Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

АБА лига последњи чин – Одбрана Звездине куће!

КК Црвена звезда мтс у петак игра утакмицу сезоне. У дворани ’’Александар Николић’’ са почетком од 20 часова и 30 минута игра се одлучујућа пета утакмица финала плејофа против Будућности. У изостанку спољних фактора у дворани ’’Морача’’ вероватно ове утакмице не би ни било, али када је већ ту, жеља свих је да се трофеј подигне у својој кући која ће се бранити до последњег атома снаге. Спортски, часно, али без жеље да се устукне на било који покушај неправде.

Пред пети и одлучујући меч говорио је капитен екипе Бранко Лазић:

Нема шта пуно да се каже о овој утакмици. Пета је утакмица, последња у серији и одлучујућа за трофеј. Очекујем од целе екипе и свих људи да дамо свој максимум, изађемо на терен сутра и добијемо ту утакмицу – истакао је Лазић.

Потом се на конференцији за медије обратио и тренер екипе Дејан Радоњић:

После четири одиграна меча између Црвене звезде и Будућности, имамо сутра завршетак серије и овогодишњег издања АБА лиге. И ми и Будућност успели смо да добијемо мечеве на свом паркету и тако доведемо серију до још једног дуела. Као што сам рекао после утакмице у Подгорици, на нама је задатак да одбранимо свој терен и да на тај начин дођемо до трофеја. Читаве сезоне била је борба у регуларном делу и ми смо на крају успели да обезбедимо прво место које нам је донело могућност да на нашем паркету дођемо до остварења циља. Јако смо свесни чињенице да играмо против квалитетног противника и да нас чека тежак задатак. Мечеви су били добри, интересантни и било је периода игре када смо били добри, било је и елемената где сигурно има простора да поправимо неке ствари. Зато сматрам да је у сутрашњем мечу јако битно за нас да у сегментима игре где нисмо довољно добри, направимо искорак, а посебно у односу на мечеве које смо играли у Подгорици. О доброј концентрацији и енергији не желим пуно да причам, а та концентрација је фактор који може да одлучује. Они у својим редовима имају квалитет на свим позицијама и биће за нас велики задатак да исконтролишемо тај квалитет. Имају јаке ’’бол хендлере’’, играче који имају капацитет да контролишу игру – Кобс, Ивановић, Дела Вале… Својим искуством праве предност, знају да уђу у контакт, изнуде фаулове, добре шутирају и продиру… Наравно, ту су и играчи на другим позицијама који су били квалитет у претходним мечевима. Еџим који покрива две позиције, добром и чврстом одбраном даје велики допринос победама Будућностима, као и Поповић. Данило Николић је шутер великог калибра и шутирао је без промашаја 6/6 за три. Лука Митровић који је најбоље партије у дресу Будућности пружио баш у овој финалној серији. Јасно је у потпуности да морамо да играмо добро да бисмо добили меч, радимо боље неке ствари, имамо стабилност у игри и да интервал добре и стабилне игре буде толико дугачак да можемо да контролишемо дешавања на терену – истакао је у уводном излагању Дејан Радоњић.

Уследила су питања присутних новинара, а прво је било о процентима шута за три и колико би било значајно да они буду бољи у петој утакмици:

Генерално сматрам да ће укупан квалитет игре бити пресудан. Ако будемо добри у једном сегменту, а то нема стабилност и квалитет укупан, то неће имати значај. Квалитет екипе Будућности захтева да у свим сегментима игре будемо довљно добри и то гарантује један резултат. У одбрани, у нападу, одговоримо свим захтевима. Наравно да је битно да шут буде бољи него што је било. Једноставно, поправио се проценат шута, а не шут – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Радоњић је упитан од стране новинара о односу броја фаулова у претходна два меча и шта је разлог за велику разлику у корист Будућности:

Оно што могу да кажем је да ми покушавамо да играмо агресивно дужи период и у Купу и у Евролиги, то радимо сада и покушаћемо да то урадимо и сутра поново.

А затим је било неколико речи о публици која је била присутна у ограниченом броју у претходне четири утакмице:

Сви знамо колико је то значајно за нас. Није било пријатно никоме што смо толико дуго играли у амбијенту који је изазван ситуацијом са Короном и сада смо имали прилику да играмо пред навијачима. Сви добро знамо колико та подршка значи у ’’Пиониру’’, као што је значила екипи Будућности у Подгорици. Очекујемо да добијемо још једном велику подршку, да нас навијачи бодре и навијају за нас и помогну нам да дођемо до победе – рекао је Радоњић који је потом кратко прокоментарисао здравствени билтен екипе:

Ситуација је слична као и пред последњи меч који смо играли у Подгорици – рекао је Дејан Радоњић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Будућност игра се у петак од 20.30 ћасова у хали “Александар Николић” а клуб се поводом лажних позива навијачима огласио на клупском сајту у четвртак, такође новинарима је саопштено да ће у дворану ући по идентичном протоколу (ПЦР тест, потврда о вакцинацији и ревакцинацији или потврда о прележаном Ковиду) пријатељи клуба, чланови управе, УО, Скупштине клуба и спонзори…

The post АБА лига последњи чин – Одбрана Звездине куће! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment