Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Четири године без пораза у лиги на Маракани

Фудбалери Црвене звезде су тријумфом на домаћем терену над екипом Металца из Горњег Милановца остварили 75. утакмицу без пораза у низу у националном шампионату и тако наставили са фантастичним учинком у домаћем првенству који траје дуже од четири године.

Маракана је неосвојива тврђава за Звездине ривале, што показује чињеница да наш тим није поражен на домаћем терену у 75 првенствених мечева. Низ без пораза на стадиону „Рајко Митић“ започет је 30. априла 2017. године, када су црвено-бели укрстили копља са новосадском Војводином. Екипа Владана Милојевића тријумфовала је са 2:0, а мрежу Новосађана су затресли Срђан Плавшић и Гелор Канга, који је био прецизан са „креча“. Од тада, наш бедем је нерешива енигма за противничке екипе. Изабраници Дејана Станковића су се потрудили да овај учинак направе још ефикаснијим, те се Звезда сада налази на „коти“ 75. Наша екипа је забележила 70 тријумфа и пет ремија, уз укупну гол разлику 218:32. Интересантан податак је то да црвено-белима ниједна екипа није дала више од два поготка.

Црвена звезда је тријумфално завршила национални шампионат, а у последњем колу Суперлиге Србије наш тим је савладао Металац из Горњег Милановца са 5:1. Победом над Милановчанима, црвено-бели су поставили нови рекорд по броју постигнутих голова у домаћем првенству – 114. Екипа Дејана Станковића је одиграла сезону за памћење, а голове за црвено-беле постигли су Милан Павков, Гелор Канга, Милан Гајић, као и Ел Фарду Бен који је два пута затресао мрежу ривала. У коначном билансу, наш тим је у сезони 2020/2020 остварио 35 победа, као и три ремија, уз гол разлику 114:20.

Црвена звезда ће наставити да граби ка обарању личног рекорда, а најдужи низ који су остварили црвено-бели јесте учинак од 96 мечева без пораза у периоду од 1998. до 2004. године. Храбром игром, наш тим може доћи у прилику да у будућности проба да „скине“ са трона екипу мадридског Реала, која се налази на врху пирамиде са 121 утакмицом без пораза. Ова екипа показује да је достојна обарања многих рекорда, те остаје нада да ће нека будућа генерација успети у том подухвату.

The post Четири године без пораза у лиги на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

зики мај 22, 2021 at 22:11

Доведите Радоју и вратите Ђуричића и Радоњића уз топ нападача нико нам више не треба

Reply

Leave a Comment