Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Финале ПО 2.утакмица:Звездин херој-Огњен Добрић. Звезда иде са 2:0 у Погдорицу

Црвена звезда – Будућност Воли 85:77 (30:17,25:24,8:29,22:9)

Звезда је добила и другу утакмицу серије! Утакмица са невероватним успонима и падовима, утакмица која рађа велике играче. Звезда је још једном одиграла од сјаја до очаја и назад. На крилима маестралног Добрића, који је апсолутно најбољи играч ове екипе, Звезда је успела да извуче најбоље из себе и пут Подгорице крене са 2:0. Веома важну улогу вечерас поред Нока имао је и Симоновић који је помало неправедено био прозиван после прве утакмице. Са 6 поена у последњој деоници, био је додатак на сјајну партију Добрића. Звезда већ у суботу има прилику да одбрани шампионску титулу.

Друга епизода финалне серије АБА ј.т.д лиге почела је за нашу екипу како се само пожелети може. Ношена френетичном подршком са трибина, Звезда је заиграла агресивно и френетично у дефанзиви која је из минута у минут гутала госте, који нису могли ништа да погоде са дистанце. Звезда је преписала рецепт са почетка пре утакмице и константним дисањем са врат играчима Будућности, терала их је на грешке. Ниски пост је био потпуно затворен, а пикенрол сасечен агресијом на лопти и правовременим ротацијама. Таква одбрана омогућила је и пуно контри. Ноко и Кузмић су сјајно трчали и отварали се на време а Хол и Лојд су то сјајно користили и правовременим асистенцијама „хранили“ наше петице, којима је остајао потом лакши посао-да закуцавањем заврше акцију. Звезда је одмах, дакле, повела 10:1, па 12:3 и већим делом прве четвртине одржавала је двоцифрену предност. Како су играли наши момци, сведочи и податак да смо постигли 30 поена за првих 10 минута утакмице.

Ни на отварању друге четвртине Звезда није спуштала ногу са гаса. Летећи Добрић је наставио са сјајном игром и поентирао флоутером,. Надовезао се Лојд са тројком и реализацијом оба бацања и Звезда у том тренутку одлази на максималних 37:17. Након тога гости успевају да пронађу какав такав ритам и успевају да се преко Дела Валеа и Николића врате на око десетак поена заостатка. Такав однос снага трајао је до финиша друге деонице. А онда је Ноко преузео улогу главне Звезде. Након што је више пута одлично одбранио Рида успео је и неколико пута да поентира са ниског поста а и да покупи неколико офанзивних скокова. Звезда је после његових поена под фаулом отишла на +17 али је и вечерас изузетно лош Кобс успео да смањи предност и постави коначан резултат у првом полувремену – 55:41.

После сјајног првог полувремена, Звезда је јако лоше почела трећу четвртину што је Будућност искористила да се потпуно врати у меч. Са 8 весзаних поена одличног Николића, те преко Кобса и Еџама. Будућност на 4:30 до краја треће долази до изједначења. Звезда је једноставно превише форсирала шут за три поена који никако није ишао а ни офанзивни скок више није тако добро функционисао. Будућност је дошла до лакших поена са дистанце и олако је истопљена велика предност са полувремена. Звезда је потпунио ушла у контра ритам када је напад у питању а велики проблем постао је и дефанзивни скок. Будућност је успоставила доминацију у нашем рекету, те и оно мало шутева што су промашили у овом периоду, надоместили су скоком. А Николић просто није могао да промаши за три поена. Његовом шестом тројком, Будућност одлази на 70:61. Давидовац је успео да поентира пред сам крај трећег периода и тако, бар мало, ублажи ужасан утисак који је наш тим оставио у овој деоници где је потпуно демолирана са 29:8.

Звезда ни у последњој четвртини није могла да изађе из лошег ритма. За 15 минута у другом полувремену, наши момци су постигли само 10 поена. Лојд је својим потезима разорио све оно што је добро урађено у првом полувремену.Лоши шутеви, ужасне одлуке, критична додавања увели су екипу у нервозу и панику. Шутирало се константно за три поена иако шут никако није ишао, изгубила се веза са центрима која је задавала велике проблеме гостима. Ништа није ишло у нападу. Ипак, кошевима Симоновића и Добрића, те малом консолидацијом дефанзиве Звезда некако долази до даха и долази на -3, на око четири минута пре краја утакмице. Оно што је Звезди радио Лојд у целом другом полувремену, то је делимично урадио Еџам гостима. Најпре кораци у нападу, па онда фаул над Добрићем у шуту за три поена. Добрић је био сигуран сва три пута и поравнао резултат. Звезда је одмах кренула са агресивном одбрано што је довело до изгубљене лопте гостију да би потом Симоновић на асистенцију Добрића вратио Звезди вођство -76:74. Након што је Симоновић новим поенима донео Звезди +4, Звезда грешкама омогује Ивановићу да тројком опет врати предност Будућности. Али Добрић узвраћа тројком за екстазу у Пиониру да би потом одиграо одличну одбрану на Риду и натерао центра гостију на изгубљену лопту. Звезда је после фаула над очајним Лојдом поново стигла на +4 да би након тога Николић први пут промашио за три на овој утакмици. Онда када нам је било најпотребније.Гости су потом правили фаул над Симоновићем, који је реализовао оба, Ноко сјајном рампом над Поповићем ставља тачку на утакмицу.

 

Повезане вести

7 comments

ĐOLE BARI 91 мај 18, 2021 at 23:40

KAKAV EPSKI MEČ !!! OVA UTAKMICA ĆE SE PREPRIČAVATI DOK POSTOJI ZVEZDA. NAPISAH PAR KOLA PRE KRAJA ABA LIGE DA SMO , I OVAKVI KAKVI SMO ,JAČI OD SVIH.DOBIH 7-8 MINUSA. NAPISAH NEDAVNO DA JE OGNJEN DOBRIĆ OZBILJAN EVROPSKI IGRAČ I PONOVO DOBIH 7-8 MINUSA. TAMO ĆEMO IZGUBITI OBA MEČA I UOPŠTE SE NE TREBA TROŠITI , U BEOGRADU MILOGORSKE USTAŠE,POTURICE I ŠIPTARI U PETOM MEČU NEMAJU ŠTA DA TRAŽE. OPET UZIMAMO TITULU I . MOLIM VAS DAJTE 7-8 MINUSA NA OVAJ KOMENTAR JER TO ĆE ZNAČITI DA OPET IGRAMO EVRO-LIGU.

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 18, 2021 at 22:51

IMAM UTISAK DA JE LOYD PRODAO TEKMU..NE BI ME ČUDILO DA MU JE USTAŠA BOKAN DAO SOTA PARA SAMO DA IZGUBIMO JEL I OVAKO ODLAZI IZ ZVEZDE I NIJE NAM NI POTREBAN SA OVAKVIM IŽIVLJAVANJEM I SILOVANJEM KOŠARKE

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 18, 2021 at 22:41

JEL IZAŠLA MALA?

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 18, 2021 at 22:40

GAZIIIII MILOGORSKU USTAŠIJU

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 18, 2021 at 22:40

AU BRAĆO OD OVOGA SE LAKO RIKNE

Reply
Nenad Popovic мај 19, 2021 at 00:44

Brate, kad nisam riknuo večeras, živeću još dugo. Priznajem, bio sam skeptičan, da možemo da ih dobijemo dva puta zaredom, ali svaka čast našim momcima, a Radonjiću spomenik za života. Covek igra sa nekoliko igrača i dobija odličnu ekipu Milogoraca. Užas šta je Obradović ostavio iza sebe. I pored toga dve zlatne pobede. Mislim da možemo da dobijemo jednu u Morači, ali jako teško, mada Radonjić zna kako se dobijaju finala i zna šta ga tamo čeka. Još jednom se potvrdilo da finala kod nas dobijaju domaći igrači. I kod njih se stranci nisu naročito videli. Ja ne volim padavičara Milojevića, starog grobara koji mrzi Zvezdu, ali moram da priznam, da je dao vrlo korektntu izjavu posle utakmice. Ipak on kao trener nikad nista nije osvojio i nema tome iskustva i to je prednost Radonje nad njim. Da napomenem jos nesto. Mislim da je ključni momenat utakmice bio u zadnjoj četvrtini, kada je Lazić oteo loptu i u kontri dao koš. Onaj Hall neka ide kod Obradovića kući, pa zajedno neka igraju basket. Uskoković će ipak biti nasa budućnost. Dobriću blago majci koja te rodila. Pozdrav svim pravim Zvezdašima.

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 19, 2021 at 00:54

NARAVNO DA SAM BIO SKEPTIK..REALNO UVEK IGRAMO SA IGRACEM MANJE(DAVIDOVAC)ALI OVO JE DOBIO RADONJA ..VODILI SMO SA 20 I USAO DAVIDOVAC I MI SMO GUBILI SA 9..ČOVEK JE TOTALNI INVALID ZA BASKET..ZA ODBRANU I DA NE PRICAM DECKO SAMO MLATARA RUKAMA KAO DISTROFIČAR..AKO OVO DOBIJEMO FINALE OVO JE RAVNO SENZACIJI SA OVAKVIM TIMOM

Reply

Leave a Comment