Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОбавештењаФудбал

Покер Николашевића за прво место омладинаца

Јуниори Црвене звезде убедљиво су савладали Интернационал резултатом 5:0 на гостујућем терену у оквиру 33. кола Омладинске лиге Србије. Блистао је најмлађи фудбалер на терену Мирко Николашевић са четири гола, погодио је и Никола Кнежевић, а пулени Марка Неђића су се овим тријумфом вратили на прво место на табели.

Одлично су црвено-бели отоврили меч, а већ у 14. минуту Никола Митуљикић се нашао у доброј шанси када је повукао лопту на десну страну и гађао даљи угао, али није био прецизан. У 21. минуту је Петровић добро убацио лопту у шеснаестерац, а Бачанин је главом добро гађао, али лопта је прошла поред десне стативе.

Играо се 29. минут, када се Радојевић лепо наместио на десној страни и оштро центрирао у казнени простор, а Николашевић је све то испратио и главом ,,закуцао” лопту у мрежу Марунића за 1:0. Четири минута касније могла ја Црвена звезда да повећа вођство, када је Стојановић одлично центрирао из корнера на другу стативу, највиши у скоку био Петровић, али је Марунић остао несавладан. Добро је Петровић гађао у 35. минуту, а онда се у гужви лопта одбила до Кнежевића који је ,,финтом” избацио одбрану Интернационала и упутио одличан ударац, али је Марунић још једном успео да одбрани. У смирај првог полувремена, ,,протутњао” је Никола Митуљикић по десној страни и убацио лопту на петерац, а све то испратио је Мирко Николашевић и рутински погодио за 2:0.

Од почетка другог полувремена другог полувремена, одлучно су кренули црвено-бели и већ у 48. минуту одлично је Бачанин задржао лопту на десној страни и пребацио на леву, где је Николашевић избацио одбрану Интернационала, а онда асистирао Николи Кнежевићу, који је пронашао пут до гола и погодио за 3:0. Само два минута касније Бачанин је одлично проиграо Николашевића, који је из окрета маестрално погодио горњи десни угао, а Марунић био немоћан.

Играо се 57. минут када је Николашевић оставио лопту Ракићу на једанаест метара, а нападач наше екипе добро упутио удрац, али је гађао изнад пречке. Меастралан је био Мирко Николашевић, па је незаустављив био и у 61. минуту када је ,,из прве” гађао на гол Марунића, а лопта се од стативе одбила у мрежу. Упркос убедљивом вођству, зељни су били голова црвено-бели, али је фалило шреће у завршној трећини. Последњих десетак минута оборен је темпо утакмице, а Црвена звезда је рутински привела меч крају и победом избила на чело табеле Омладинске лиге Србије.

Интернационал – Црвена звезда 0:5 (0:2)

Стадион: ,,ФК БАСК”.

Судија: Милош Ђорђић.

Стрелци: Николашевић у 29, 45, 50. и 61. Кнежевић у 48. минуту.

Жути картони: Бековић, Нуровић (Интернационал), Лукић (Црвена звезда).

Интернационал: Марунић, Панић, Вујашевић, Цвијовић, Судариков(од 49. Јаковљевић), Миљковић(од 37. Илић), Младић, Белин(од 46. Борикић), Ненадић, Терзиоски(од 49. Нуровић), Бекић(од 56. Ђуровић).

Црвена звезда: С. Маринковић, Радојевић, Лековић, Лукић, Петровић(од 49. Крстић), Ћурић(од 56. Видојевић), М. Стојановић, Кнежевић(од 56. Пиргић), Николашевић, Н. Митуљикић(од 53. Ракић), Бачанин(од 58. Лечић).

Повезане вести

Leave a Comment