Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРепрезентацијаТрансфери

Човић: „Пантер је у Звезди играо за 30.000 USD месечно“

Први човек КК Црвена звезда мтс Небојша Човић је, гостујући у емисији „Фокус“ на ТВ Б92 говорио о неуспеху српске репрезентације у квалификацијама за Олимпијске игре, проблемима у КСС-у, али и о Црвеној звезди и буџетима клубова са ових простора. Није желео да говори превише о Партизану, али је обелоданио колико је Кевин Пантер зарађивао током времена на Малом Калемегдану.

Наводи да је годинама опомињао због недостатка стратегије, а као главни проблем апострофирао је чињеницу да селектор Игор Кокошков седи на две столице, предводећи и репрезентацију и турски Фенербахче.

– „Наравно, да је то што се догодило изузетно лоше за насу кошарку и перспективу наше кошарке. Три, четири године уназад причам о забринутости за нашу кошарку, јер не видим стратегију. Они који треба да објасне ста се догађа, седе у Кошаркашком савезу Србије. Да објасне шта су разлози и како ћемо даље. Квалификације за Светско првенство почињу у новембру месецу. Игор је стручан и компетентан, али морате да стојите и испред и иза тренера и да гледате какав је амбијент. Никола Јокић није дошао, свако има право на своје проблеме. Јесте ли имали контакт са њим? Саша Ђорђевић је за Рио анимирао играче, разговорао, Игор то није могао. Није добро да немате тренера професионалца, тај човек, мора да буде у КСС-у, као и његови помоћници, да им је то једини посао“, рекао је Човић.

Истиче да је ситуација лошија него 2000. године.

– „Одговорност је на КСС-у, од председника па надаље, па можемо да анализирамо по дубини. Нема ништа у томе лично, ни љубави ни мржње, то је професионалан однос. Имате резултата или немате. Нека изађу и кажу да ли су добили пет до седам милииона евра. Не можемо се покривати женском кошарком. Марина је направила резултат, није то лако, али девојке су резултат за себе. Ово је сениорска репрезентација. Следећа Олимпијада је 2024, за њу се треба квалификовати. У новембру су квалификације за Светско првенство. Ко ће тада играти? Не знам, играчи су у Евролиги и НБА, то тражи систематски рад и план. Мислим да је гора ситуација него после Сиднеја 2000. године, тада се готово све распало, па смо сели и направили стратегију. Дошао је Пешић и направио тим, радио је професионално, само тај посао. Потом, Истанбул прваци Европе, па прваци света и човек је отишао због босанског лобија. Рушимо оно што имамо, сметају нам стручни и успешни људи.”

Кевин Пантер је недавно потписао милионски уговор са екипом Партизана. Американац је у Црвеној звезди зарађивао 30.000 на месечном нивоу.

– „Пантер је из Олимпијакоса прешао у Звезду без обештећења. Месечна плата му је била 30.000 долара. Уговор на 6 месеци, притом задње две рате нису плаћене, јер је сезона била прекинута због Ковида па се исплаћивало 80 одсто. То су паре за које је човек играо у Звезди, сада се афиормисао, не пада ми на памет да улазим о било какве приче са камионима и авионинма. То би било оправдања, али давати огромне цифре, па ми нисмо ЦСКА“, закључио је Човић.

Повезане вести

8 comments

MILOS RANKOVIC јул 8, 2021 at 17:19

SVIMA NAMA JE JASNO POSLE RECI GOSPODINA COVIC KO STOJI IZA OVOG LAZNOG PROJEKTA LOPOVA,JANICARA,KRIMINALACA,MADA SMO I MI ZNALI DA IZA OVOG STOJI ALEKSANDAR VUCIC,DA LI HOCE BATU ZA PRVOG COVEKA KK NEZNAM,ALI ZNAM DA GA MI NECEMO,MORAMO DA POMOGNEMO GOSPODINU COVICU I KK KAKO MOZEMO I ZNAMO,VIDIM DA OVA FINASIJSKA POMOC POLAKO OZIVLJAVA,JA PRIMAM PLATU 15 UPLATICU KOLKO MOGU,UZECU GODISNJU,NEK SVAKO KO MOZE TO URADI DA SKUPIMO STO VISE,IMA NAS PAR MILINA,NEK SAMO MILION NAS DA PO BAREM 20 EVRA U PROSEKU TO JE BUDZET ODLICAN,NECE NAMO LPOVI IZ VLASTI DATI NISTA VISE NEGO OVIH GODINA,MORAMO DA DAMO PODRSKU NEBOJSI COVICU ALI SUMNJAM DA TO VODJE DELIJA ZELE I HOCE,KAD BUDU ZAKUCALI NA VRATA FK ONDA CE BITI KASNO,OVDE JE NESTO MUTNO PUNO STO SE TICE DRZAVE,ZNAMO SVI DA U FK SVI BOJE ACIKE,DA VECINA VODJA TAKODJE,ALI STA JE SA NAMA OSTALIMA AJMO U PETAK DA POCNEMO SA UPOZORENJIMA DA ZNAMO STA RADE,AKO CUTIMO PROLAZI TO,MOZE ZAPAD I ISTOK U PETAK DA ZAGRMI,VREME JE ZA BUDJENJE

