Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиКуп СрбијеНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда домаћин у финалу Купа Србије

Жребом у просторијама ТВ Арена Спорт одлучено је да се меч финала Купа Србије у ком ће наша Црвена звезда одмерити снаге са вечитим ривалом одигра 25. маја на стадиону Рајко Митић.

Црвена звезда ће евентуалним тријумфом на данашњем мечу 33. кола Суперлиге Србије са Војводином и математички обезбедити 32. шампионску титулу. Ипак, више пута ове сезоне истицано је да је циљ освајање дупле круне, а пулени Дејана Станковића би постизањем тога по 25. пут освојили национални Куп. Све то би на крају резултовало освајањем 11. дупле круне…

Црвена звезда је на путу до финала Купа „рушила“ редом: Златибор (4:2), Рад (2:1), ИМТ (3:0) и Радник (2:1), док је Партизан побеђивао: Колубару (2:1), Металац (1:0), Вождовац (4:0), Војводину (1:0).

Вечити ривали су се у Купу састали укупно 38 пута, а наш клуб је успешнији, с обзиром на то да је остварио 20 победа, Партизан је тријумфовао 14 пута, док је четири пута било нерешено.

У финалу се игра само један меч, уколико буде нерешен резултат после 90 минута, прелази се на продужетке, а потом и на пенале.

 

Повезане вести

Leave a Comment