Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОдбојка

Кадеткиње бронзане у лиги Београда

Женска кадетска селекција ОК Црвена звезда освојила је треће место на финалном турниру лиге Београда. У последњем колу црвено-беле су у утакмици за прво место изгубиле од Београда.

У суботу је екипа Огњена Булића максималним резултатом савладала екипу Стерије по сетовима 25:17, 25:21, 25:16). Овом победом црвено-беле су обезбедиле пласман на завршни турнир Првенства Србије и избориле прилику да се боре за пехар најбоље екипе Београда.

Противник у последњем колу је била екипа Београда, која је славила након четири сета 3:1 (25:13, 17:25, 20:25, 19:25). Први сет је у потпуности припао Звездиним девојкама, које су ушле одлично, мотивисано у меч. Повеле су 6:2, створиле разлику која је одредила даљи ток меча. Пријем и блок су одлични функционисали, поенима у серијама су дошле до сет лопте и искористиле прву за 25:13.

Екипа Београда је други сет боље отворила (5:2), одржавала стечену предност од два поена до 10:8, када су се на сервис дизача Мине Стојановић одлепили на 14:8. Црвена звезда је покушала да се врати у меч после тајм-аута, али је пропустила прилику на 16:13 да настави са серијом поена, поентирала је Симона Рађеновић, а Београд контролисао предност до краја сета за 1:1, 17:25.

Трећи сет је био пресудан у борби за златну медаљу. Београд је повео 7:3, тренер црвено-белих Огњен Булић покушао да размрда екипу променом техничара и либера, затражио два тајм-аута. Успеле су црвено-беле на сервис и поене Ане Радовановић да стигну до три поена заостатка, али је пресудило суперлигашко искуство трија у екипи Београда, Мине Стојановић, Симоне Рађеновић и Симоне Матеске, које су водиле свој тим до 20:25 и златне медаље.

У четвртом сету је Београд одиграо са пуно самопоуздања, Мина Стојановић је поново правила разлику приликом сервиса и организовала свом тиму пут до победе. Бориле су се до краја црвено-беле, Аница Нинчић и Андреа Симовски извлачиле максимум, али су славиле противнице на паркету 19:25 и 1:3.

Екипи Београда је припала златна медаља и прво место, друга је била екипа Тента, трећа Црвена звезда.

The post Кадеткиње бронзане у лиги Београда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment