Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Станковић: „Пуно срце због дупле круне“

Фудбалери Црвене звезде су савладали вечитог ривила у финалу Купа Србије после пенал серије резултатом 0:0 (4:3), а прве импресије после освајања пехара и једанаесте дупле круне изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде – Дејан Станковић.

Пуно ми је срце и презадовољан сам због ових момака. Ово није само на мишиће, да ли смо све што смо имали у себи. Причали смо и заједно учествовали у ових 120 минута, како и шта да урадимо на терену. Заиста смо дуго желели ово, зацртали смо циљ још на почетку првенства. Увек сам говорио да онај ко жели да се жртвује и да гине један за другог, што су играчи радили, је онај прави. Небитно ко год да је био на терену, требало је да видите ове момке на клупи у првом, а и у другом полувремену како су навијали и желели да победе – рекао је шеф стручног штаба нашег клуба – почео је Станковић.

Говорио је тренер нашег клуба о самој утакмици и сезони, али и о игри вечитог ривала.

Заокружили смо јако добру сезону дуплом круном, а све заслуге за све иду момцима. Окупили смо се рано још у јуну и поставили циљеве пре почетка сезоне и испунили их. Да ли је сезона била лепа за гледање не знам, али када донесеш трофеј кући брзо се сва лепота заборави. Честитам клубу, играчима и навијачима. Такође, желео бих да честитам колеги Станојевићу. Од његовог доласка, вечити ривал се доста побољшао, ставили су у први план своје предност, а у други план своје мане, требало би да буду јаки како би се још јаче надметли и подигли квалитет фудбала – рекао је Станковић.

Нагласио је Станковић колико је заправо сезона била дуга и да су играчи дали последњи атом снаге за овај успех.

Уморан сам од тактике и спремања утакмица. Рекао сам да дерби није баш био леп за гледање, али у оваквој сезони није ни много важно, после одигране 54 утакмице где смо јако истрошили. Уморили смо и идемо заједно на одмор, па нас очекују квалификације за Лигу шампиона.

Говорио је Станковић и о инциденту приликом извођења пенал серије.

Седео сам на клупи и нисам видео шта се догодило. Крстовић је дао гол, а после тога је уследила гужва тако да нисам ништа детаљно могао да видим. Треба бити велики и не треба погазити достојанство и културу, нарочито чувати дрес који носиш. Треба знати туговати, али и начин на који се то ради. Никад у каријери нисам никога ставио у подређену ситуацију, када дође до кошкања и ударања на терену нисам учествовао у томе. Осећао бих се лоше као човек, али не могу не могу да контролишем све шта се дешава на терену – рекао је Станковић.

Нагласио је Станковић да су сви фудбалери изразили жељу да шутирају једанаестерац.

– Питао сам играче ко жели да шутира и сви су подигли руке, а после су се само поређали по реду. Било је њих шесторица, седморица који су одмах желели да шутирају. Знам их веома добро и нико се није повукао при извођењу једанаестераца.

Очекивао је шеф стручног штаба нашег тима овакав меч, али је и нагласио да је морао да мења стил игре током 120 минута.

– Искрено очекивао сам овакав меч, чврсту и тешку утакмицу. Дошли смо до успеха четири кола пре краја првенства и треба држати фокус и концентрацију до краја сезоне. Како је отмицала утакмица приметио сам да није више било конструкције у игри, па смо пробали директно да угрозимо противника. Доста смо пробијали по левом боку преко Катаија, Иванића и Родића. Када је нестало бензина у ногама прешли смо на директну игру.

Говорио је Станковић о радовању играча после утакмице.

– Рекао сам да фудбалери треба да знају како да се понашају када водиш и када губиш. Окупили смо се после утакмице испод северне трибине где сам рекао играчима да треба бити велики у победи и поразу. Не могу да утучем у сваком моменту на дешавања на терену, а сигурно ће се кајати када се сутра ујутру пробуде. Могу да се извиним у име клуба, али то су одрасли момци и сами требају да узму одговорност за оно што су урадили. Заиста нисам видео шта се десило, јер сам кренуо да трчим према Борјану када смо победили. Идемо даље и видимо се на почетку припрема.

Нагласио је Дејан Станковић да су овом победом црвено-бели исписали нове странице историје, али и да их чека још много изазова у следећој сезони.

Сваки моменат који можете искористите да испишете историју, то говорим играчима јер када завршите каријеру и оставите фудбал биће вам криво. Још једном свака част момцима, клубу и навијчима, а ја се надам да ће се они вратити што пре на трибине. Идемо даље, чека нас одмор и јаке припреме, још једном идемо даље – закључио је Станковић.

The post Станковић: Пуно срце због дупле круне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns мај 26, 2021 at 22:04

Svaka čast na svemu u ovoj sezoni ali igra mora biti mnogo bolja,ovo ništa nije valjalo u oba derbija.

Reply

Leave a Comment