Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Плеј-оф АБА ј.т.д.лиге (најава): Устаните Делије!

Пред нама је последњи, пети, меч финалне серије АБА ј.т.д. лиге између нашег тима и подгоричке Будућности. Меч који одлучује о шампиону АБА лиге и меч о којем се најамње прича с кошаркашког становишта.

Наиме, наш клуб је током треће и четврте утакмице финала плеј-офа доживео ново омаловажавање од стране сиве еминенције кошарке на Јадрану, креатора бројних неправди и једне скоро па отете титуле Звезди у сезони 2017/2018.Тада је Звезда први пут на својој кожи, након стављања тачке на црно бели свет, осетила шта значи пристрасност судијске тројке. Лесор је промашио чисто полагање али нико не прича о томе да га је од врха рекета Гордић обема рукама држао док је овај покушавао да се демаркира. Црној тројци, наравно, није падало на памет да „свирне“ очигледан прекршај. Будућност је узела трофеј, отишла у ЕЛ и тамо доживела дебакл. Како то обично и бива са малограђанштином кад се нађе у пробраном друштву.

Нова срамота Звезди и, генерално, АБА ј.т.д лиги нанета је следеће сезоне када је након чишћења у регуларном делу, Звезда буквално обрисала патос са подгоричанима у Београду и отишла са 2-0 у главни град Црне Горе. Предигра за оно што се дешавало у Подгорици почела је на конференцији у Београду, после друге утакмице, када је популарни „Јаско фијаско“ причао о свему осим о кошаркашком дебаклу који је његов скупоцени тим доживео од стране Милана Томића и његових играча. Измишљао је „Јаско фијаско“ , припремао терен за оно што је следило. А уследило је то да се у дворани „Морача“ сјатило и кусо и репато, „важни“ чиниоци друштвеног живота ЦГ су учинили све да наруше регуларност утакмице и по сваку цену врате серију у Београд. И успели су, уз помоћ својих другара и коолабораната у сивом/наранџастом. Посебно је било интересантно како су подгоричани покушавали да одобровоље Сретена Радовића, о чему је након политичких промена у ЦГ писао и црногорски портал „ИН4С“.

Непоштовање нашег клуба од стране, пре свега судија који се одазивају на имена Сашо Пукл, Сретен Радовић, Дамир Јавор и Матеј Болтаузер наставило се и ове сезоне. Срамотни третман и отимање победа из руку у суботу, те посебно у понедељак довело је до тога да најава за пети меч није потребна.Срамотна разлика у слободним бацањима током обе утакмице, темпирање изласка из бонуса Звезде која је обично до четири фаула долазила у првом делу сваке од четвртина, док су домаћи то чинили углавно при крају, јер су јелте изузетни дефанзивци на челу са стаменим Данилом Николићем. Звезда је у понедељак одиграла можда и најбољу утакмицу од почетка године. Али неко је тенденциозно скројио исход и одлучио да се одигра и пета утакмица. Ту престаје свака веза са спортом. Како играти кошарку ако те неко непрестано туче а судије остају неме а са друге стране ти не дају да играш одбрану јер и када се Кобс залети на Лазића и удари га намерно по глави судија свира фаул нашем капитену.

У четвртак је комесар за суђење АБА ј.т.д. лиге изрекао казну Драгану Бокану у износу од 4.000 евра због претњи упућених делегату. У образложењу одлуке наводи се да су комесар за суђење и секретар Судијске комисије навели у тужби да су 22. маја године дошли на утакмицу, те да су у ВИП простор стигли сат времена пре почетка и да им је потом пришао председник Будућности Драган Бокан који им се том приликом, уз руковање обратио речима: Ј..ем вас и Судијску комисију и онакво суђење у прве две утакмице, али о томе ћемо накнадно. Шта даље причати, када је јасно с каквим сојем имамо посла.

„Господин“ Бокан је евидентно продукт система који разуме само језик силе, претње и уцена. Особа која је, пре свега, истакнути стручњак за банане и која се неким чудом нашла у свету кошарке и која се исто тако, неким чудом, нешто пита у вези кошарке на Јадрану вероватно и не уме другачије. Манир којим се етаблирао у друштвеном животу Црне Горе покушава да пренесе и на поље које му је по свему страно. А то тако не иде…

Након разних испада осведочених звездомрзаца Даниловића и Вујошевића, наш клуб је принуђен да настави борбе са скоројевићима и прекрајачима историје. Звезда је пионир кошарке на овим просторима, први освајач кошаркашког трофеја на овим просторима и заслужује поштовање и поштен третман. Не требају нам разни ветрови у леђа.

С тога, из свега наведеног пред мајсторицу финала најмање се прича о кошарци. Јер, понављам, разни скоројевићи су на најприземнији начин покушали да понизе Звезду. Звездашима је све јасно,Звездаши стоје уз свој клуб, Звездаши су се  у четвртак појавили испред Пионира пред тренинг кошаркаша и дали момцима велику подршку. Звездаши знају да препознају тренутак.А тај тренутак је мајсторица која се игра у петак.

Прошли смо хиљаду пута овај пут.Увек смо знали шта бранимо и на који начин и никада нисмо одустали. Ово је лично. Зато у петак знамо шта нам је чинити. Безусловна и беспоштедна подршка Дејану Радоњићу и екипи. Нека Пионир буде гротло које ће послати још један вештак на сметлиште историје.Устаните Делије и напуните Пионир!

Црвена звезда – Будућност Воли

Дворана: „Александар Николић“

Петак,20.30 часова

Повезане вести

Leave a Comment