Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаЖенски ватерполоНајновије

Звезда спремна за Војводину: „Тимски дух нас је довео до финала“

У суботу од 21 сат на базену СРЦ “Милан Гале Мушкатировић” ватерполисткиње Црвене звезде дочекују Војводину у првој утакмици финала Првенства Србије.

Црвено-беле су претходног викенда направиле велики успех, пошто су у обе утакмице полуфинала плеј-офа биле боље од актуелног шампиона, Палилуле. Међутим, млади састав Звезде жели да освоји титулу и покушаће да направи што бољи резултат у Београду, а потом и дан касније у Новом Саду.

Црвено-беле су ове сезоне претрпеле четири пораза од Палилуле, али је онда дошао плеј-оф, а млада екипа Драгане Ивковић је била силно мотивисана и одиграла је можда и две најбоље утакмице у досадашњем делу сезоне. Једна од неколико голгетерски расположених играчица била је Христина Илић, капитен екипе, која је пред почетак утакмице тражила од саиграчица да покажу колико су радиле током сезоне и тако им је унела додатно самопоуздање.

Две победе против Палилуле нам много значе пред финале, а посебно тријумф на Ташмајдану, јер смо знале да имамо четири гола предности, али смо одиграле као да је нерешено и тако показале да смо подигле ниво игре, али и да ова млада екипа има карактер. Утакмице са Палилулом су иза нас, финале је посебна прича јер ће цела сезона стати у те две утакмице и морамо да будемо спремне физички и психички – каже 19-годишња играчица и капитен црвено-белих.

Војводина је ове сезоне остварила три убедљива тријумфа против Звезде, али ће то црвено-белој екипи бити додатни мотив.

– Сматрам да ће шампиона одлучити мирна глава. Играју се две утакмице и тим који буде прибранији и сконцентрисанији у одлучујућим моментима има већу шансу да освоји трофеј. Војводина је у три меча са нама била убедљива, али смо прошле недеље показале да у нашем случају разлика из претходних дуела не значи ништа.

Војводина је заузела прво место пред плеј-оф и реванш утакмицу играће на свом базену. Ипак, млада играчица Звезде сматра да њеној екипи одговара што ће прву утакмицу одиграти у Београуд.

За нас је прва утакмица веома битна и мислим да је предност то што се игра у Београду. Биће незгодно у Новом Саду и на нама је да у оба сусрета пружимо свој максимум. Морамо агресивном игром да натерамо Војводину на што више грешака, а са друге стране треба да искористимо шансе које ћемо сигурно створити. Треба да играмо тимски, јер нас је то красило и против Палилуле. Било је тешких тренутака, али смо бодриле једна другу и тимски дух нас је довео до финала. Ако будемо играле тако и против Војводине, верујем да можемо да дођемо до победе – закључила је Христина Илић.

Финале између Звезде и Војводине биће реприза финала из 2017. године, када су играчице Црвене звезде освојиле титулу. Тада је Звезда била много боља и у првој утакмици је славила 14:6, док је у реваншу Војводина била боља са 13:12.

The post Звезда спремна за Војводину: Тимски дух нас је довео до финала appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment