Moja Crvena Zvezda
КошаркаКошарка на МЦЗ форуму

Пешић: „Јака одбрана као против Хелиоса“

Четвртфинални меч Купа Радивоја Кораћа, кошаркаши Црвене звезде ДИВА играју у петак, 17. фебруара од 18 сати против екипе БКК Раднички. Све су најаве да ће дворана Чаир бити испуњена до последњег места, с обзиром да су све улазнице буквално плануле за само сат времена. За завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу влада огромно интересовање, а према најавама црвено-бели би у Нишу требало да имају велику подршку са трибина.

Своја очекивања пред старт борби за први трофеј ове сезоне изнео је шеф стручног штаба Светислав Пешић.

„Не бавимо се крајњим резултатима Купа, иако то наше навијаче највише интересује. То је сасвим нормално јер смо се скупили да бисмо постизали спортске резултате. Имам потребу да нашим навијачима који се спремају да дођу у Ниш и да нас подрже, кажем да смо већ постигли доста. Знам да се резултати, поготово у Србији, гледају и оцењују на неки други начин, али урадили смо већ доста тога, када се зна да нисмо правили екипу као Раднички или Партизан за освајање титула куповањем готових играча који имају велику вредност не само на нашим просторима већ и на интернационалној сцени“

О првом противнику на турниру, Пешић је имао доста похвалних речи:

„БКК Раднички је екипа која полако организационо враћа. Лично поздрављам сваки напредак било ког клуба, а поготово клуба који има такву традицију као што је Раднички. Они играју модерно, са пуно игре у транзицији, контранапада. Имају типично српске играче, са сигурношћу и безобразлуком. Направили су доста победа ове године и све су помало изненадили. То је екипа која одлично трчи и добро шутира. Морамо да играмо јако добру одбрану као што смо играли 30 минута против Хелиоса. То би требало да буде наш пут, да би изостала било каква изненеђења. Имамо решења, али морамо то и да покажемо“, рекао је Пешић и додао:

„Очекујем подршку навијача, нама је то неопходно. Као што су нам били потрени и по оном кијамету прошле недељу када су против Хелиоса дошли најхрабрији људи и ми смо им се захвалили, јер се види припадност Црвеној звезди и осетили смо да нас неко прати и да нам својом подршком помаже. Очекујем да ће и у Нишу бити доста наших навијача. Чујем да су улазнице продате, претпостављам и да је пуно наших навијача купило карте и само нека мисле на нас, ми мислимо на њих.“

О томе ко је фаворит Светислав Пешић није желео да се изјашњава.
„Куп се игра сваки дан и све су могућности су отовене. Може да дође до повреда, да дође до изненађења у било ком смислу. Због тога говорим и да ми имамо шансу и да смо један од фаворита. Разлике у квалитету тимова постоје, и ово је прилика да видмо где смо ми стигли у нашем укупном развоју. Не бих издвајао екипе, чак и оне које моги сматрају аутсајдерима могу да се умешају у трку“, закључио је Пешић.

Повезане вести

1 comment

Delija феб 16, 2012 at 15:03

Napred Zvezdooo !!!!!! Osvojicemo kup!!!!

Reply

Leave a Comment