Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

ФИФпро: „Караџић штити оне који намештају утакмице у Србији“

Изјаве некадашњег фудбалера Борца из Чачка Драгише Пејовића да је играо намештене утакмице у домаћем Шампионату, када је навео да је једна од тих била и она против Партизана, нису посебно заинтересовале председника ФСС Томислава Караџића који је прокоментарисао: „на те изјаве не треба обраћати пажњу“.

„Интересантна“ изјава човека који на сва уста прича како се бори против намештања у српском фудбалу и како не помаже клубу на чијем је челу био пре неколико година. Ако је тако како прича, онда је зачуђујуће да након неколико признања од стране фудбалера председник ФСС не чини ништа, осим што је у овом случају подигао кривичну пријаву против човека који је спреман да сведочи да је играо намештену утакмицу на којој је Партизан дошао до бодова!

Овај пут, реаговало је удружење светских професионалних фудбалера, ФИФпро.

„Па ово је нечувено! Играч сада постаје жртва. Фудбалски савез Србије треба да се озбиљно бави злоупотребама, јер има много проблема. Играчи су злостављани и принуђени да сарађују у намештању утакмица. То је оно са чим мора да се позабави српска федерација. Уместо да се нешто уради поводом постојећих оптужби и других актера из „Црне књиге“ који су причали о високом степену злоупотребе у Србији, председник Караџић и његови људи штите оне који су одговорни“, рекао је генерални секретар ФИФпро Тео ван Сегелен.

ФИФпро у потпуности стоји иза Пејовића, а контактирана је и чланица Европског парламента Емина Бозкурт.

„Презадовољни смо реакцијом госпође Бозкурт, која нам је рекла да ће обавести челнике ФСС да ће истрага бити покренута од стране Европског парламента“, изјавио је ван Сегален за сајт ове организације.

Повезане вести

41 comments

Minimix феб 19, 2012 at 16:59

Koliko sam upucen, sve je pocelo od kada je se pojavio Vladan Lukic u Zvezdi. Zar nije on bio taj prvi koji je poceo javno da udara po FSS? Kada su svi pobegli predlogom da budu presednici Zvezde, on je se javio a nije ni bio svestan sta ga ceka. Treba se uspostaviti FSS… Bravo

Reply
ivan феб 16, 2012 at 20:36

braco moja Nasa Zvezda je simbol Srpstva i klub sa pedigreom,a iskompleksirani franjevci ce namestati sve dok im je tu prase od pot.vlade,razni biznismeni sumnjivog porekla,napr.tole itd.mnogo ih ima,treba stoku vratiti odakle je i dosla pa neka igraju derbi sa hajdukom u splitu posto im je dinamo bratski klub

Reply
Era феб 16, 2012 at 14:59

Sve ce doci na svoje mesto. Kad tad ce se sve otkriti, ako bude hrabrih kao sto je Pejovic. Ja sam bio svedok kada su mom dedi, koji je sudija, dolazili u kucu i davali mu stotine i stotine evra da progura taj i taj tim.

Reply
Raka Delija феб 16, 2012 at 12:38

Pune 4 godine slušamo jedne te iste priče i ponižavanja našeg kluba,svedoci smo pisanja raznih grobarskih medija i portala kako recimo Zvezda i kad odigra dobru utakmicu oni pišu u fazonu kao “Mlitava,bleda,bezidejna Zvezda“,kako kad komšije odigraju katastrofalno ti isti mediji ih uzdižu u nebesa kao ono “Parni valjak ispeglao brdo“ te Sasa Ilić majstor,Zvone Vukić legenda fudbala u Srbiji,od onog izdajničkog smrada nema boljeg golmana na balkanu i slične pričice,bajke i basne koje samo mala deca mogu da upiju,te partizan je dominantan,najveći klub na balkanu,nema mu ravnim na ovim prostorima a izađe u evropu i ponize ga amateri.To je poraz i fudbalske organizacije i fudbala u Srbiji uopšte ,jer će neko sa strane reći“Kakvi li su im ostali klubovi kad im “prvaka“ izbacuju iz evrope neki vodoinstalateri,barmeni i autoelektričari“,a ne znaju pravu sliku stanja u našem fudbalu.Ne znaju kako taj isti “prvak koji je toliko dominantan da su svi oko njega počeli da gube važnost“ u stvari osvaja sve te titule,da je u stvari njihov FSS.Hvala FIFpro organizaciji koja je optužila ove iz FS da podržavaju nameštanja,i voleo bih da sprovedu celu istragu o aktulenoj situaciji u srpskom fudbalu, a ne da ovo bude zamazivanje očiju ljduima kako će sprovesti istragu i na kraju “pojeo vuk magarca“.

