Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеОбавештењаФудбалФудбал

Ерик Јирка: „Задовољан сам партијама у Шпанији“

Ближи се крај сезоне и право време је било да поразговарамо са Ериком Јирком играчем Црвене звезде на позајмици у шпанском Мирандесу о текућој сезони и плановима за будућност.

Добра сезона је иза тебе у Шпанији, како си се снашао и какви су ти утисци?

Морам признати да сам се мало плашио како ћу се снаћи у Шпанији, потпуно нова средина за мене, нисам познавао довољно језик, захтевна лига, али су ме саиграчи одлично прихватили и максимално ми олакашали прилагођавање на чему сам им неизмерно захвалан. Што се тиче утисака, одлични су, одиграо сам већину утакмица што је за моју каријеру добра ствар и за сада имам само позитивне утиске за мој боравак у Мирандесу. 

Да ли си генерално задовољан својим играма у Мирандесу?

Наравно да јесам, али увек може боље. Било је ту добрих партија као и оних нешто лошијих, али зато играм фудбал и тренирам упорно да би имао континуитет добрих игара у будућности. 

Ту си на позајмици са правом откупа, да ли ће Мирандес активирати откупну клаузулу и да ли би волео да наставиш каријеру у Шпанији?

Да тако је, на позајмици сам са правом откупа, а да ли ће бити активирана клаузула није право питање за мене, него за клуб и мог менаџера. У овом тренутку не знам шта ће се десити а волео бих и да у наставку каријере играм овде, у принципу сам задовољан. 

Црвена звезда има одличну сезону, да ли си испратио игре и резултате?

Јесам, испратио сам наравно све утакмице Црвене звезде, одиграли су феноменалну сезону и честитам им на титули. Звезда ове сезоне има одличну екипу и заслужено су шампиони. 

Шта је по твом мишљењу  разлог што ниси добио праву шансу и да покажеш шта знаш у Црвеној звезди?

Е то је баш тешко питање, прави одговор немам на то питање, не знам зашто нисам добио прилику у континуитету да играм. Волео сам и надао се да ћу је добити да покажем да вредим и да се борим за Звездин дрес. Још увек постоји нада али не зависи све од мене. 

Играо си у Словачкој, Србији, Пољској, Шпанији, има ли велике разлике у тренинзима и схватању фудбала?

Да играо сам у овим државама и сви знају без сумње да је најбоља лига у Шпанији. Добио сам прилику у свим овим земљама и свим клубовима у којим сам играо сам много захвалан на указаном поверењу и што су ми помогли да сазрем и као играч и као човек. 

Словачка се пласирала на ЕП, очекујеш ли позив за репрезентацију?

Волео бих наравно да добијем позив за репрезентацију, али и ако га не добијем сада наставићу са тешким радом да бих га заслужио у будућности, још увек сам млад и каријера је испред мене, све је могуће. 

 

Повезане вести

Leave a Comment