Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

АБА ј.т.д. плеј-оф: Звезда одбраном дошла до предности у полуфиналној серији

Црвена звезда – Игокеа 76:61 (20:20, 19:22; 17:13, 20:6)

 

У првој полуфиналној утакмици плеј офа АБА ј.т.д. лиге наши кошаркаши су остварили победу против изузетно незгодне екипе Игокее и тако повели са 1:0 у серији која се игра на две добијене утакмице.

Драж плеј-офа, који још увек постоји на Јадрану, донео нам је веома тешку и већим делом утакмице неизвесну партију између првог и четвртог на крају регуларног дела сезоне. Игокеа је пружила сјајан отпор од самог почетка и, може се рећи, диктирала темпо током првог полувремена. Велике проблеме у том делу меча нашем тиму правили су Атић и посебно Џеки Кармајкл, који је урадио велики број корисних ствари за своју екипу и као да наши играчи за њега нису имали решење па су гости помало изненађујуће отишли са предношћу 44:41.

Наставак утакмице донео је можда још тврђу утакмицу, посебно у трећој четвртини. Наши кошаркаши су заиграли знатно борбеније и одговорније и потпуно су затворили прилазе нашем кошу. Можда кључну ролу на утакмици одиграо је капитен Лазић у том делу меча. Лазић је са три тројке одржао Звезду у прикључку  када је Игокеа можда и била у прилици да се у овако тврдој утакмици одлепи. Капитену није дрхтала руку а на његове три тројке, једну али изузетно битну додао је и Добрић, који је на овом мечу углавном погађао за два поена али то га није спречило да уз Волдена има највећи индекс корисности (18).

Одсуство Кармајкл на почетку последње четвртине Звезда је искористила да преузме конце игре у својим рукама. Иако је Јовановић успео да постигне четири поена у том делу меча једноставно није успео да надомести учинак Кармајкла. Звезда је градила резултат постепено у поеследњој четвртини, настављајући са изузетно добром одбраном о чему сведочи и податак да је гост постигао само 6 поена у последњој деоници. А када је након сјајног протока лопте Лојд постигао тројку под фаулом и  након тога реализовао додатно бацање, јасно је било да Звезда у Лакташе путује са предношћу од 1-0.

Лојд је био најефискаснији на овом мечу са 21 поеном, а пратили су га Волден  са 13, који је имао највећи индекс корисности (20), те одлични ове сезоне Добрић са 12.

Звезда је, такође, потпуно надскакала противника, остваривши 14 скокова више од чега је 12 било у нападу што је резултирало да из другог напада сакупи 18 поена док је Игокеа из тог сегмента постигла само 3 .

Дворана: „Александар Николић”. Играно без присуства гледалаца. Судије: Саша Пукл, Милош Кољешнић и Марио Мајкић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хол 6, Волден 13, Лојд 21, Ускоковић, Давидовац 7, Лазић 10, Рит, Раданов, Добрић 12, Симоновић 2, Кузмић 1, Ноко 4.
ИГОКЕА: Вулић, Клемонс 6, Атић 15, Јовановић 9, Греј 6, Јошило 8, Талић, Илић 4, Пот 6, Кармајкл 7, Фундић, Кондић.

Повезане вести

4 comments

ĐOLE BARI 91 мај 4, 2021 at 11:52

BRAVO MOMCI,UŠLI SMO U FORMU KAD JE NAJPOTREBNIJE. OGNJEN DOBRIĆ JE OZBILJAN EVROPSKI IGRAČ.

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 4, 2021 at 00:24

bitno je karanje milogorskih ustaša..pa jos ako moze publika da se izvredjaju milo,komite,bokan,dritan,krivokapić

Reply
Aleksandar 89 мај 4, 2021 at 00:00

Sad prvo u Finale a posle na Trofej!!!

Reply
Никола мај 3, 2021 at 22:10

БРАВО ЗВЕЗДО!!!

Reply

Leave a Comment