Reply
Voja P.Zvezda S,nikad Ju јул 8, 2021 at 16:08

Cekao sam 13 godina,da mezimce crno zute koalicije,prestane sa osvajajjem titula.Posle svega,glasao sam ,kao i vecina prijatelja za sns i sta smo doziveli NBA partizan.Ok idu najbitniji izbori,pamet u glavu.

Reply
Loki јул 9, 2021 at 01:10

„Posle svega glasao sam, kao većina mojih prijatelja za SNS“… Auuuu, brate… pa ti na televiziji imas samo 2 kanala Pink i Hepi… Pa ti živis u zlatnom dobu, pusti Zvezdu, nego sta ocekujes od sledeće „Ćirilice“, imas li saznanja ko ce pobediti u Parovima, a ko u Zadruzi…? A sendviči…?

Reply
VLADIMIR јул 8, 2021 at 14:15

mozda je vreme da se i nase tribine oglase po pitanju aktuelnog sefa drzave…mozda i mi dobijemo nesto,ipak smo mi najbrojnija navijacka populacija u ovoj zemlji

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 7, 2021 at 23:01

mislim da ne treba dovoditi ova blamiranja lazarević,mitrović itd..najbolje da se ne takmičimo jel glodati imaju već sada tim za osvajanje evrolige a ne kupa i aba lige..tako da treba dići ruke a ne da nas ponizavaju sa +100..ove igrače sto oni doveli ,a tek će mi samo mozemo da sanjamo..još prošle godine sam rekao da je svetlo ugašeno u basketu a ovo nas ocekuje u fudbalu za dve godine..aj zdravo

Reply
Loki јул 9, 2021 at 01:21

Mogu ti daju minuse koliko hoćeš, ali na zalost si u pravu. Barem što se košarke tiče. Imali smo mi slična pojačanja i 2011. i gotovo istovetne šuplje oriče…završilo se utakmicom gde su nas grobari dobili 47 razlike… malo sam stariji(malo mnogo), pa se sećam 2001(slično smo i tada fantazirali) kada je Neša Ilić išao kod Kapidžića u kafe „Galerija“ da mu Kaponja da pare da se plati hala za treninge, jer nas izbacili iz „Pionira“. Eto ga Neša Ilić tu, živ i zdrav, može se priseti… Da li se istorija ponavlja? Kažu da je istorija učiteljica života…a nas, zvezdaše, očigledno ništa nije naučila…

Reply
IgorCZV јул 7, 2021 at 20:44

Neverovatno je da ekipa koja igra EL godinama i osvaja skoro sve ne može da dovede neko jače pojačanje, a „ovi“ počeli da sipaju kao nezdravi… Odakle im pare?! Mi smo posle reogrganizacije gradili sistem još 4-5 godina. Nisu odmah došle titule… Ok Obradović došao, tako je i nama Kari Pešić, ali oni ne igraju. Igraju igrači! Ove milione koje oni daju, pa to je nezdravo…. Hala mora biti puna u inat ovim moralistima!

Reply
ds. Banja Luka јул 7, 2021 at 19:22

Mislim da sad te stvari nisu bitne koliko smo mi dali Panteru itd…, a koliko su mu dali lazni moralisti srpske košarke. Sad je najbitnije kako sačuvati KK. Crvena Zvezda i kako mu pomoći na najiskreniji način i spasiti ga scenarija „vladavine“ zla srpske košarke koje je reanimirano zahvaljujući laznom Zvezdašu. (Sukoba njega i gospodina Nebojše Čovića). Neću da odvajam navijača zvezde tako što je nekome preči fudbal, a nekome košarka za mene je to ISTO(kao što ne mogu odvojiti brata i sestru) da sad trenutak za apsolutnu Zvezdašku mobilizaciju za pomoć klubu na bilo koji način članstvom, većim prisustvom u hali donacijom na bilo koji način zavisno od mogućnosti. Ovo je za sve one koji zive za Zvezdu, a ne od nje i mislim da nas je takvih mnogooo… Pozdrav za sve Delije i Zvezdaše i iskreno se nadam osvješćenosti svakog od nas i svjesnosti trenutka u kom se nalazi naš Velikan. Zvezda Srbija!

Reply

Leave a Comment