Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Диони: Циљ је Лига шампиона

Црвена звезда је данас представила велико појачање Луиса Дионија. Реч је о доказаном француском нападачу који има завидно искуство у француској лиги где годинама пружа сјајне партије. Диони је истакао задовољство што ће са Црвеном звездом имати шансу да се бори за пласман у Лигу шампиона.

Циљ је улазак у Лигу шампиона. То би билo велико достигнуће и прва добра ствар за клуб и за мене лично. Надам се да ћу пружити најбољу игру у мојој каријери и показати свој таленат – рекао је Диони.

Он је гледао утакмице нашег клуба и упознат је са његовом величином.

– Гледао сам Црвену звезду у Лиги Европе прошле сезоне. Био сам импресиониран зато што сам видео веома јаку екипу. Срећан што сам дошао овде у клуб и хвала свим навијачима на добродошлици коју су ми упутили преко друштвених мрежа.

Диони је о Црвеној звезди причао са својим досадашњим саиграчима у Француској.

– Причао сам са мојим саиграчима у Анжеу. Рекли су ми да је реч о великом клубу и да је огроман притисак и да је то екипа која има сјајне навијаче пред којима је уживање играти.

Звездин нови нападач ће имати помоћ јер неће бити једини у тиму који говори француски језик, а такође је изнео и своје утиске након првог тренинга.

Да, тако је. Бен и Бакајоко говоре француски, тако да ће бити лакше са њима. Јутарњи тренинг је био мој први у Црвеној звезди. У спортском делу је било доста трчања и увежбавања пас игре, као и рада на физичкој кондицији како бисмо били снажнији за почетак сезоне – закључио је Диони.

Спортски директор Митар Мркела је истакао задовољство због доласка Дионија.

Драго ми је да је Диони постао део Црвене звезде. Тренер Станковић је тражио профил нападача као што је Диони. Различит је у односу на типове нападача које тренутно имамо. Брз је и агресивам, добро притиска противничку одбрану и напада простор и верујем да ће се брзо уклопити у захтеве Дејана Станковића. Долази из јаке лиге као што је француска, где је одиграо доста мечева и стекао искуство. Сигуран сам да ће много значити нашем тиму – казао је Мркела.

 

Повезане вести

Leave a Comment