Reply
Мића феб 16, 2012 at 12:50

Топ коментар браво Рако.Због таквих као што је Фудбалски Савез за најбољег играча Толе лиге Дарка Лазовића нема места у репрезентацији док оно чудо од детета, можда и будући председник шта знаш,већ са 17 година дебитује за репрезентацију.Али браћо Делије креће рашивање Југословенске Партизанске Армије по свим шавовима,јер онај горе све види.ДЕЛИЈЕ ДОЋИЋЕ УСКОРО И НАШЕ ВРЕМЕ.

Reply
Vladimir феб 16, 2012 at 13:48

Svaka ti čast….najbolji komentar 🙂 ali i najrealniji….

Reply
Alex феб 16, 2012 at 12:09

Bilo je krajnje vreme!Blizi se i Toletov kraj, a kada on ode konacno ce na videlo izaci sve manipulacije i namestanja JSD-a.Da je pravda, Uefa treba da im oduzme sve sto su osvojili u sezonama kada su namestali.

Reply
Vladimir феб 16, 2012 at 13:50

Brate onda im neće ostati ništa 🙂

Reply
Uscanac феб 16, 2012 at 10:38

Sve je to tacno i sve smo to vec znali. Mi treba njih da lepo ugazimo u derbiju pa onda da se posvetimo tim pricama, do tada nista.

Reply
ja феб 16, 2012 at 10:50 Reply
milutin феб 16, 2012 at 11:47

pa normalno da nisu… sve je tu jasno ko za koga radi…

Reply
Uscanac феб 16, 2012 at 15:27

Sta ti ocekujes od toga? Pa oni koji vode istragu su to i radili tako da od toga leba nema.

Reply
delija86 феб 16, 2012 at 09:50

Zasto ste mi obrisali nadimak od toleta 🙁
http://www.sportskacentrala.com/?s=read&cat=1&id=106725

Reply
Caruga феб 16, 2012 at 07:48

Ovo nam je zadnja sansa da se raskrinka ta tudjmanova bratija,da ih ovi iz Fifpro,kao komunisticki klub uhvate na zub.Zna se koliko su ovi iz Evrope i sveta alergicni na komuniste!

Reply
ivan феб 16, 2012 at 01:44

posle tita i franje su se pojavljivali razni komunisticki likovi u tom jsd,dostigli su vrhunac sa svinjom i volom,nadam se da nece stoka da se razmnozava vise,aj nazad u ndh

Reply
Strahinja феб 16, 2012 at 12:40

hahah au rodjeni j. si im kevu svaka cast! 🙂 gledam po vestima komenatare kako franjevci brane toleta, bune se zesce :))

Reply
Alex Krycek феб 16, 2012 at 01:06

Дошло је време да се полиција умеша! Ако не ова наша, корумпирана, онда инострана!

Reply
Андрија феб 16, 2012 at 03:52

да, пошто странци уопште не краду и нису корумпирани…

Reply
IgOr феб 16, 2012 at 00:33

Ma joj normalno da se namesta, a ovaj VO to i sam zna, verovatno i ucestvuje u tome…. a zasto nece da sprovede istragu??? zato sto bi ove titule koji je njegov voljeni klub osvojio dovele se u pitanje, a mozda i ispadanje u drugu ligu…. al nema od toga nista, kakva zemlja takav i fudbal… ovaj FSS treba da se preimenuje u KSS- kriminalni savez Srbije

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 16, 2012 at 00:18

Zivim za taj dan kada ce se raskrinkati istina u vezi crno bele mafije u crno beloj drzavi.Moramo skinuti vola i celu tu ekipu,jer dok su oni tu gde su sad mi nema sta da trazimo.To sto oni izjavljuju da su neutralni je toliko pateticno i smesno u isto vreme i ne znam koga oni prave budalama.Ali preduslov je skinuti DS i SPS jer su oni smrt za Srbiju i Zvezdu.To je valjda svakome jasno.

Reply
savicm86 феб 16, 2012 at 00:03

и дмитровић је изјавио да је играо намештене утакмице и то се упорно игнорисало неко време, и од стране фсс-а и од стране медија, да би се убрзо заборавило, као и све у овој држави, тако да ће се и ово заборавити врло брзо, на жалост.

Reply
Драган феб 16, 2012 at 09:29

Толе све гура под тепих што може да докаже да је лига нерегуларна и да се форсира Партизан, те тиме пуне џепови појединих лица. Да смо ми, у било којој теорији, наместили неку утакмицу последњих година, сада бисмо играли Српску лигу. Са друге стране, видимо како се намештаљке награђују и скривају…

Reply
van basten феб 15, 2012 at 23:41

slazem se da ne treba da se bavimo njima ali bilo bi dobro kada bi se njihove prijateljeske utakmice analizirale u detalje gde bi se tacno videlo kako ih protivnicki igraci pustaju.bilo bi dobro kada bi postojali snimci svih tih utakmica.tu bi bilo dovoljno dokaznih materijala za namestene utakmice.lepo je ovaj dragisa pejovic objasnio,ako ne postignu gol do nekog vremena pravi se penal koji opet njihov sudija jedva ceka.titule se osvajaju na takvim utakmicama,u poslednjih dvadesetak godina retko kada je derbi odlucivao prvaka,mozda 100-ti i ev.jos neki.oni su se fokusirali na filijale,sto kazu kladionicari sigurica.

Reply
kowac феб 15, 2012 at 23:13

Da partizan igra namestene meceve to je javna tajna, ali kako podstaci igrace borca, smedereva, hajduka, metalca…. da priznaju sve to?

Reply
kowac феб 15, 2012 at 23:17

i naravno da FSS ne sme da pokrene istragu jer je on i najvise umesan u sve ovo, zato evropo pomagaj!!!

Reply
Marko Vozdovac феб 16, 2012 at 00:21

Kog Smedereva kad iz godine u godinu vise igraca „onog kluba“ ima u Smederevu nego na maticnoj adresi…

Reply
Milan феб 15, 2012 at 23:12

Nema nazalost od ovoga nista.Kao sto je napisao Jovica, glodari=nacionalna manjina=tadic,dacic,tijanic,dinkic……vode nasu Srbiju.Ne bi me cudilo da koliko sutra vec tole-vole i njegovi puleni iz FSS i drzavnog vrha podnesu tuzbe protiv FIF-pro i ostalih nad kojima nemaju uticaj.Ipak se nadam da ce ovo biti pocetak njihovog kraja.Pozz svima.

Reply
Slobodan феб 15, 2012 at 23:27

Ovako… Predlazem ekipi koja radi redstar shop rekvizite, da obavezno uzme u razmatranje da se napravi wc papir sa likovima ovog Stojkovica i njegovog pobratima vola.. Mislim da bi ti artikli predstavljali pravi hit medju zvezdinim navijacima…

Reply
severna_strana феб 16, 2012 at 10:43 Reply
samonesto феб 15, 2012 at 23:49

Nemojte da mislite da branim ovog nesretnog stojkovica, ali cisto da dam primedbu na racun danasnjeg „novinarstva“. Prvo, profil koji su oni oznacili kao njegov ocigledno nema veze sa njim (proverite ako ne verujete), a drugo, smesno je uopste i pisati clanke na osnovu stvari okacenih na socijalnim mrezama. Ponavljam, ne branim nikoga, samo ukazujem na to da ne treba skakati u vatru zbog raznoraznih jeftinih novinarskih objavam 🙂

Reply
Aleksandar феб 16, 2012 at 06:03

ti,“samonesto“ si jedan od vecine grobara koji posecuju nasu stranicu,zato,mani se nasih kometnara i gledaj svoja posla!!! mnogo ste mali da bih mogli bilo sta o nama da komentarisete!!! pozzz svim pravim DELIJAMA!!!

Reply
milos феб 15, 2012 at 22:57

Molim ti se Boze da je ovo istina, jer ce i drzava onda da se ukljuci, da ne dobiju packe iz evropskog parlamenta!

Reply
Jovica феб 15, 2012 at 22:57

Калчополи под хитно! Битно да се он невинашце исповеда по медијима сада пред нове изборе у ФСС и да га плаћени новинарчићи величају, иначе Толе је члан СПС-а, колега Дачића (некадашњег председника КК и РК партизан), Тијанића, Ђурића и осталих па ви гледајте ко држи конце у овој јадној држави… А што се тиче судија и умешаности политике и то би требало почистити у свим спортовима!!! Само ми није јасно што Ђилас као велики Звездаш трпи све ово иживљавање над целим СД Црвена Звезда…
Драгане отоври мејл! 😉

Reply
БојанБЛ феб 15, 2012 at 23:54

И ја сам увијек постављао то питање и ни сад не знам одговор. 🙁 Умјесто да уђе у кошаркашки клуб и помогне Човићу и Пешићу, он одлети у савез да потпомогне наставак доминације комшијског клуба. Треба сваки Звездаш гласно рећи: „СТОП ПАРТИЗАНУ“!!! Краду нас у кошарци, у рукомету, фудаблу, сада и у ватерполу, узеше нам титулу у одбојци… Па доле више? Овакав приступ власти према једном клубу није забиљежен нигдје у свијету, или барем није познато.

Reply
CzvBoys феб 15, 2012 at 22:54

Tole-VOLE!

Reply
Vuleta феб 15, 2012 at 22:48

Vec smo sve to znali

Reply
shoNE феб 15, 2012 at 22:47

SVI U NAPAD
AJMO AJDE!!!

Reply
Petak 13-ti феб 15, 2012 at 22:35

Ima BOGA!Počelo je !!

Reply

Leave a Comment