Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца

Фудбалери Црвене звезде били су активни у протеклим јунским репрезентативним акцијама, а „под државну заставу“ позивани су Милан Борјан, Милош Дегенек, Александар Драговић и Жељко Гаврић, док су за младе селекције играли Никола Крстовић и Милош Гордић.

Милан Борјан је у јуну бранио на две утакмице за национални тим Канаде. Момак рођен у Книну сачувао је своју мрежу у дуелима са Суринамом 9.јуна (4:0) и Хаитијем 12.јуна (1:0), те је тако помогао земљи јаворовог листа да освојио три бода у квалификацијама за Мондијал у Катару 2022.

Још један Книњанин у црвено-белом дресу је наступио на две утакмице своје репрезентације. У питању је Милош Дегенек који је одиграо свих 90 минута у победама Аустралије над Кувајтом (3:0), а цео меч је предводио одбрану „кенгура“ и на сусрету против Непала (3:0), на коме је по први пут носио капитенску траку.

Александар Драговић је забележио свих 90 минута у поразу Аустрије на пријатељској утакмици са Енглезима, а тренутно наступа на Европском првенству. Одиграо је првих 45 минута у победи против Северне Македоније (3:1) у првом колу групне фазе.

Жељко Гаврић је дебитовао за национални тим Србије. Крило родом из Републике Српске је у протеклој сезони показало изузетан напредак, а овај позив селектора Драгана Стојковића-Пиксија уследио је као награда за добре игре. Момак из Угљевика почео је утакмицу са Јамајком у стартних 11, док је против Јапана ушао у другом полувремену.

За младу репрезентацију Црне Горе против Луксембурга, заиграо је у другом полвуремену наш нападач Никола Крстовић. Момак из Голубоваца је постигао и погодак у победи „соколова“ од 2:1. Голман Милош Гордић бранио је за младу репрезентацију Србије у пријатељском дуелу са олимпијском селекцијом Бразила.

The post Учинак Звездиних репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment