Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниорке шампионке Србије!

ККЖ Црвена звезда Комбанк је јуниорски шампион Србије! У неизвесној завршници финала црвено-беле су савладале екипу Радивој Кораћ 69-66 и после три године вратиле трофеј на Мали Калемегдан.

Поново су многи и учесници и актери пре самог завршног турнира отписали Црвену звезду у својим размишљањима и хвалоспевима. Као и наше сениорке. И поново је Црвена звезда одговорила на терену. Други су “најбољи”, али ми освајамо титуле.

Иако дешавања на паркету до уласка у последњи минут нису наговештавала да ћемо гледати неизвесну завршницу у хали “Мега фектори”, утакмица је решена на један посед. Црвена звезда је имала прилику да потврди победу, али се нису снашле у последњем нападу, да би после тајм-аута на 14 секунди до краја меча, Невена Росић преузела одговнорност, али је направила грешку у корацима. Звезда је сачувала лопту, Марија Авлијаш погодила оба пенала и трофеј је заслужено враћен у витрине нашег клуба.

Изједначених првих десет минута, у којој ниједна екипа није успевала да се одлепи, и поред прилика које су имале, Тамара Чорто је поенима након продора донела Црвеној звезди предност, 19-18. Исту “слику” смо видели и у наставку. Изабранице Немање Планојевића нису искористиле осам слободних бацања и два зицера у контри, али је серију 6-0 креирала Ива Кецман за +5, (32-27), али је брзо морала ван ирге због три фаула. Одговориле су истом мером девојке у плавим дресовима преко Марине Давинић, па су се до краја другог периода игре екипе смењивале у вођству. Предност црвено-белима донела је Ана Милановић за 39-37.

Трећа четвртина припала је Звезди. Енергичније, одлучније су ушле у наставку, серијом 7-0 “натерале” на тајм-аут тренера Радивој Кораћа, (46-37). Наставиле су серију преко капитена Чорто и после тајм-аута црвено-беле до 9-0 и дошле до прве двоцифрене предности на мечу, коју су чувале до краја четвртине, (48-37). Невена Росић је погодила уз фаул и прекинула серију, али је узвратила Марија Авлијаш, а одлична у одбрани била Дуња Зечевић и у потпуности зауставила и надиграла Јовану Боричић, која није успела да постигне ни поен у трећем кварталу. Из тешке ситуације након офанзивног скока и скок-шута, Марија Авлијаш је погодила за 57-44 пред последњих десет минута.

Оптерећени фауловима узданица екипе – Давинић, Росић, Боричић, Радивој Кораћ је кренуо на све или ништа. Звезда је чувала вођство, али није успевала да искористи слободна бацања и додатно увећа разлику, што је мало по мало уливало несигурност. Тамара Чорто и Дуња Зечевић су вратили Звезди +10 у 37.минуту (66-56), а Сара Васиљевић била половична са пенала за 67-59 у 39.минуту, после петог фаула Марине Давинић. Међутим, уследила је серија Радивој Кораћа у последњем минуту. Серија 7-0 за 67-66 и 36 секунди до краја. Црвена звезда је имала напад, али је лоше додавање вратило лопту преко пола, што је донело прилику Радивој Кораћу да има прилику да у последњем нападу освоји трофеј. После тајм-аута на 14 секунди до краја меча, Невена Росић је преузела одговорност, али је направила грешку у корацима. Звезда је сачувала лопту, Авлијаш искористила оба пенала за 69-66 и славље је могло да почне.

Најефикаснија је управо била Марија Авлијаш, уз нови дабл-дабл учинак – 19 поена, 10 скокова. Тамара Чорто је убацила 18 поена, Јована Спасовски је такође остварила дабл-дабл: 13 поена и 10 скокова.

МВП признање “Драгана Вуковић” завршног турнира припало је капитену Црвене звезде, Тамари Чорто, са 58 индексних поена, просечно 19,8 по мечу. Тамари је признање уручио Горан Вуковић, брат Драгане Вуковић. Тамара се у фебруару вратила на паркет после дуже паузе због операције и повреде предњих укрштених лигамената, по други пут. Повратак, на какав начин.

Прво место и шампионску титулу Првенства Србије за јуниорке за сезону 2020/2021 освојила је екипа Црвене звезде Комбанк. Златне медаље уручили су бивша репрезентативка Сања Рељић и Бојан Поповић, док је шампионски пехар црвено-белим девојкама доделила Сања Рељић.

Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Женском кошаркашком клубу Арт Баскет за сјајну организацију Финалног турнира Првенства Србије за јуниорке 2020/2021. Плакету је главни делегат турнира Владимир Живановић уручио Горану Шањевићу, представнику Арт Баскета. Најбољи стрелац завршног турнира је Софија Ждрња из екипе Новосадска ЖКА са укупно 60 поена, или просечно 20 поена по утакмици. Пехар за најбољег стрелца турнира уручио јој је Горан Вуковић.

Пехар за четврто место екипи Дуге из Шапца уручио је Владимир Живановић. Бронзане медаље трећепласираној екипи Новосадској ЖКА уручили су члан УО КСС Драгана Контић и комесар лиге Бојан Поповић, а пехар за треће место Новосађанкама је доделила Драгана Контић.

Сребрне медаље екипи Радивој Кораћа доделили су Јелена Поповић и комесар такмичења Бојан Поповић, а пехар за друго место уручио је Бојан Поповић.

ККЖ Црвена звезда Комбанк честита учесницима и екипама које су освојиле медаље.

Велико браво црвено-беле девојке!

 

Повезане вести

Leave a Comment