Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Пријовић, Омоижуанфо, Мохика, Крстичић,…

Овог викенда нема одмора за руководство нашег фудбалског клуба. Све клупске структуре усмерене су ка јачању играчког кадра који ће у предстојећој сезони моћи да одговори свим захтевима који се стављају пред тренера Дејана Станковића и екипу, а приоритети који су већ дужи временски период у оптицају базирају се на довођење голгетера и левог бека. Од раније је познато да су прва два пика спортског сектора клуба Александар Пријовић и колумбијски леви бек Хоан Мохика.

Како се незванично сазнаје и поред чињенице да је у једном моменту био веома далеко од стадиона „Рајко Митић“, Александар Пријовић ће готово извесно ускоро задужити црвено-белу опрему. Остаје само да Пријовић реши питање раскида уговора са својим актуелним клубом саудијским Ал-Итихадом из Џеде, а према доступним информацијама он ће са Црвеном звездом потписати трогодишњи уговор по којем би био најплаћенији играч клуба са 800.000 евра на годишњем нивоу, а на то треба додати и бонусе за остварене резултате.

Поред Пријовића лако се може догодити да на наш највећи стадион овог лета стигне још један нападач. Како преноси „Mozzartsport“ пут Београда ускоро би могао да крене двадесетседмогодишњи Норвежанин Охи Омоижуанфо који је претходне две сезоне носио дрес Молдеа, а забележио је и један наступ за најбољу норвешку селекцију. Омоижуанфо је током досадашње каријере наступао искључиво у норвешким клубовима. Каријеру је започео у екипи Холмилиа из Осла, а затим га је пут водио преко Лилестрема, Џерва из Гримстада и Стабека након којег је 2019. године понео дрес Молдеа на којем је на 62 меча постигао 34 поготка. Нашој фудбалској јавности познат је по томе што је наступао за норвешки клуб пре две године у квалификацијама за Лигу Европе против Чукаричког када се и уписао у листу стрелаца. С`обзиром да је првенство Норвешке у току треба нагласити да је Омоижуанфо на осам досада одиграних утакмица забележио чак седам погодака.

Евентуални долазак и другог нападача на стадион „Рајко Митић“ сигурно би значио и опроштај од Милана Павкова који би у том случају извесно је кренуо пут истока.

С`обзиром да се све чешће помиње и долазак Колумбијца Хоана Мохика, све је јасније да и поред велике жеље директора Звездана Терзића, Александар Коларов овог лета неће обући црвено-бели дрес. Његов опоравак од повреде иде у добром правцу, али у овом моменту интересовање за његове услуге показао је Синиша Михајловић који би га радо видео у дресу Болоње наредне сезоне, а појавиле су се и незваничне информације и да италијански шампион Интер има у плану да му понуди нови једногодишњи уговор.

На крају, остаје нам да видимо како ће се завршити трансфер сага Ненада Крстичића. Искусни фудбалер има велику жељу да се из Атине врати у Београд и то је недвосмислено рекао и руководству атинског клуба, али и новом тренеру АЕК-а Владану Милојевићу. Ипак, обештећење које Атињани траже није по вољи црвено-белих, па ћемо сигурно морати да сачекамо и видимо хоће ли некадашњи репрезентативац Србије поново задужити опрему са грбом Црвене звезде.

У сваком случају, старт нове сезоне и први квалификациони мечеви за Лигу шампиона све су ближи, па самим тим и наше руководство мора под хитно да реагује како би екипа у што јачем саставу дочекала веома важне мечеве који су на програму на самом почетку сезоне.

Повезане вести

2 comments

Delije Sever Ns јун 20, 2021 at 21:58

Ovaj špic iz Moldea i danas dao dva gola,najbolji strelac Norveške posle 9 utakmica dao 9 golova!Jeste da smo nešto zaradili od evrope ali veliki su to ugovori za Srbiju i sve je otišlo na plate i premije.Daj bože da izvlačimo lovu iz naftalina da pokrijamo plate bez zaduživanja.

Reply
Delije Sever Ns јун 20, 2021 at 17:36

Priliv u kasi zadnjih godinu dana 0 eura,mi dovodimo Prijovića za 3 miliona e,dajemo milionske plate a prodaja igrača 0 eura.Baš čudno!Daj bože da samo nije ono što Vidić priča!A možda oni nešto rade da mi neznamo!Ajde vreme će pokazati!

Reply

Leave a Comment