Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Иванић играч сезоне

Фудбалери Црвене звезде су играли готово перфектно током целе сезоне на сва три такмичења и приказали велику ефикасност чему сведоче оборени рекорди по броју освојених бодова и постигнутих голова. Према анкети спроведеној на нашој апликацији за играча сезоне у веома тешкој конкуренцији навијачи су изабрали најбољег стрелца црвено-белих – Мирка Иванића.

У години за нама Црвена звезда је остварила бројне успехе, освојена је 32. титула првака државе и 25. пехар Купа Србије, и на тај начин обједињена једанаеста дупла круна. Такође, наши првотимци су четврту годину за редом играли групну фазу великог европског такмичења, а други пут је обезбеђена нокаут фаза Лиге Европе. Током сезоне наши фудбалери су постигли чак 146 голова на „три фронта“ што је само потврда освојених трофеја. У ужи избор за играча године ушли су Милан Борјан, Немања Милуновић, Александар Катаи, Мирко Иванић и Ел Фарду Бен.

Са 461 освојеним гласом за играча сезоне изабран је наш офанзивни везни играч Мирко Иванић. Фудбалер рођен у Бачком Јарку је ове сезоне постао главна окосница тима Дејана Станковића, који му је дао улогу кључног носиоца игре. Иванић се управо одужио целом стручном штабу, као и навијачима, головима и асистенцијама. Наш крилни нападач је постигао 21 погодак и забележио чак 16 асистеција чиме је забележио једну од најуспешнијих сезона у својој каријери.

Друго место за играча сезоне заузео је Милан Борјан са 353 гласа. Четврту годину за редом капитен нашег тима пружа сјајне интервенције чинећи свој гол несавладивом препреком за противничке нападаче. Својим одбранама и „парадама“ је допринео бројним успесима нашег тима у домаћим такмичењима, као и у Лиги Европе. На 47 наступа током године момак из Книна примио је свега 28 голова, а био је јунак у финалу Купа Србије када је у пенал серији одбранио два узастопна једанаестеца и допринео освајању дупле круне.

Са 191 гласом треће место по избору највернијих чланова припало је Александру Катаију. У свом другом мандату популарни „Магико“ је само потврдио своју класу, а својим головима доводио је до делиријума навијаче нашег најтрофејнијег тима. Катаи је ове сезоне постигао 17 голова уз девет асистенција, а тромесечна пауза због повреде га је спречила да надмаши раније сезоне у црвено-белом дресу.

Ел Фарду Бен је заузео четврто место са 169 гласова. Репрезентативац Коморских острва је ове сезоне постигао 18 голова на сва три такмичења на којима је наш клуб играо, а „љубимац“ Делија је успео да се упише у богату историју нашег клуба као најбољи страни стрелац.

Са 95 гласова пето место припало је Немањи Милуновићу који је ове сезоне показао своју класу. Својим читањем игре, као и перфектном скок игром, повремени репрезентативац Србије је био стандардни бедем одбране нашег тима. Милуновић је био веома ефикасан у противничком шеснаестерцу и постигао чак шест голова, а памтиће се погодак против Гента у групној фази Лиге Европе.

У наредном периоду највернији чланови нашег клуба биће у могућности да гласају за најлепши гол сезоне, као и месеца, и на тај начин буду део црвено-беле породице.

 

Повезане вести

Leave a Comment