Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Миња, Душица и Катарина Лаура исписале историју

СТК Црвена звезда наставља са овосезонском жетвом трофеја. Након сениорске екипе нашег клуба која се недавно окитила шампионском титулом, јубиларном десетом у историји клуба, у клупске анале у суботу 29. маја (датум за који су сви Звездаши толико везани) златним словима уписале су се и јуниорке црвено-белог стонотениског колектива.

Наиме, екипа у саставу Миња Владимиров, Душица Тодоровић и Катарина Лаура Михаилов на екипном првенству Србије за јуниорке освојила је прво место и шампионски пехар. Колики је значај овог трофеја говори и податак да је ово и први екипни шампионски пехар неке женске екипе СТК Црвена звезда у њеној историји. Тиме су Миња, Душица и Катарина Лаура већ сада своја имена уписале у историју нашег клуба.

Црвено-беле грације су током похода на шампионску титулу савладале новосадску Панонију резултатом 3:2 након велике борбе, а овај тријумф сматра се прворазредном сензацијом пошто су наше девојке славиле у мечу против екипе која у својим редовима има репрезентативке Србије и играчице које су на ранг листама котиране далеко боље. У наставку такмичења савладане су и екипе Новог Сада и Челарева идентичним резултатом 3:1 и тиме је још један трофеј овог маја 2021. године стигао у витрине клуба на стадиону „Рајко Митић“.

Истовремено, и јуниори Црвене звезде остварили су запажен резултат. Наши млади стонотенисери су на старту такмичења са максималних 3:0 славили у дуелу са зрењанинским Банатом, затим су истим резултатом поразили земунску Младост, да би у трећем дуелу екипа Новог Сада била боља резултатом 1:3. И поред тог пораза младе наде Црвене звезде пласирале су се у полуфинале где су поражене од београдског СТАК-а са максималним 0:3, да би се у мечу за треће место реванширали младим Новосађанима савладавши их резултатом 3:1.

– Резултати екиног првенства Србије у конкуренцији јуниорки:
СТК Црвена звезда – СТК Панонија Нови Сад 3:2
СТК Црвена звезда – СТК Нови Сад 3:1
СТК Црвена звезда – СТК Челарево 3:1

– Резултати екипног првенства Србије у конкуренцији јуниора:
СТК Црвена звезда – СТК Банат Зрењанин 3:0
СТК Црвена звезда – СТК Младост Земун 3:0
СТК Црвена звезда – СТК Нови Сад 1:3
СТК Црвена звезда – СТК СТАК Београд 0:3
СТК Црвена звезда – СТК Нови Сад 3:1

Повезане вести

Leave a Comment