Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Николић фудбалер са највише наступа

Црвена звезда је ове сезоне играла перфектно на сва „три фронта“, а наши првотимци су од почетка такмичарске године до краја сезоне укупно одиграли 55 утакмице. Шеф стручног штаба нашег клуба Дејан Станковић поделио је минутажу својим фудбалерима, а играч који је добио највише поверења од стране тренера и забележио највише наступа током сезоне јесте Вељко Николић.

Вељко Николић, момак рођен 29. августа 1999. године, је одиграо чак 49 утакмица у црвено-белом дресу ове сезоне на сва три такмичења на којима је наш тим играо. Млади везни фудбалер је спадао у категорију „бонус“ играча (млађих од 21 године) тако да му је то само додатно олакшало да успешно одигра толики број утакмица. Међутим, ово правило је важило само у домаћем првенству, што значи да је млади офанзивни везни фудбалер пођеднако „плесао“, не само суперлигашким теренима и куп утакмицама, већ и у квалификацијама за Лигу шампиона и групној фази Лиге Европе где је оставио сјајан утисак.

На 35 утакмица у домаћем првенству постигао је седам голова и забележио исто толико асистенција. Погађао је мреже ривала на мечевима против Радничког из Ниша, Мачве, Вождовца, Пролетера, Младости, Инђије и Златибора, а гол који је постигао у убедљивој победи црвено-белих на свом стадиону против „Змајева“ (6:0) је ушао у избор за најлепши погодак сезоне. Оно што је Николић такође одлично радио ове сезоне јесте разигравање саиграча, а у седам наврата их је директно спојио са голом на сусретима са ТСЦ-ом, Младости, Војводином, Мачвом, док је по две асистенције имао против Златибора и Радника из Сурдулице.

Фудбалер рођен у Београду је одиграо девет утакмица у оквиру Лиге Европе, али се није уписао у стрелце. Међутим, Николић је на свим мечевима диктирао темпо игре нашег тима и имао веома запажене партије. У финалу Купа Србије био је стрелац у пенал серији и на тај начин допринео освајању једанаесте дупле круне. Ово је само показатељ фудбалске филозофије Дејана Станковића, као и Црвене звезде, која полаже велике наде у младе играче који стасавају у црвено-белој Омладинској школи.

The post Николић фудбалер са највише наступа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment