Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Финале ПО 1.утакмица: Свемогући Добрић повео Звезду ка циљу!

Црвена звезда – Будућност Воли 82:78   (20:20, 24:18, 19:17, 19:23)

На отварању финалне серије АБА ј.т.д. лиге, у изузетно занимљивој утакмици, лишена помоћи стартној плеја Волдена, Црвена звезда је савладала Будућност и тако повела са 1:0 у финалној серији. Звезда је пре свега сјајном игром у одбрани градила пут ка победи у првој утакмици серије. Такође, Звезда је потпунио неутралисала офанзивни скок гостију (7) али је зато потпуно издоминирала у противничком рекету где су наши кошаркаши забележили чак 18 офанзивних скокова и тако успели да надоместе нешто лошији шут за три поена. Од наших играча свакако треба посебно истаћи ролу Добрића који је сјајно водио своју Звезду до победе са 20 поена у другом полувремену и био главна покретачка снага наше екипе у моментима када је Будућност покушавала да преокрене утакмицу.

У првој финалној утакмици, наши кошаркаши су од старта кренули жестоко са намером да наметну свој ритам. Сјајно је на почетку Звезда играла у одбрани- Правовремене ротације, стално рука на лопти, неутралисање Кобса и Ивановића. Почетак за пожелети. Звезда је наплатила добру дефазиву вођством 11:4 и 18:11, али проблеми са организацијом у финишу прве четвртине те неколико брзоплетих потеза омогућили су гостима да неутралишу добар почетак Звезде па се на полувремену отишло са нерешеним резултатом 20:20.

Наставак је донео још чвшрћу игру у дефанзиви па се на први погодак у другој четвртини чекало дуже од два минута. Лед су пробили играчи Будућности, што им је било и прво вођство на утакмици. Међутим, Звезда није дозволила да се гости одлепе, па је после краће резултатске клацкалице на крилима Давидовца и Лојда, Звезда стекле поново опипљивију предности (3-6 поена предности) што је до краја полувремена и одржавала. Звезда је имала великих проблема у шуту за три поена. У једном тренутку наши играчи су шутирали 1/12 али погоци Рита, Лојда и Давидовца одмах су омугућили да екипа резултатски продише. Веома важан фактор у редовима наше екипа у првом полувремену био је, можда и најконстантнији играч ове сезоне, Добрић. Једноставно, било га је свуда. Дуго је његова тројка била једина коју је Звезда погодила, сјајно је ротирао, било га је и на офанзивном и на дефанзивном скоку код грађења. Да настави у том ритму, спречио га је лакат Кобса, који га је ненамерно ударио у пределу лица при шуту за три поена.Такође, треба поменути и 9 офанзивних скокова наше екипе који су били од великог значаја и то у трнуцима кад је потпуно подбацио шут за три поена. На полувремену се отишло кошем Лазића уз звук сирене -44:38.

Друго полувреме отворио је Лојд поготком са полудистанце, а кошем Кузмића са пенала Звезда је стекла поново осетљивију предност. Међутим, уследила је серија Будућности. Једноставно наши играчи нису имали решења за игру Будућности у пикенролу, што је омогућило Риду да закуцава у серијама након проигравања Ивановића и Кобса. Након изузетно неопрезнопг фаула над Дела Валеом при шуту за три Будућност је поново после дужег времена повела 52:51. А онда је финиш треће деонице припао сјајном Добрићу који је серијом од 8 везаних поена Звезди, најпре, вратио вођство а потом донео и нову осетнију предност. Последњи тренуци треће четвртине припали су Ноку који је са 4 поена  одбрани налете Будућности па се у последњу четвртину ушло резултатом 63:55.

Почетак последње деонице обележио је -а ко други него- Добрић. Најпре је погодио тројку за прву двоцифрену предност Звезде да би поново био сјајан у одбрани и крађом а потом и асистенцијом за Лојда распалио малобројну публику у дворани за 68:55. Након серије Звезде уследила је, што је некако и био тренд ове утакмице, серија Будућности па је Ивановић тројком из угла смањио, предност Звезде након 15 поена предности Звезде, на само 8 разлике. Финиш утакмице није могао да протекне без узбуђења. Звезда након сјајне минијатуре у идбрани, прима 17 поена за 4 минута и кошем Рида, гости долазе до само 4 поена заостатка. Давидовац је тада, на асистенцију Лојда повисио предност Звезде на 6 поена а потом је Лојд још једном показао да није играч за велике утакмице јер је својим грешкама могућио подгоричанима да се још више приближе на 2 минута пре краја.Након његове изгубљене лопте и фаула Будућност је смањила на 78:74. После нове глупости Лојда када је непотребно пожурио са шутом за три поена, Будућност у контри преко Поповића поентира и на 27 секунди долази на само 2 поена заостатка -80:78. Будућност је брзо правила фаул над Лојдом, који је био сигуран. Звезда је затим сјајно неутралисала покушаје гостију који су јурили брзу тројку да би на крају КОбса шутирао преко руке Добрића и промашио. Тиме је стављена тачка на први меч серије победом Звезде!

Друга утакмица серије игра се у уторак од 20.30 часова.

Дворана: „Александар Николић“

Гледалаца: 987

Судије:Пукл, Хордов, Радојковић

Црвена звезда: Хол 4 (7ас), Лојд 23, Ускоковић 2, Давидовац 12, Лазић 6, Рит 5, Раданов, Добрић 23, Симоновић, Јагодић-Куриџа, Кузмић 5, Ноко 4. Тренер: Радоњић

Будућност: Кобс 8, Ивановић 16, Еџим, Шеховић, Николић 7, Апић, Митровић 6, Дела Вале 6, Николић 2, Поповић 7,Рид 26, Жугић. Тренер: Милојевић

Повезане вести

10 comments

bozidar stefanovic мај 17, 2021 at 00:47

E moj KRVAVI kako sad da ti verujemo da se radujes pobedi zvezde kad s pisao sve najruznije o zvezdi, kad si govorio da bi voleo da izgubimo samo da ne izadjemo na megdan crnogorcimo jer smo slabiji od njih. Sve najgore o Davidovcu i Dobricu!Eto oni donese pobedu!Ocigledno ne umes da navijas jer tako se ne navija za ZVEZDU!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 17, 2021 at 11:44

a znas koliko se ja sekiram da li vas dvoje,troje meni verujete..iskreno zabole me k. zavas neznalice..vidim davidovac otkinuo sinoć..vodili smo sa 15 kad usao posle par min bilo samo dva razlike..uzivaj u svom neznanju..sve skupa za mene si nebitan lik

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 17, 2021 at 11:46

i samo da ti kazem bitango našmrkana pre tri godine sam ja na derbiju imao infarkt sa 52g..samo toliko da znas koliko se voli zvezda..a ne lupetanjem..kad imas 55g provedenih na mari javi se da popijemo kafu

Reply
Србин са Космета мај 16, 2021 at 22:04

Гази милогорско-боканову боранију!
Ајмо у уторак 2:0,па у Подгорици милоју да покажемо како се осваја титула!

Reply
ĐOLE BARI 91 мај 16, 2021 at 22:08

GAZI ZVEZDO OLOŠ POTURIČKO-USTAŠKO-ŠIPTARSKU.

Reply
Aleksandar 89 мај 17, 2021 at 00:21

DJole Bari 91 gazicemo u svim sportovima oni nemaju Titulu Prvaka Drzave u pet ekipnih sportova a tek u individualnim mozda u po nekom.

Reply
Aleksandar 89 мај 17, 2021 at 00:20

Srbin Da Kismeta bice Trofeja ove godine i u fudbalu i kosarci!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 16, 2021 at 20:55

DRAŽA MI JE POBEDA NAD MILOGORSKIM USTAŠAMA NEGO NAD GLODARSKIM USTAŠAMA

Reply
Aleksandar 89 мај 17, 2021 at 00:22

Krvavi Zvezdas- – DE deremo i jedne i druge!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 17, 2021 at 00:42

PA ŠTA DA RADIMO..REDOVNE MUŠTERIJE..OVCE SU ZA ŠIŠANJE

Reply

Leave a Comment