Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Пукл и Петек „пали“. Николићу позитивна оцена

После урађене експертизе Судијска комисија нагласила да је „очекивала квалитетније суђење у важним утакмицама за екипе и Лигу обзиром на искуство дугогодишњег суђења утакмица АБА и Евролиге и доказаног квалитета сва три члана судијског има“

Незадовољна суђењем у друге две утакмице финала плеј-офа против Будућности, одигране у Подгорици, Црвена звезда је затражила експертизу Судијске комисије АБА лиге, што је и урађено.

Према незваничним информацијама „Mozzart sporta“ страховања црвено – белих су се испоставила као оправдана јер је и Комисија у саставу Саша Маричић (председник), Саша Шарац (члан) и Петар Денковски (члан) нагласила да је очекивала квалитетније суђење у важним утакмицама за екипе и Лигу обзиром на искуство дугогодишњег суђења утакмица АБА и Евролиге и доказаног квалитета свих шесторо арбитара у тим дуелима.

Експертизом треће утакмице Комисија је евидентирала погрешне одлуке на штету обе екипе, али и да је четврта деоница одсуђена прецизно и квалитетно без погрешних одлука, као и да је суђење било тимски и индивидуално са приближним индивидуалним доприносом судија у квалитету суђења. Сва тројица арбитара, Сретен Радовић, Матеј Болтаузер и Дамир Јавор су, сходно томе, оцењена 3,70, доносно 3,50, али им је због тежине утакмице дата коначна оцена – 3,70.

Ипак, сасвим другачија, односно поразнија слика суђења била је у четвртом мечу. Како је Судијска комисија навела, експертизом је установљено је да је суђење на тој утакмици тимски и индивидуално било испод стандарда Лиге са индивидуалним доприносом судија у квалитету суђења и погрешним одлукама на штету обе екипе током целе утакмице, с великим бројем погрешних процена контакт ситуација. Такође, све одлуке које су биле погрешне у четвртој деоници тог меча, донете се, како је навела Комисија, на штету Црвене звезде.

Због свега тога двојица арбитара Саша Пукл и Сашо Петек добили су негативну оцену, 2,5, док је Урош Николић оцењен 3,5.

Према члановима 19.1, 19.2 и 19.3 Правилника судијске комисије који се односи на санкције, оцена 2.5 аутоматски значи две утакмице несуђења по темпу делегирања.

(извор: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment