Moja Crvena Zvezda
Архива

Božić i Salata stižu. Volkov preskup

Ivan Adžić sportski direktor našeg kluba uspešno završava posao sa Slovacima

I u Novoj godini nastavlja se priča o transferima Božića, Salate i Volkova u redove Crvene zvezde. Nakon zatišja prouzrokovanog praznicima, posao oko realizacije se zahuktava. Povodom toga Sportski direktor našeg kluba Ivan Adžić dao je intervju za „Večernje novosti“ koji prenosimo u celini.

– Nastojaćemo da čitav posao završimo za koji dan. Blizu smo realizacije – kratko je odgovorio direktor crveno-belih.
Adžićeva škrtost na rečima proizilazi zbog ”začinjavanja” Salate i detalja oko celokupnog transfera koji je ušao u 2011. sa neizmenjenih pozicija, ali sa tendencijom uspešne realizacije. Dolazak Božića, njegovi uslovi kao i visina obeštećenja nisu sporni.

– Svi uslovi su dogovoreni, ima već dve nedelje. Božić čeka da Zvezda plati obeštećenje i dolazi – potvrdio je ko zna koji put Mariov menadžer Anđelko Jurkić. – Mario će se u utorak javiti na prozivku u Slovanu jer su to njegove profesionalne obaveze dok god ga Zvezda ne otkupi. Sve su indicije da će se posao okončati ove nedelje. Ne znam zaista gde je zapelo oko Salate, jer koliko sam upućen Zvezda i Slovan su od starta bili blizu dogovora. Plašim se samo da se transfer Salate ne završi kao kad je minulog leta trebalo da pređe u Dinamo iz Zagreba. Tada su se klubovi dogovorili oko obeštećenja, a onda štoper nije uspeo da pronađe zajednički jezik oko ličnih uslova.
Nedavna izjava potpredsednika slovačkog kluba Kašpara, kao i najave iz Crvene zvezde navode na zaključak da će se sporni detalji u realizaciji transfera slovačkog reprezentativnog štopera ipak zaključiti do pravoslavnog Božića.
Sportski direktor Slovana Dušan Titel tvrdi da Božić i Salata još nisu ”na putu” za Beograd.
– Slovan nije prodao još nijednog igrača. Božić i Salata nisu interesantni samo Crvenoj zvezdi već i drugim klubovima – tvrdi Titel za slovačke medije.
– Njih dvojica će u utorak započeti pripreme, verovatno otići u subotu sa nama u Češku. Mi ne moramo po svaku cenu da ih prodajemo.
Salata je, međutim, već spakovao kofere…
– Moram da napustim Slovan i slovački fudbal ako želim da napravim nešto više u karijeri. Ova zima je pravo vreme, a da li ću u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub videćemo uskoro – potvrdio je Salata odlazak slovačkim medijima.
Salata do Božića ili Božić do Salate. Svejedno, Zvezda želi da zaključi zimski prelazni rok do ponedeljka kad Robert Prosinečki počinje pripreme sa kvartetom novajlija: Evandrom, Borhom, Božićem i Salatom. O Volkovu, nekom drugom zgodom jer je u ovom času preskup.

Повезане вести