Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда против Златибора тражи повратак на победнички колосек

После изненађујућег ремија у 35 колу Линг Лонг Супер лиге Србије, против екипе Рада на Бањици, када је серији победа Црвене звезде дошао крај, после 22 узастопне , црвено-бели дочекују екипу Златибор Чајетине, која је већ и званично од следеће сезоне члан прволигашког каравана, у жељи да се врате на победнички колосек и да им се жаргонски речено врати све оно што нису успели да убаце у мрежу фудбалера Рада.

Дебитантски наступ у највишем рангу Српског клупског фудбала, није протекао онако како су се надали у редовима Златибораца.
Турбулентна сезона у којој су чак три пута мењали тренера, није им донела жељени резултат, а то је опстанак међу најбољима. Па ће тако симпатична екипа Златибора следеће сезоне покушати да поново избори наступ међу најбољим фудбалским екипама Србије.

У сезону пуну очекивања и наде за достојном репрезентацијом златиборског краја, кренули су на челу са Предрагом Ристановићем, међутим већ после прва четири кола било је јасно да Златиборцима неће бити лако, јер су екипе Спартака, Пролетера, а поготово ТСЦ-а и Чукаричког биле сурове према њима и приредиле им ,,добродошлицу” у Супер лигу мимо њихових очекивања.
Прве бодове освојили су тек у петом колу против Вождовца, када су на ,,Крову” ремизирали са екипом змајева 1:1. Међутим већ после десет одиграних кола и пораза од Радника на свом терену, дошло је до раскида сарадње са Предрагом Ристановићем, а на клупу је сео некадашњи фудбалер и капитен нашег тима Зоран Његуш.
Успео је Његуш да мало консолидује екипу Златибора, чак и да мало намучи екипу нашег шампиона у 1/16 финала, али је све то било кратког даха, јер је његова екипа сезону завршила на 18 месту, са свега 15 освојених бодова, а цех је после два уводна кола пролећног дела и два ремија платио управо Његуш, а заменио га је Љубомир Ристовски, међутим он се задржао само шест кола, а на ужарену клупу поново је сео Предраг Ристановић, који је тек у последња два кола успео да подигне екипу и да оствари две победе, против Бачке и Металца.

Што се тиче међусобних дуела, црвено-бели и екипа Златибора, састајали су се само два пута, по једном у Купу Србије и Супер лиги.
Оба пута славила је екипа нашег шампиона.
После ремија са Хофенхајмом у петом колу групне фазе Лиге Европе, црвено-бели су гостовали екипи Златибора и у једној узбудљивој утакмици са сијасет добрих прилика, славили са 1:0, голом Ричмонда Боаћија.
Док је у Купу екипа Златибора читавих 70 минута имала 2:0 против фаворизоване екипе Црвене звезде, али је ипак на крају положила оружје, јер су црвено-бели блицкригом преокренули резултат у своју корист и славили са 4:2.

Ове сезоне екипу Златибора која је у зимском року претрпела озбиљну реконструкцију играчког кадра, у нади да ће остварити позитиван резултат и изборити опстанак у друштву најбољих, предводе нападач Стефан Вукић, стрелац осам голова и вихорно крило, Василије Јањић који је постигао шест голова, а био је инспирисан и у Куп дуелу против Црвене звезде, када је постигао први погодак на мечу, а затим и асистирао Милорадовићу за 2:0.

Са друге стране, црвено-бели, после ремија у прошлом колу против екипе Рада, желе повратак на победнички колосек и подизање форме пред финални меч Купа Србије који је на програму 25. Маја, када црвено-бели дочекују екипу Партизана, са жељом да се ове сезоне оките дуплом круном.
Нема сумње да је екипа Златибора идеалан противник за подизање самопоуздања.

Пред овај дуел, тренер нашег шампиона Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

Надам се ефикасној и отвореној утакмици, имамо циљ да се добро припремимо и будемо спремни до 25. маја, да свако стигне и да одмори, али и да одигра онолико минута колико је потребно да буде у перфектној форми за финале купа. Ова година је била заиста исцрпљујућа за све момке, као и све нас, тако да и пад концентрације и све што је последица тога је нормално. Сутра очекујем једну лепу утакмицу за око – истакао је Дејан Станковић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде истакао је да утакмица која је одиграна против Рада није открила ништа ново и да је сваки меч нови тест за његове играче.  

– Свака утакмица је тест за све нас, да ли смо достојни дреса или нисмо, бар ја тако гледам на живот у Црвеној звезди, јер је она испред свих и нико не сме да се шали са овим дресом и да га потцењује. Алергичан сам на то и први сам ту да реагујем, за сада све иде како треба, момци дају максимум, ове сезоне су се дали стопостотно и резултати се виде. Ово је историјска година за Црвену звезду захваљујући њима, Европа, првенство, имамо могућност да освојимо дуплу круну, тако да смо извукли максимум из ове сезоне.

Тренер нашег шампиона је истакао да ће од својих играча против екипе Златибора тражити само мало бољу концентрацију у појединим моментима.

Пробаћемо да завршимо утакмицу против Златибора без примљеног гола. Сигурно да су голови које смо примили резултат пада концентрације. Када једна екипа прима мало голова играч увек мисли да ће неко од саиграча моћи да стигне и углавном смо примали наивне голове. Тражићу само мало већу концентрацију, да пробамо те грешке да елиминишемо и не примамо беспотребне голове.

Одговорио је Станковић и на питање шта је рекао играчима после завршетка утакмице 35. кола Суперлиге Србије.

Мени је свака утакмица иста, небитно против кога играм, да ли је то Рад, Партизан, Јавор, Напредак у свакој утакмици идем на победу и да узмем три бода. Момцима нисам ништа рекао, било је пада концентрације и казне те стигну, од утакмице која је требало да се заврши 2:7 до нерешеног резултата. Немам шта да им замерим, имали смо прегршт шанси, бројеви то такође говоре, доста голова смо могли да постигнемо. Идемо даље то је само тек трећи нерешен резултат ове године за Црвену звезду, мислим да је све остало глупо коментарисати.

За крај шеф стручног штаба Црвене звезде истакао је да верује да ће црвено-бели већ против Златибора стићи до цифре од 100 голова и бодова на табели Суперлиге Србије.

Ја се надам, наставићемо у такмичарском ритму, играмо код куће, бранимо нашу кућу, тако да очекујем три бода и добру игру моје екипе.

Главни судија овог меча биће Ђорђе Максимовић из Инђије, а помагаће му Срђан Минић из Раче и Милан Минић из Ниша.

Директан пренос са нашег највећег стадиона можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт са почетком у 18:45.

Повезане вести

Leave a Comment