 2000 20:3 (5:1, 5:0, 6:1, 4:1)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић 1, Ј. Лујић 1, Теодоровић 1, И. Лујић 1, Пејчић 3, Миловановић 1, Шарац, Меса 6, Миљковић, Гашић 3, Зелић 2, Антанасијевић, Тодоровски. Тренер: Драгана Ивковић.

ТАШ 2000: Ивковић, Богосављевић, Корени 1, Стевановић, Маринковић, Тодоровић, Радоњић 2, Спахић, Лазаревић, Миленковић, Јеленић, Миленковић, Јанковић. Тренер: Ивана Ћоровић.

 

Повезане вести

Leave a Comment