Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели поражени у „Кристалној дворани“

У оквиру 13. кола плеј-аута АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде гостовали су у Зрењанину екипи Пролетера. Зрењанинска „Кристална дворана“ била је поприште занимљивог рукометног дуела у којем је на крају европски вицешампион од пре тачно 30 година заслужено стигао до вредних бодова.

Пролетер Зрењанин : Црвена звезда 28:26 (15:13)

И пре гостовања екипе тренера Жикице Милосављевића у Зрењанину било је јасно да су црвено-бели остварили овосезонска очекивања и обезбедили опстанак у друштву најбољих. Већ на старту сусрета Црвена звезда је преко Немање Јовића стигла до предности 1:0, а интересантно је да је то било и једино вођство наше екипе у овом сусрету. Домаћин је први погодак постигао тек у четвртом минуту сусрета, а када су само минут касније стигли до предности више је нису исуштали. Најубедљивију предност екипа Пролетера имала је у 20. минуту првог дела игре када је након поготка Саше Терзића домаћа екипа стигла до резултата 12:6. Ипак у финишу првог полувремена црвено-бели су успели да смање резултат па на одмор одлазе са два гола заостатка.

У наставку игре виђена је велика борба. Наши рукометаши су у пар наврата успевали да стигну и до изједначења, али не и да преломе резултат у своју корист. Може се рећи да је питање победника решено у 55. минуту сусрета када је након поготка Јована Ранковића Пролетер стигао до три гола предности 25:22 и ту предност сачували су и до истека 60. минута игре.

Када су у питању стрелци чак четири играча постигло је по шест погодака. У нашој екипи Балша Стевовић је био најефикаснији, док су код домаћег састава по наведених шест погодака постигли Алекса Гаћиновић, Саша Терзић и Предраг Кривошија.

Након овог кола Црвена звезда са седам победа, једним ремијем и пет пораза и 15 освојених бодова дели лидрску позицију са екипом Новог Пазара, док Зрењанинци са 13 бодова и даље нису обезбедили опстанак у друштву најбољих.

Дворана: „Кристална дворана“, Зрењанин
Судије: Миленко Алимпић (Бачка Паланка), Здравко Црњански (Бачка Паланка)
Контролор: Владимир Кнежевић (Врбас)
Седмерци: Пролетер Зрењанин 4/2; Црвена звезда 1/1
Искључења: Пролетер Зрењанин 8`; Црвена звезда 12`
Пролетер Зрењанин: Ж. Грујић, О. Карлаш 1, В. Барјактаровић, Н. Тодоров, М. Гаћиновић (кап.) 6, С. Терзић 6, Ф. Терзић, П. Кривошија 6, М. Павловић 3, Ј. Ранковић 1, М. Васић, Н. Канижај, М. Ковачевић, Д. Пешић 5. Тренер: Момир Рнић
Црвена звезда: А. Чоловић, И. Хорват 4, М. Лазић, Б. Стевовић 6, Б. Тодоровић, А. Милошевић, Н. Јовић 4, Ђ. Мајес, И. Рајичевић (кап.) 1, Д. Јелић, В. Поповић, В. Матичић 1, М. Благојевић 2, Д. Брети, Н. Богојевић 4, Л. Роган 4. Тренер: Жикица Милосављевић

– Табела АРКУС лиге, плеј-аут:
1. Нови Пазар (Нови Пазар) 15
2. Црвена звезда (Београд) 15
3. Шамот 65 (Аранђеловац) 14
4. Пролетер (Зрењанин) 13
5. Обилић (Београд) 13
6. Кикинда Grindex (Кикинда) 13
7. Спартак (Суботица) 13
8. Црвенка (Црвенка) 8

– Парови последњег 14. кола:
Нови Пазар – Пролетер Зрењанин
Црвена звезда – Спартак Суботица
Обилић Београд – Кикинда Grindex
Шамот 65 Аранђеловац – Црвенка

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment