Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Арон Вајт је нови кошаркаш Црвене звезде

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс до сада је појачао играчки кадар двојицом дојучерашњих играча подгоричке Будућности Николом Ивановићем и некадашњим капитеном наше екипе Луком Митровићем. Са нестрпљењем звездашка јавност ишчекује нове вести када су у питању појачања за наредну сезону, сезону од које ће очекивања бити велика, али и изазови вероватно и највећи у последњих неколико година.

И даље сви очекују коначна трансфер дешавања када су у питању Стефан Јовић и Алекса Аврамовић, али спортски сектор нашег клуба не седи скрштених руку и како се може сазнати нови кошаркаш Црвене звезде мтс постао је крилни центар атинског Панатинаикоса Арон Вајт.

Вајт је рођен 10. септембра 1992. године у Стронгсвилу, Охајо. У родном граду је завршио средњу школу, а затим је студирао на Универзитету Ајова. На НБА драфт је изашао 2015. године и изабран је у другој рунди као 49. пик од стране Вашингтон Визардса.

У Европу стиже 2015. године и прва дестинација била му је Немачка где је носио дрес екипе Телеком баскет Бон. Годину дана касније сели се у Санкт Петербург где је наступао за екипу Зенита. Од 2017. до 2019. године носио је дрес литванског Жалгириса из Каунаса. Каријера га је затим водила преко миланског Арманија и шпанских Иберостар Тенерифа, да би претходну сезону провео у атинском Панатинаикосу.

Како преноси грчки новинар Христос Харпидис Вајт је са нашим клубом потписао двогодишњи уговор и сигурно ће представљати велико појачање за чету Дејана Радоњића.

Повезане вести

Leave a Comment